ΑΕΚ - Αιγάλεω 1-0

Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στο Αιγάλεω που έπαιξε άμυνα στο Ολυμπιακό Στάδιο και τελικά λυτρώθηκε με το γκολ του Ράμα (1-0), στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής.

ΑΕΚ - Αιγάλεω 1-0
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Μια ΑΕΚ διαφορετική από κάθε προηγούμενη φέτος, παρατάχθηκε στον ΟΑΚΑ κόντρα στο Αιγάλεω. Με την άνοδο να έχει κριθεί και μαθηματικά, ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε πολλούς ποδοσφαιριστές που ήθελε να δοκιμάσει, χρησιμοποιώντας και παίκτες που είτε αγωνίζονταν για πρώτη φορά, είτε αγωνίζονταν πρώτη φορά δίπλα σε άλλους.

Παρά τις αλλαγές, η Ένωση ανέλαβε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να πιέσει. Εν πολλοίς το έκανε, ωστόσο η ανομοιογένεια της ενδεκάδες δημιουργούσε πρόβλημα στην ανάπτυξη και σωστές συνεργασίες. Οι παίκτες δυσκολεύονταν να βρεθούν μεταξύ τους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορει η ΑΕΚ να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Από την άλλη, η άμυνα του Αιγάλεω κρατούσε καλά και σχετικά άνετα, όσο και αν ανέβαζαν στροφές κατά διαστήματα οι γηπεδούχοι.

Μια φάση που αξίζει να κρατήσουμε από τα πρώτα 45 λεπτά, ήταν αυτή στο 39', όταν ο Ρόππας έδιωξε την πολύ καλή κεφαλιά του Τσούπρου, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μούργκα έφυγε λίγο άουτ.

Παρά το γεγονός ότι ο Δέλλας δεν έκανε αλλαγές στην ανάπαυλα, η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ: ήταν ένα ισχυρό σουτ του Ράμα μέσα από την περιοχή και λίγο δεξιά (μετά από ωραία πάσα του Ντακόλ) που κατέληξε στα δίχτυα και έκανε στο 49' το 1-0.

Με εξαίρεση το γκολ, ωστόσο, η εικόνα δεν ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτή του πρώτου μέρους. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και την κατοχή, αλλά δεν συντονιζόταν και δεν δημιουργούσε φάσεις.

Στο 67', μάλιστα, η Ένωση έμεινε και με δέκα παίκτες, με τον Τσούπρο να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά και αποβλήθηκε χάρη σε ένα ανεξήγητα δυνατό τάκλιν σε αντίπαλό του.

Για να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή χρειάστηκε να φτάσουμε στο 78', όταν ο Ράμα κοντρόλαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έπιασε ένα ωραίο γυριστό σουτ, αλλά ο Ρόππας αντέδρασε σωστά και απέκρουσε εντυπωσιακά. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντακόλ πίεσε τον Ρόππα, κέρδισε την κόντρα αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 87' δε, ο Ντακόλ έκανε την κοντινή προβολή αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα εκτός εστίας, δίπλα στο δεξί δοκάρι.

Και όπως γίνεται συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, το Αιγάλεω έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει: στο 88' ο Ντούνης πραγματοποίησε διπλή απόκρουση, νικώντας δύο φορές τον Πουλάκη που επιχείρησε ισάριθμα σουτ (το δεύτερο μετά από κακό διώξιμο του Τσουμάγκα). Στο 91' εξάλλου, ο Σταύρου πλάσαρε τον εξερχόμενο Ντούνη, αλλά ο Τσουμάγκας πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει το σκορ, παρά τη διπλή χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ στο 93', με τον Ρόππα να αποκρούει εντυπωσιακά τα σουτ αρχικά του Πλατέλλα και εν συνεχεία του Γροντή.

Σχόλιο

Φτωχή μεν, δικαιότατη δε η νίκη για την ΑΕΚ, η οποία σημειωτέον αγωνιζόταν από το 67' με παίκτη λιγότερο. Γενικά ως ομάδα η Ένωση δεν λειτούργησε καλά και οφείλεται αποκλειστικά στο λίφτινγκ που έκανε ο Δέλλας στην ενδεκάδα. Το ζητούμενο για εκείνον πλέον είναι να βγάλει τα συμπεράσματα που θέλει ενόψει της νέας ΑΕΚ της Β' Εθνικής και είναι σαφές πως το ίδιο θα πράξει και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, που κακά τα ψέμματα, για ορισμένους παίκτες μοιάζουν με αγγαρεία. Το Αιγάλεω, με εξαίρεση 1-2 φάσεις που έκανε στο τέλος όταν η ΑΕΚ είχε εγκαταλείψει, δεν έδειξε -για πολλοστή φορά- απολύτως τίποτα, πέρα από μια σφιχτή άμυνα που λειτουργούσε σωστά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Ντούνης, Αργυρίου (60' Γεωργέας), Τσουμάγκας, Ρόβας, Τσούπρος, Τζανετόπουλος, Ράμα (84' Παληαρούτας), Ντακόλ, Μούργκα (66' Γροντής), Ανάκογλου, Πλατέλλας.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Ρόππας, Παπουτσής, Ταμπάκης (84' Πουλάκης), Στριμένος, Ναυπλιώτης, Κουμπούλης, Παυλίδης (81' Μιχαήλ), Τουρνάς, Παπαναστασίου, Τζανετάκος (77' Σταύρου), Μαυρομάτης.

Το live της αναμέτρησης

16:38
Καλησπέρα! Μαζί θα παρακολουθήσουμε την αναμέτρηση ΑΕΚ - Αιγάλεω για την 27η αγωνιστική της Γ' Εθνικής.
16:38
Η 11άδα της ΑΕΚ: Ντούνης, Αργυρίου, Τσουμάγκας, Ρόβας, Τσούπρος, Τζανετόπουλος, Ράμα, Ντακόλ, Μούργκα, Ανάκογλου και Πλατέλλας.

16:39
Η 11άδα του Αιγάλεω: Ρόππας, Παπουτσής, Ταμπάκης, Στριμένος, Ναυπλιώτης, Κουμπούλης, Παυλίδης, Τουρνάς, Παπαναστασίου, Τζανετάκος, Μαυρομάτης.
16:43
Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκεται και ο Αμπλαρέ Φαγιέ, ο οποίος ήρθε να δει την επόμενη ομάδα της καριέρας του, την ΑΕΚ.
16:51
Περίπου 2-3.000 κόσμος βρίσκεται αυτή την ώρα στο ΟΑΚΑ.
16:55
Οι δύο ομάδες έχουν μπει στον αγωνιστικό χώρο και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της αναμέτρησης. 
16:56
Σέντρα στο ΟΑΚΑ.
17:00
Αρχηγός στο σημερινό παιχνίδι για την ΑΕΚ ο Δημήτρης Ανάκογλου.
17:01
Αναγνωριστικά τα πρώτα 5 λεπτά στο ΟΑΚΑ.
17:04
Η ΑΕΚ έχει την κατοχή στα πρώτα λεπτά, προσπαθώντας να βγει στην επίθεση.
17:07
10' Άστοχο σουτ για το Αιγάλεω που έχει αρχίσει να ανεβαίνει επιθετικά.
17:10
13' Μακρινό σουτ για την ΑΕΚ με τον Ντακόλ. Πρώτη τελική για την "Ένωση" στο παιχνίδι.
17:12
Ήσυχο το πρώτο 15λεπτο στο ΟΑΚΑ χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.
17:15
Η ΑΕΚ προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
17:17
20' Μένει το 0-0 στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, χωρίς ωστόσο να έχει κατορθώσει να βγάλει κάποια ιδιαίτερη φάση.

17:20
Περισσότερο παιχνίδι από τα άκρα ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του ο Τραϊανός Δέλλας.
17:21
25' Αδύναμο σουτ του Ράμα, με την μπάλα να περνά άουτ.
17:23
26' Σουτ του Μούρκγα, η μπάλα άουτ.
17:27
30' Ανεβάζει στροφές η ΑΕΚ, με τους παίκτες της ωστόσο να μην μπορούν να συνεργαστούν 100%, καθώς αγωνίζονται για πρώτη φορά όλοι μαζί.
17:30
34' Η άμυνα του Αιγάλεω λειτουργεί μέχρι στιγμής πολύ καλά.
17:33
38' Εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο η ΑΕΚ.
17:35
39' Κεφαλιά του Τσούπρου έδιωξε ο Ρόππας, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μούργκα έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

17:36
Αυτή ήταν η πρώτη πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΚ.
17:37
Χωρίς σκορ το ματς στο ΟΑΚΑ, 5 λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
17:42
46' Πιέζει επιθετικά η ΑΕΚ, με τις προσπάθειές της να καταλήγουν στα χέρια του Ρόππα.
17:43
Τέλος πρώτου μέρους στο ΟΑΚΑ.
17:58
Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο ΟΑΚΑ.
17:59
46' Σουτ του Μούργκα, η μπάλα κόντραρε.
18:02
49' Γκολ για την ΑΕΚ!
18:03
Ο Ράμα είναι ο σκόρερ για την ΑΕΚ με δυνατό σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή!
18:08
Γεωργέας και Γροντής συνεχίζουν το ζέσταμα.
18:13
60' Αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Γεωργέας στη θέση του Αργυρίου.
18:18
64' Κίτρινη κάρτα στον Τσούπρο, ο οποίος τράβηξε από τη φανέλα τον αντίπαλό του.
18:19
66' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Μούρκγα περνάει ο Γροντής.
18:20
67' Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Τσούπρο! Η ΑΕΚ μένει με 10 παίκτες.
18:24
70 λεπτά συμπληρώθηκαν με το σκορ να βρίσκεται στο 1-0.
18:28
75' Τίποτα ιδιαίτερα αξιόλογο για την ΑΕΚ μετά τη φάση του γκολ.
18:30
77' Αλλαγή για το Αιγάλεω: Ο Σταύρου περνάει στη θέση του Τζανετάκου.
18:34
81' Δεύτερη αλλαγή για το Αιγάλεω, με τον Μιχαήλ να παίρνει τη θέση του Παυλίδη.
18:36
83' Καλή φάση για την ΑΕΚ! Παραλίγο να γίνει το λάθος για το Αιγάλεω, με τον Ντακόλ να πιέζει και να παίρνει την κόντρα από τον τερματοφύλακα και την μπάλα να περνά τελικά άουτ.
18:39
Τελευταίες αλλαγές στον αγώνα: Ο Παληαρούτας στη θέση του Ράμα για την ΑΕΚ και ο Πουλάκης στη θέση του Ταμπάκη για το Αιγάλεω.
18:40
87' Καλό σουτ από τον Ντακόλ με την μπάλα να περνά άουτ.
18:41
88' Διπλή απόκρουση από τον Ντούνη, ο οποίος κρατάει το 0 για την ΑΕΚ.
18:45
Σουτ του Πλατέλλα διώχνει ο Ρόππας στις καθυστερήσεις του αγώνα.
18:46
Τέλος του αγώνα! Η ΑΕΚ νίκησε το Αιγάλεω με 1-0 με το γκολ του Ράμα!
18:47
Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας. Καλό σας απόγευμα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK