Ιστορική Λέστερ, νίκη ξανά για Γιουβέντους

Η Λέστερ έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της καθώς νίκησε 2-0 την Σεβίλλη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μόργκαν και Ομπράιτον οι σκόρερ, απέκρουσε πέναλτι στο 80' ο Σμάιχελ! Πρόκριση και για Γιουβέντους με 3-0 συνολικό σκορ επί της Πόρτο (VIDEOS).

Leicester's Wes Morgan, second left, celebrates with team mates after he scores a goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Leicester City and Sevilla at the King Power Stadium in Leicester, England, Tuesday, March 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Leicester's Wes Morgan, second left, celebrates with team mates after he scores a goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Leicester City and Sevilla at the King Power Stadium in Leicester, England, Tuesday, March 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Το απίστευτο ποδοσφαιρικό θαύμα της Λέστερ ξεκίνησε την περασμένη σεζόν από την Αγγλία και την φετινή επεκτείνεται στην Ευρώπη! Τον περασμένο Μάιο οι "αλεπούδες" του Κλάουντιο Ρανιέρι έγραψαν ιστορία (ονομάστηκε και ... ποδοσφαιρικό θαύμα του αιώνα) κατακτώντας τον τίτλο της Premier League! Ο Ιταλός μπορεί να απολύθηκε στις 23 Φεβρουαρίου αλλά ο Κρέγκ Σεξπιρ -αρχικά ανέλαβε υπηρεσιακός, πλέον θα μείνει ως το τέλος της σεζόν- δείχνει αποφασισμένος να... κλέψει λίγη απο την τεράστια δόξα του πιο διάσημου συνεπωνυμού του, Ουίλιαμ Σεξπιρ, όχι ασφαλώς με μια σύγχρονη βερσιόν του "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" αλλά φτάνοντας την δικ'ή του Λέστερ, πραγματική "Σταχτοπούτα" του Τσαμπιονς Λιγκ, μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης και γιατί όχι στην κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά. Και όσο το ταξίδι θα συνεχίζεται, ήδη βρίσκονται στους "οκτώ", στο Λέστερ μπορούν να ονειρεύονται...

Μετά το 2-1 στην Ισπανία, εκεί που την κράτησαν όρθια ο Σμάιχελ με τις αποκρούσεις του και το γκολ του Βάρντι, λίγοι πίστευαν στην ανατροπή. Πόσο μάλλον κόντρα σε μια Σεβίλλη που έχει για... ψωμοτύρι τα γκολ. Και όμως, χθες βράδυ οι παίκτες της Λέστερ, αυτοί που αγωνίζονται να την κρατήσουν στην κατηγορία, έκαναν κατάθεση στο χορτάρι της ...ψυχής των πρωταθλητών. Πρώτα σκοραραν δύο φορές (τους έφτανε και το 1-0) και μετά ο ήρωας - Σμάιχελ έπιασε μεχρι και πέναλτι (ο διάσημος πατέρας του βρισκόταν στην εξέδρα και το πανηγύρισε πιο έξαλλα απο τον γιό του), για να χάσουν στο τέλος ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ αφού η Σεββίλη αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο.

Με αυτά και με αυτά η Λέστερ έφτασε σε μια καθαρή νίκη, συνεχίζοντας με αξιοπιστία και αύρα (στην Ευρώπη) που θυμίζει την περσινή της στην Αγγλία, το πετυχημενο ταξίδι της εκτός συνόρων. Πήραν άνετα το εισιτήριο για τη φάση των "16" κάνοντας προέλαση στους ομίλους και τώρα έκαναν μία ακόμα υπέρβαση που θα μνημονεύται για χρόνια αφού απέκλεισαν την Σεβίλλη και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στην παρθενική τους συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης!!

Leicester's Wes Morgan, left, celebrates after he scores a goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Leicester City and Sevilla at the King Power Stadium in Leicester, England, Tuesday, March 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Leicester's Wes Morgan, left, celebrates after he scores a goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Leicester City and Sevilla at the King Power Stadium in Leicester, England, Tuesday, March 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Οι Σεβιγιάνοι, κάτοχοι του Europa League τις τρεις προηγούμενες χρονιές (2014, 2015, 2016) πήραν τη νίκη στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" στο πρώτο ματς με 2-1 όμως οι παίκτες του Κρεγκ Σέξπιρ (ο διάδοχος του Ρανιέρι έγινε ο τρίτος Άγγλος τεχνικός μετά τους Σερ Μπόμπι Ρόμπσον και Χάρι Ρέντναπ που έπαιξε σε νοκ-άουτ ματς στο Champions League) κατάφεραν να κάνουν την σπουδαία ανατροπή επικρατώντας 2-0. Ο αρχηγός τους Γουές Μόργκαν άνοιξε το σκορ στο 27' με πλασέ (πρώτος Τζαμαΐκανός που βρήκε δίχτυα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης), ο Ολμπράιτον έκανε το 2-0 με "ξερό" σουτ με το αριστερό στο 54' και από εκεί και πέρα έπαιξαν άμυνα τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και οι φίλοι της Λέστερ για να παραμείνει αυτό το σκορ.

Leicester's Marc Albrighton, right, celebrates after he scores a goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Leicester City and Sevilla at the King Power Stadium in Leicester, England, Tuesday, March 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Leicester's Marc Albrighton, right, celebrates after he scores a goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Leicester City and Sevilla at the King Power Stadium in Leicester, England, Tuesday, March 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Αν και έμεινε με 10 παίκτες στο 74' λόγω αποβολής του Νασρί με δεύτερη κίτρινη (κουτούλησε τον Βάρντι) στη ομάδα της Ανδαλουσίας παρουσιάστηκε χρυσή ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση όταν κέρδισε πέναλτι ο Βιτόλο (λανθασμένη απόφαση του διαιτητή), όμως ο Κάσπερ Σμάιχελ απέκρουσε στο 80' το πέναλτι του Ενζονζί και χάρισε στις "αλεπούδες" μία αξέχαστη πρόκριση. Αντίθετα η Σεβίλλη για τρίτη φορά δεν καταφέρνει να προκριθεί στα προημιτελικά του Τσαμπιονς Λιγκ. Η προηγούμενη (στο Κύπελλο Πρωταθλητριών) ήταν στο πολύ μακρινό 1958...

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Γιουβέντους ήταν το ακλόνητο φαβορί εξ αρχής μετά το υπέρ της 2-0 στο "Ντραγκάο" με τα γκολ των Πιάτσα και Άλβες και στη ρεβάνς του "Juventus Stadium" έκανε το καθήκον της και με το παραπάνω απέναντι στην Πόρτο αφού όχι μόνο δεν επέτρεψε στους "δράκους" να μπουν ποτέ στο παιχνίδι της πρόκρισης αλλά "ντούμπλαραν" μάλιστα τις επιτυχίες τους κόντρα στους Πορτογάλους. Η φάση που ουσιαστικά έκρινε το ματς και "καθάρισε" την πρόκριση για την "βέκια σινιόρα" ήρθε λίγα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ιστορική Λέστερ, νίκη ξανά για Γιουβέντους

Ο Μάξι Περέιρα απέκρουσε ως τερματοφύλακας, χρησιμοποιώντας και τα δύο του χέρια μέσα στη μικρή περιοχή για να σταματήσει το σουτ του Ιγκουαΐν, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλλε σωστά τον παίκτη της Πόρτο και ο Ντιμπάλα δεν έχασε την ευκαιρία να νικήσει τον Ίκερ Κασίγιας από την άσπρη βούλα και να γράψει το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στο Champions League, ο οποίος έχει πετύχει με εκτελέσεις πέναλτι και τα 4 τελευταία του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συνολικά μετράει 15 γκολ τις 16 φορές που έχει στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα από τότε που πήγε στην Ιταλία.

Ιστορική Λέστερ, νίκη ξανά για Γιουβέντους

Το δεύτερο μέρος δεν άλλαξε τα δεδομένα, με τους "μπιανκονέρι" να κάνουν προσεκτική διαχείριση και να κρατούν σχετικά εύκολα το 1-0 που τους εξασφάλισε την πρόκριση στους "8" του Champions League για 10η φορά στην ιστορία τους, ενώ στον αντίποδα η Πόρτο θα έχει να θυμάται αυτό το ματς ως εκείνο που ο Ίκερ Κασίγιας έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στα Κύπελλα Ευρώπης με 175, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον θρυλικό Πάολο Μαλντίνι με 174.

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντίντι, Ντρινκγουότερ, Μαχρέζ (90' Αμαρτέι), Ολμπράιτον, Οκαζάκι (64' Σλιμανί), Βάρντι.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Μερκάδο (46' Μαριάνο), Παρέχα, Ραμί, Εν'Ζονζί, Ιμπόρα, Πάμπλο Σαράμπια (46' Γιόβετιτς), Σέρχιο Εσκουδέρο, Νασρί, Βιτόλο, Μπεν Γεντέρ (68' Κορέα).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπενατιά (60' Μπαρτσάλι), Μπονούτσι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Μαρκίζιο, Κουαδράδο (46' Πιάτσα), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Ρινκόν), Ιγκουαΐν.

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Λαγιούν, Ντανίλο Περέιρα, Αντρέ Σίλβα (46' Μπολί), Όλιβερ Τόρες (70' Οτάβιο), Μπραχιμί (67' Ζότα), Αντρέ Σίλβα, Σοάρες.

ΤΟ LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK