Μαδριλένοι, χέρι-χέρι στα ημιτελικά!

Μετά από συναρπαστικό ματς στο Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε από την... κόλαση στον... παράδεισο και επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου με 4-2 στην παράταση με χατ-τρικ του Ρονάλντο, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Το δεύτερο "εισιτήριο" για την 4άδα πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία απέσπασε ισοπαλία στο "King Power" από τη Λέστερ με σκορ 1-1.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, 2nd left, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, 2nd left, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Οι δύο εκπρόσωποι της Μαδρίτης, η Ρεάλ και η Ατλέτικο, είναι οι πρώτες που παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του εφετινού Champions League, μετά το 4-2 της "βασίλισσας" επί της Μπάγερν στην παράταση αλλά και την ισοπαλία (1-1) των "ροχιμπλάνκος" στην Αγγλία κόντρα στη Λέστερ.

ΡΕΑΛ - ΜΠΑΓΕΡΝ 4-2 (παρ. 1-2 κ.α.)

Η Μπάγερν Μονάχου πήγε αποφασισμένη στη Μαδρίτη για να φέρει τα πάνω-κάτω. Και ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Οι Βαυαροί έπαιξαν έξυπνα και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 53΄ με το πέναλτι του Λεβαντόφσκι που είχε κερδίσει ο Βιδάλ. Ο Ούγγρος διαιτητής, Κασάι είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Κασεμίρο στον Ολλανδό άσος, σε μία δύσκολη -ομολογουμένως- φάση.

Ο απόλυτος σταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο με χατ τρικ έφτασε τα 100 γκολ στη διοργάνωση και χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στους «μερένγκες» στην παράταση εις βάρος της Μπάγερν με 4-2.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 76΄με το 98ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη διοργάνωση, αλλά οι πανηγυρισμοί τους δεν κράτησαν πολύ, κι αυτό επειδή οι Βαυαροί στο 78΄έκαναν το 1-2 και ισοφάρισαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα με το αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος στην 100ή του συμμετοχή με τη Ρεάλ στο Champions League. Η... τραβηγμένη αποβολή του Βιδάλ στο 84΄ (φάουλ στον Ασένσιο) ανάγκασε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να γυρίσει πίσω και να διαχειριστεί με αμυντικό προσανατολισμό το ματς.

Στην παράταση όμως η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Στο 105΄ ο Ρονάλντο από τη σέντρα του Ράμος ισοφάρισε (2-2), αν και το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Πορτογάλος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Στο 110΄ μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μαρσέλο, ο Ρονάλντο σε άδεια εστία έκανε το 3-2 και δύο λεπτά μετά ο Ασένσιο, με δική του ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Ρονάλντο, Κρόος (115΄ Κόβατσιτς), Μπενζεμά (64΄ Ασένσιο), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (71΄ Λούκας Βάσκεθ).

Μπάγερν Μαδρίτης: Νόιερ, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (71΄ Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόφσκι (88΄ Κίμιχ), Ρόμπεν, Τσάμπι Αλόνσο (74΄ Μίλερ), Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Βιδάλ.

ΛΕΣΤΕΡ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ 1-1

Όσο κι αν η Λέστερ πάλεψε για την ανατροπή του 1-0 στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο πόνταρε στην εμπειρία και στη διαχείριση του αποτελέσματος παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Με το υπέρ τους αποτέλεσμα οι "ροχιμπλάνκος" χρειάστηκε να κάνουν τ' απολύτως απαραίτητα. Να σκοράρουν νωρίς, ύστερα από σέντρα του Λουίς και απίθανη κεφαλιά του Σαούλ Νίγκεθ στο 26', και να παίξουν άμυνα. Άφησαν τις "αλεπούδες" να έχουν την κατοχή και να επιτίθενται, έχοντας όμως τον έλεγχο της κατάστασης.

Σαφώς και η Λέστερ άσκησε πίεση. Ιδίως μετά το (τυχερό) γκολ του Βάρντι στο 61' έπαιξε στρωτά και απέδειξε ότι η πορεία της μέχρι εδώ τυχαία δεν ήταν. Οι ευκαιρίες όμως που δημιούργησε δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, η Ατλέτικο δούλεψε για το αποτέλεσμα και το πήρε.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν (84' Αμαρτέι), Μπεναλουάν (46' Ουγιόα), Εντιντί, Ντρινκγουότερ, Μαχρέζ, Οκαζάκι(46' Τσίλγουελ), Άλμπιγκτον, Βάρντι.

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χουαφράν (55' Ερνάντεθ), Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (74' Κορέα), Γκάμπι, Χιμένες, Νίγκεθ, Κόκε, Καράσκο (69' Τόρες), Γκριεζμάν.

LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh
Photo Credits: AP Photo/Paul White, Matthias Balk

News 24/7

24MEDIA NETWORK