Το Super Cup στη Μίλαν: νίκησε την Γιουβέντους στα πέναλτι!

Η Μίλαν κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Ιταλία αφού νίκησε με 4-3 στα πέναλτι την Γιουβέντους (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) στον τελικό που διεξήχθη στη Ντόχα του Κατάρ. Πρώτος τίτλος για τους "ροσονέρι" μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, δεύτερη νίκη φέτος κόντρα στους "μπιανκονέρι".

Το Super Cup στη Μίλαν: νίκησε την Γιουβέντους στα πέναλτι!

Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Ιταλία βάφτηκε κοκκινόμαυρο. Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό στη Ντόχα του Κατάρ που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1 μετά από 120 λεπτά σε κανονικη διάρκεια και παράταση, η Μίλαν ήταν αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε αφού επιβλήθηκε 4-3 στα πέναλτι της Γιουβέντους, κατακτώντας το 7ο Supercoppa στην ιστορία της (ισοφάρισε τους Τορινέζους) και συνάμα τον πρώτο της τίτλο μετά το 2011.

Το Super Cup στη Μίλαν: νίκησε την Γιουβέντους στα πέναλτι!

Ο τίτλος αυτός ήταν επίσης ο πρώτος στην προπονητική καριέρα του Βιτσέντσο Μοντέλα ενώ στον αντίποδα ο Μάσιμο Αλέγκρι έχασε την ευκαιρία να φτάσει στους 6 τίτλους από το 2014 και μετά που ανέλαβε στο τιμόνι της "βέκια σινιόρα".

Το Super Cup στη Μίλαν: νίκησε την Γιουβέντους στα πέναλτι!

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του συναρπαστικού τελικού, το ξεκίνημα βρήκε την πρωταθλήτρια να κυριαρχεί και να παίρνει δίκαια κεφάλι στο σκορ με το γυριστό σουτ στην κίνηση του Κιελίνι στο 18'. Μετά τα μέσα του πρώτου μέρους η Μίλαν άρχισε να ισορροπεί και στο 38' έφτασε στην ισοφάριση μέσα από μία πανέμορφη προσπάθεια: ο Σούσο έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και ο Μποναβεντούρα με εκπληκτική γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπουφόν για το 1-1.

Το Super Cup στη Μίλαν: νίκησε την Γιουβέντους στα πέναλτι!

Το δεύτερο ημίχρονο και η παράταση βρήκε τις δύο ομάδες να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες για το πολυπόθητο δεύτερο γκολ αλλά αυτό να μην έρχεται ποτέ ("μοιραίος" από πλευράς Τορινέζων ο Ντιμπάλα και από πλευράς Μιλανέζων ο Μπάκα) και έτσι οδηγήθηκαν στα πέναλτι όπου ο Ντοναρούμα και Μπουφόν απέκρουσαν από ένα πέναλτι και οι "ροσονέρι" πανηγύρισαν το τρόπαιο (29ο και τελευταίο στην εποχή Μπερλουσκόνι) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάσαλιτς.

Το Super Cup στη Μίλαν: νίκησε την Γιουβέντους στα πέναλτι!

ΜΟΝΤΟΛΙΒΟ ΚΑΙ ΑΜΠΑΤΕ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ:

ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ:

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο (33' Εβρά), Κεντίρα, Μαρκίζιο, Στουράρο (78' Λεμινά), Πιάνιτς (67' Ντιμπάλα), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

Μίλαν: Ντοναρούμα, Αμπάτε (102' Αντονέλι), Παλέτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Κούτσκα, Λοκατέλι (74' Πάσαλιτς), Μπερτολάτσι, Σούσο, Μπάκα (102' Λαπαντούλα), Μποναβεντούρα

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

✔ Εύστοχο χτύπημα από τον Μαρκίζιο (1-0 η Γιουβέντους)

✘ Χαμένο πέναλτι από τον Λαπαντούλα (απέκρουσε ο Μπουφόν)

✘Χαμένο πέναλτι από τον Μάντζουκιτς (οριζόντιο δοκάρι)

✔ Εύστοχο χτύπημα από τον Μποναβεντούρα (1-1 η Μίλαν)

✔ Εύστοχο χτύπημα από τον Ιγκουαΐν (2-1 η Γιουβέντους)

✔ Εύστοχο χτύπημα από τον Κούτσκα (2-2 η Μίλαν)

✔ Εύστοχο χτύπημα από τον Κεντίρα (3-2 η Γιουβέντους)

✔ Εύστοχο χτύπημα από τον Σούσο (3-3 η Μίλαν)

✘ Χαμένο πέναλτι από τον Ντιμπάλα (απέκρουσε ο Ντοναρούμα)

✔ Εύστοχο χτύπημα από τον Πάσαλιτς (4-3 η Μίλαν και κατακτάει το τρόπαιο)

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK