Φουλ για τελικό Champions League η... σιδηρά κυρία!

Με τον Ντάνι Άλβες να σερβίρει (δύο ασίστ), τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να εκτελεί (δύο γκολ) και τον Τζανλουίτζι Μπουφόν να κατεβάζει τα ρολά όποτε χρειάστηκε, η Γιουβέντους επιβλήθηκε 2-0 της Μονακό στον πρώτο ημιτελικό του "Lui II" και είναι με το ενάμισυ πόδι στον τελικό του Champions League για δεύτερη φορά μέσα σε μία τριετία!

Φουλ για τελικό Champions League η... σιδηρά κυρία!

Τα δεύτερα παιχνίδια για τα ημιτελικά του Champions League δεν έχουν διεξαχθεί ακόμα, όμως όλα δείχνουν πως 19 χρόνια μετά τη μετωπική σύγκρουσή τους στο Άμστερνταμ για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ και Γιουβέντους θα αναμετρηθούν ξανά με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο, αυτή τη φορά στο Κάρντιφ. Μία ημέρα μετά το 3-0 των "μερένγκες" επί της Ατλέτικο που τους έδωσε τεράστιο προβάδισμα για τον τελικό, η Γιουβέντους τους... μιμήθηκε αφού πήρε "καθαρή" νίκη με 2-0 στο Πριγκηπάτο απέναντι στην Μονακό και είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στο σπίτι της στο Τορίνο.

Juventus' Gonzalo Higuain celebrates after scoring during the Champions League semifinal first leg soccer match between Monaco and Juventus at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Juventus' Gonzalo Higuain celebrates after scoring during the Champions League semifinal first leg soccer match between Monaco and Juventus at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Όσο για τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νέας ευρωπαϊκής επιτυχίας της "βέκια σινιόρα" αυτοί ήταν τέσσερις: ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (29', 59') και έφτασε τα 31 φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ντάνι Άλβες που του έδωσε ισάριθμες ασίστ (τρομερό τακουνάκι στο πρώτο γκολ) και έφτασε τις 4 στο φετινό Champions League, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν που είχε 4 τρομερές επεμβάσεις νικώντας τους Φαλκάο (δις), Εμ'Μπαπέ και Ζερμέν, αλλά και ο Μάσιμο Αλέγκρι που έστησε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 αυτή τη φορά και κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ από όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές του.

Juventus' Gonzalo Higuain, left, scores a goal during the Champions League semifinal first leg soccer match between Monaco and Juventus at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Juventus' Gonzalo Higuain, left, scores a goal during the Champions League semifinal first leg soccer match between Monaco and Juventus at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν αρκετά καλή στην αναμέτρηση και αυτό το πιστοποιεί το γεγονος πως είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες έναντι της φημισμένης αντιπάλου της (14-10), ωστόσο αυτό που "πλήρωσε" στον πρώτο ημιτελικό ήταν πως δεν κατάφερε να "μπλοκάρει" το μεγάλο επιθετικό της όπλο της Γιουβέντους ενώ βρήκε και απέναντί της και έναν ανίκητο Μπουφόν στο 100ο του ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της Γιουβέντους. Τα εύσημα πηγαίνουν επίσης και στην εκπληκτική αμυντική λειτουργία των "μπιανκονέρι" οι οποίοι έχουν δεχτεί μόλις 2 γκολ σε 11 ματς Champions League φέτος (αριθμός ρεκόρ στη διοργάνωση!) ενώ η εστία του Μπουφόν δεν έχει ακόμα παραβιαστεί μετά από 5 νοκ-άουτ ματς κόντρα σε Πόρτο, Μπαρτσελόνα και Μονακό!

Photo Credits: AP Photo/Claude Paris

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Ντιράρ, Γκλικ, Ζέμερσον, Σιντιμπέ, Φαμπίνιο, Μπακαγιοκό (66' Μοουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (81' Αλμαμί Τουρέ), Λεμάρ (67' Ζερμέν), Εμ'Μπαπέ, Φαλκάο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπαρτσάλι, Μπουνούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Μαρκίζιο (81' Ρινκόν), Πιάνιτς (89' Λεμινά), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν(77' Κουαδράδο)

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK