Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΚ 2-0 παρ.

Η κακή ΑΕΚ έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Γ' Εθνικής. Ο Αγροτικός Αστέρας σκόραρε δις στο β' μέρος της παράτασης και με το 2-0 πανηγυρίζει τη μεγάλη πρόκριση για την ημιτελική φάση.

Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΚ 2-0 παρ.

Η εικόνα του αγώνα

Η προβληματική ΑΕΚ των τελευταίων αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έκανε την εμφάνισή της και στο Καυτανζόγλειο και μάλιστα σε σημείο εξοργιστικό. Συνεχή και εύκολα λάθη, ασυνεννοησία στο κέντρο, αδυναμία στην ορθή ανάπτυξη και ανυπαρξία στις οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά της Ένωσης στο παιχνίδι, απέναντι σε έναν Αγροτικό Αστέρα που πρέσαρε σθεναρά, πίεζε ψηλά και αγωνιζόταν με πάθος και καλή οργάνωση.

Οι γηπεδούχοι είχαν και τις πιο "καθαρές" ευκαιρίες στα πρώτα 45 λεπτά: στο 10' ο Βελλίνης δεν κατάφερε να νικήσει τον Καραγκιολίδη από πλάγια αλλά καλή θέση, ενώ στο 26' ο Γεωργιάδης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 39', πάλι ο Βελλίνης, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως ο Τσιρίλο έδιωξε με σωτήρια προβολή την τελευταία στιγμή.

Η ΑΕΚ φώναξε "παρών" στο ματς σε δύο φάσεις, που δεν τις λες και κλασσικές: στο 22' σε ένα σουτ του Μπρέσεβιτς από το ύψος της περιοχής που έφυγε λίγο άουτ και στο 36' σε μια κεφαλιά του Τσιρίλο που έπεσε και μπλόκαρε σταθερά ο Ταταρίδης.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στην επανάληψη, παρά τις φωνές του Δέλλα και τις προσπάθειές του να αλλάξει την εικόνα. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο: στη μοναδική καλή της στιγμή (61'), ο Πλατέλλας βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Τριανταφυλλίδη και "φώναξε" για πέναλτι, πιθανότατα δικαίως. Ο ρέφερι, ωστόσο, είδε επιθετικό φάουλ! Αντίθετα, τη μεγάλη ευκαιρία την είχε πάλι ο εξαιρετικά στημένος Αγροτικός Αστέρας, με τον Καραγκιολίδη να αποκρούει το κοντινό πλασέ του Λαζαρίδη στο 71'.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ επιχείρησε να πιέσει για να πάρει το ματς και να αποφύγει την παράταση. Έπαιξε τον Αγροτικό στο μισό γήπεδο, αλλά χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία, παρά μόνο ένα δυνατό σουτ του Πλατέλλα από καλή θέση στις καθυστερήσεις που κατέληξε άουτ. Η ομάδα του Ευόσμου ήταν αυτή που είχε και πάλι μια εξαιρετική στιγμή, με το σουτ του Λαζαρίδη στο 88' που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Καραγκιολίδης.

Το παιχνίδι μοιραία οδηγήθηκε στην παράταση. Από το ξεκίνημά της η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες (98', 101', 106') σε ισάριθμες κεφαλιές του Μπρέσεβιτς από καλή θέση που κατέληξαν όλες άουτ! Η μπάλα όμως τιμώρησε την Ένωση και ο Αγροτικός Αστέρας πέτυχε αυτό που πιθανόν να άξιζε στην κανονική διάρκεια του αγώνα: στο 106' οι Μακεδόνες άνοιξαν το σκορ, με τον Λαζαρίδη να σεντράρει και τον Κρυστάλλη να σκοράρει με ωραίο σουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕΚ έχασε κι άλλη ευκαιρία, ξανά με κεφαλιά του Μπρέσεβιτς που απέκρουσε ο Ταταρίδης. Και αφου οι "κιτρινόμαυροι" έχαναν ευκαιρίες, ο Αγροτικός Αστέρας την ξανατιμώρησε, με ένα γκολ βγαλμένο από... ηλεκτρονικό παιχνίδι: ο Λαζαρίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, διασύροντας τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης με συνεχείς ντρίμπλες. Στο τέλος απέφυγε και τον Καραγκιολίδη και πλάσαρε με άνεση για το 2-0.

Στα λεπτά που απέμεναν, η ΑΕΚ πίεσε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στα τελευταία δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γεωργιάδη. Το 2-0 έμεινε ως το τέλος, με τους παίκτες του Αγροτικού να πανηγυρίζουν μια πολύ σπουδαία και ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Γ' Εθνικής.

Σχόλιο

Τι σχόλιο να κάνεις άραγε όταν ολόκληρη ΑΕΚ αποκλείεται στα προημιτελικά του... κυπέλλου Γ' Εθνικής; Οι εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές δεν είναι τυχαίες. Η Ένωση δεν είναι μια καλή ομάδα, ούτε καν για την κατηγορία της. Αν την αντιμετωπίσεις με ψυχή και θράσος, της παίρνεις αποτέλεσμα. Ο αποκλεισμός της δεν επηρεάζει σε τίποτα τον ένα και μοναδικό στόχο της που είναι να ανέβει δυο κατηγορίες σε δυο χρόνια. Όμως κάτι πρέπει να αλλάξει, ώστε ο "λεκές" της συμμετοχής στη Γ' Εθνική να περιορίζεται σε αυτό και μόνο και όχι να βγει η χρονιά με επιπλέον λεκέδες όπως ο αποκλεισμός από τον Αγροτικό Αστέρα. Ο Δέλλας πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Ο Μελισσανίδης να πάρει αποφάσεις. Όσο για την ομάδα του Ευόσμου (η οποία σημειωτέον διαγράφει στον όμιλό της πορεία όμοια με αυτήν της ΑΕΚ) πήρε μια πανάξια πρόκριση, αφού στο συγκεκριμένα ματς ήταν συνολικά καλύτερη της Ένωσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ταταρίδης, Καραντασιάδης, Τριανταφυλλίδης (75' Κρυστάλλης), Γεωργιάδης, Γκρμαν, Σαμουηλίδης, Χατζηλιάδης, Θεοδωρίδης (58' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης (46' Κουκουλάκης), Βελλίνης, Λαζαρίδης.

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Πεταυράκης, Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Γροντής (80' Τσεβάς), Ντακόλ (46' Αργυρίου), Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας.

13:18
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε ζωντανά την εξέλιξη της νοκ άουτ αναμέτρησης μεταξύ του Αγροτικού Αστέρα και της ΑΕΚ, για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Γ' Εθνικής.
13:33
Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν επεισόδια σε πάρκο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα οποία συμμετείχαν περίπου 20 άτομα οπαδοί της ΑΕΚ και ομάδας της Θεσσαλονίκης. Συλλήψεις δεν υπήρξαν καθώς οι οπαδοί των δυο ομάδων τράπηκαν σε φυγή πριν από την άφιξη της αστυνομίας, ενώ υπάρχει πληροφόρηση για τουλάχιστον έναν τραυματία.
13:34
Οι διαιτητές ενημέρωσαν πως το παιχνίδι θα ξεκινήσει με καθυστέρηση 15 λεπτών. Έτσι η σέντρα στην αναμέτρηση θα γίνει στις 14:15.
13:37
Αρκετός ο κόσμος της ΑΕΚ που βρίσκεται αυτή την ώρα στο Καυτανζόγλειο. Περισσότεροι από 1500 στις εξέδρες, ενώ πολύς είναι ο κόσμος που βρίσκεται έξω από το γήπεδο.
13:43
Οι συνθέσεις:

Αγροτικός Αστέρας: Ταταρίδης, Καραντασιάδης, Τριανταφυλλίδης, Γεωργιάδης, Γκρμαν, Σαμουηλίδης, Χατζηλιάδης, Θεοδωρίδης, Αθανασιάδης, Βελίδης, Λαζαρίδης. 

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Πεταυράκης, Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Γροντής, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Αναάκογλου, Πλατέλλας.
13:44
Όλο και αυξάνεται ο κόσμος στις εξέδρες του Καυτανζογλείου.
13:54
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Νίκος Λυμπερόπουλος βρίσκονται σε σουίτα του Καυτανζογλείου και θα παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση.
13:55
Οι δύο ομάδες βρίσκονται ήδη στον αγωνιστικό χώρο και όπως όλα δείχνουν το ματς θα ξεκινήσει με πολύ μικρότερη καθυστέρηση απ' ότι αρχικά υπολογιζόταν.
13:56
Σέντρα στο παιχνίδι.
13:59
Αναγνωριστικές κινήσεις από τους δύο αντιπάλους στα πρώτα λεπτά.
14:00
Οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν στήσει ακόμη ένα πάρτι στις εξέδρες του Καυτανζογλείου.
14:01
5' Ο Ντακόλ με αδύναμο σουτ στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Ταταρίδη.
14:06
10' Ευκαιρία για τον Αγροτικό Αστέρα με τον Βελίδη από πλάγια θέση να μην καταφέρνει να νικήσει τον Καραγκιολίδη.
14:08
11' Ο Ταταρίδης προλαβαίνει τον Γροντή και διώχνει τη μπάλα σε πλάγιο άουτ.
14:17
22' Σουτ του Μπρέσεβιτς από το ύψος της περιοχής, η μπάλα αουτ.
14:22
26' Ο Γεωργιάδης με κεφαλιά χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τον Αγροτικό Αστέρα.
14:25
30' Ο Ταταρίδης προλαβαίνει και πάλι τον Ντακόλ.
14:32
36' Κεφαλιά του Τσιρίλο μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ταταρίδης πέφτει και μπλοκάρει.
14:33
Κίτρινη κάρτα έχει δει ο Θεοδωρίδης του Αγροτικού Αστέρα.
14:35
39' Ο Βελίδης περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, όμως ο Τσιρίλο με σωτήρια προβολή απομακρύνει τη μπάλα.
14:40
44' Εκτέλεση φάουλ από τον Ντακόλ, η μπάλα περνάει άουτ.
14:41
45' Κίτρινη κάρτα στον Κορδέρο.
14:43
Ημίχρονο στο παιχνίδι. Κακή η παρουσία της ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά, με τον Αγροτικό Αστέρα να έχει τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
14:46
Οι οπαδοί της ΑΕΚ δίνουν δυναμικό παρών και στο Καυτανζόγλειο
14:56
Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο
14:57
Ο Μπρέσεβιτς σε μια επιθετική προσπάθεια
14:58
Σέντρα για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο.
14:58
46' Αλλαγή για τον Αγροτικό Αστέρα. Στη θέση του Αθανασιάδη ο Κουκουλάκης.
14:58
46' Αλλαγή και την ΑΕΚ με τον Αργυρίου να παίρνει τη θέση του Ντακόλ.
15:04
51' Κεφαλιά του Βελίδη, ο Καραγκιολίδης διώχνει σε κόρνερ.
15:07
54' Ψαλίδι του Μπρέσεβιτς, η μπάλα άουτ.
15:09
56' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργιάδη.
15:11
58' Αλλαγή για τον Αγροτικό Αστέρα. Ο Παπαδόπουλος στη θέση του Θεοδωρίδη.
15:14
61' Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι του Τριανταφυλλίδη στον Πλατέλλα, όμως ο διαιτητής δίνει επιθετικό φάουλ.
15:25
72' Ο Λαζαρίδης με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής δεν καταφέρνει να νικήσει τον Καραγκιολίδη.
15:26
Κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα και λίγο αργότερα στον Κουκουλέκη.
15:27
Εφόσον το παιχνίδι λήξει ισόπαλο ακολουθεί ημίωρη παράταση και πέναλτι.
15:29
75' Αλλαγή για τον Αγροτικό Αστέρα. Ο Κρυστάλης στην θέση του Τριανταφυλλίδη.
15:32
80' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Γροντή ο Τσεβάς.
15:42
89' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αγροτικό Αστέρα με τον Λαζαρίδη να σουτάρει από κοντά, η μπάλα όμως κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
15:45
Στις καθυστερήσεις το παιχνίδι. Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς παράταση.
15:46
93' Ευκαιρία για την ΑΕΚ με του σουτ του Πλατέλλα να καταλήγει άουτ.
15:46
Τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.
15:49
Σε πολύ λίγο θα αρχίσει το πρώτο ημίχρονο της ημίωρης παράτασης.
15:53
Άρχισε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης.
16:02
98' Κεφαλιά του Μπρέσεβιτς η μπάλα άουτ,
16:05
101' Και δεύτερη κεφαλιά του Μπρέσεβιτς κατέληξε άουτ.
16:09
106' Ακόμη ένα άουτ σε κεφαλιά του Μπρέσεβιτς.
16:10
107' Λήξη πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.
16:12
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης
16:13
106' Γκολ για τον Αγροτικό Αστέρα! Ο Λαζαρίδης έκανε τη σέντρα και ο Κρυστάλλης με σουτ άνοιξε το σκορ
16:14
107' Μεγάλη ευκαιρία με την ΑΕΚ να ισοφαρίσει πάλι με κεφαλιά του Μπρέσεβιτς.
16:16
109' Δεύτερο γκολ για τον Αγροτικό Αστέρα! Ο Λαζαρίδης απέφυγε τον Καραγκιολίδη και έκανε 2 τα τέρματα για την ομάδα του.
16:17
110' Αποβολή για τον Γεωργιάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
16:21
115' Πιέζει η ΑΕΚ χωρίς αποτέλεσμα.
16:25
119' Σουτ από τον Κορδέρο, η μπάλα πέρασε άουτ.
16:28
121' Λήξη του αγώνα. Ο Αγροτικός Αστέρας παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με το 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ.
16:29
Ευχαριστούμε πολύ που μείνατε κοντά μας. Καλό απόγευμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK