Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για Παναθηναϊκό

Από την κόλαση του 2-0, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δριμύτερος στο β', έκανε την ανατροπή και νίκησε με 4-3 τον Απόλλωνα, σε μια αναμέτρηση που έσπασαν καρδιές. Πρόκριση με την ψυχή στο στόμα για τους πράσινους στους "16" του Κυπέλλου σε συνδυασμό με το 2-1 του ΟΦΗ επί του Ηρακλή.

Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για Παναθηναϊκό

Αγγλία... γίναμε! Απόλλων Σμύρνης και Παναθηναϊκός διεκδίκησαν επί ίσοις όροις την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας και μετά από μία απίστευτη μάχη των δύο ομάδων για πάνω από 90 αγωνιστικά λεπτά στο χορτάρι του γηπέδου της Ριζούπολης με γκολ, ανατροπές, χατ-τρικ, πέναλτι, αποβολή και πολλές φάσει και στις δύο εστίες, ήταν τελικά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη εκεί που πήρε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ ματς.

Και αυτό γιατί όχι μόνο κατάφερε να πάρει μία τεράστια νίκη με το "αγγλικό σκορ" 4-3 αν και βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη στο φινάλε του πρώτου μέρους αλλά ταυτόχρονα είδε να της κάνει το... χατήρι ο ΟΦΗ, που στο άλλο ματς που διεξαγόταν ταυτόχρονα, επιβλήθηκε 2-1 του Ηρακλή στο "Γεντί Κουλέ".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ. (Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ. (Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ουσιαστικά, το ματς στη Ριζούπολή ήταν δύο... διαφορετικά παιχνίδια, καθώς στο πρώτο είχαμε την απόλυτη επικράτηση του Απόλλωνα και στο δεύτερο την αναγέννηση του Παναθηναϊκού.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ με τον Σιατραβάνη (στο 11' το 1-0 μετά από τραγικό λάθος του Ιβανόφ και στο 44' με γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής) ενώ ήταν επίσης εκείνοι που είχαν και τις καλύτερες φάσεις, με τον Παναθηναϊκό από την πλευρά του να έχει μόνο ένα επικίνδυνο σουτ με τον Μπουμάλ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου και τους παίκτες του να χάνουν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Απογοητευμένοι μάλιστα από την εικόνα της ομάδας τους, οι οπαδοί των "πρασίνων" μάζεψαν τα πανό και αποχώρησαν στη συντριπτική τους πλειονότητα από την κερκίδα που τους φιλοξενούσε.

Στο δεύτερο μέρος όμως όλα ήταν διαφορετικά και μέσα σε 10 λεπτά οι "πράσινοι" τα έφεραν όλα τούμπα. Ο Μπεργκ στο 55' με πλασέ (ασίστ από Λέτο) μείωσε σε 2-1, ο Εμποκού στο 61' με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2 (ασίστ από Μέστο) ενώ η ολική ανατροπή είχε την υπογραφή του Λέτο στο 65' με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 74' ο Μπεργκ έκανε άνω-κάτω την άμυνα των γηπεδούχων και ανάγκασε τον Ντάσιο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-2 όμως ούτε τοτε το ματς είχε κριθεί για τους φιλοξενούμενους.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι στο 76' που άφησε τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες (δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ρέις) και ο Σιατραβάνης μείωσε σε 3-4 πετυχαίνοντας χατ-τρικ, για να μετατρέψει σε θρίλερ το φινάλε. Στο διάστημα αυτό αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία το σουτ του Κονέ που τράνταξε το δεξί δοκάρι της εστίας του Στιλ, με το 3-4 να μένει πάντως μέχρι το τέλος και τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει πρόκριση διά πυρός και σιδήρου.

Και αυτό γιατί χάρη στην επικράτηση του ΟΦΗ επί του Ηρακλή (2-1), οι "πράσινοι" ισοβάθμησαν με τους Θεσσαλονικείς αλλά ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν χάρη στην καλύτερη επίθεσή τους (5 γκολ) έναντι αυτής του Ηρακλή (4 γκολ)...

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-4

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

ΟΦΗ 6 (4-3)

Παναθηναϊκός 4 (5-5)

......................................

Ηρακλής 4 (4-2)

Απόλλων 3 (4-7)

TO LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK