Δεν έπεισε η Ολλανδία, ισόπαλη με το Λουξεμβούργο η Ιταλία!

Η Ολλανδία επικράτησε 2-0 της Ουαλίας στην "Αρίνα" του Άμστερνταμ και συνέχισε την καλή παράδοση με ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς ωστόσο να πείσει με την απόδοσή της. Ομοίως και η Ιταλία που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με το Λουξεμβούργο στο "Μαρκ' Αντόνιο Μπεντεγκόντι". Μοιράστηκαν γκολ και αποβολές Εκουαδόρ και Αγγλία.

Δεν έπεισε η Ολλανδία, ισόπαλη με το Λουξεμβούργο η Ιταλία!
Δεν έπεισε η Ολλανδία, ισόπαλη με το Λουξεμβούργο η Ιταλία!

Πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα, η Ολλανδία επικράτησε 2-0 της Ουαλίας και συνέχισε την καλή παράδοση απέναντι σε ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου (10 νίκες στα τελευταία 16 ματς). Οι "οράνιε", οι οποίοι παρατάχθηκαν σε διάταξη 4-4-2, κυριάρχησαν μόνο στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά χάρη σε ένα γκολ και μία ασίστ του Άριεν Ρόμπεν (το δεύτερο τέρμα ο Ζέρεμεν Λενς), πανηγύρισαν τη νίκη. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι αποχώρησε με ενοχλήσεις στο ημίχρονο, ενώ ο Γιάσπερ Κίλεσεν διατήρησε απαραβίαστη την εστία του για πέμπτη φορά σε οκτώ διεθνείς αναμετρήσεις.

Η σύνθεση της Ολλανδίας: Κίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Ίντι, Ντε Γιονγκ (78' Χούντελααρ), Σνάιντερ, Φερ (46' Βαϊνάλντουμ), Μπλιντ, Φαν Πέρσι (46' Λενς), Ρόμπεν.

Δεν έπεισε η Ολλανδία, ισόπαλη με το Λουξεμβούργο η Ιταλία!

Το γεγονός ότι η Ιταλία επέτρεψε στο Λουξεμβούργο να επιχειρήσει εννέα τελικές προσπάθειες και να εκτελέσει τρία κόρνερ, ενδεχομένως να είναι πιο ανησυχητικό και από το τελικό 1-1 του "Μαρκ' Αντόνιο Μπεντεγκόντι". Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό με κεφαλιά του Κλαούντιο Μαρκίζιο, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος (οι Αντόνιο Καντρέβα και Μάριο Μπαλοτέλι έχασαν τις πιο κλασικές) και ο Μπαλοτέλι είχε δοκάρι στο 57ο λεπτό, αλλά το αδύναμο κρατίδιο ισοφάρισε στο 85ο λεπτό με κεφαλιά του Μαξίμ Σανό, προκαλώντας έντονη γκρίνια στο στρατόπεδο των "ατζούρι" ενόψει του ταξιδιού στην Βραζιλία.

Η σύνθεση της Ιταλίας: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι (79' Ρανόκια), Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι, Πίρλο (72' Ακουιλάνι), Βεράτι (54' Κασάνο), Καντρέβα (78' Ινσίνιε), Μπαλοτέλι (78' Τσέρτσι), Μαρκίζιο (85' Παρόλο).

Δεν έπεισε η Ολλανδία, ισόπαλη με το Λουξεμβούργο η Ιταλία!

Το καλό ξεκίνημα της Αγγλίας στο "Σαν Λάιφ Στέιντιουμ" του Μαϊάμι δεν απέδωσε καρπούς. Τουναντίον το Εκουαδόρ πήρε το προβάδισμα με κεφαλιά του Ένερ Βαλέντσια στο 8ο λεπτό. Από μία φάση διαρκείας που είχε πρωταγωνιστή τον Ρίκι Λάμπερτ και σκόρερ τον Γουέιν Ρούνεϊ, η ομάδα του Ρόι Χόντσον ισοφάρισε στο 29'. Ένα πεντάλεπτο μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λάμπερτ ανέτρεψε τα δεδομένα με ωραίο διαγώνιο σουτ (προηγήθηκε ωραία ενέργεια του Ρος Μπάρκλεϊ), αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω. Ο Βαλέντσια έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 67' και στο 70' ο νεοεισελθών Αρόγιο ισοφάρισε.

Δεν έπεισε η Ολλανδία, ισόπαλη με το Λουξεμβούργο η Ιταλία!

Το φιλικό δεν επεφύλασσε νικητή, είχε όμως ένταση στο 79ο λεπτό, η οποία οδήγησε στην αποβολή των Ραχίμ Στέλρινγκ και Αντόνιο Βαλέντσια. Το θετικό, πάντως, για τις δύο ομάδες είναι ότι δεν θα στερηθούν των υπηρεσιών των δύο παικτών σε κάποια αναμέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Εκουαδόρ: Μπανγκέρα, Παρέδες (91' Ατσίλιερ), Γκουάγκουα, Εράσο, Αγιοβί, Νομπόα (50' Μέντες), Γκρουέσο (90' Σαριτάμα), Α. Βαλέντσια, Μοντέρο (68' Αρόγιο), Ε. Βαλέντσια (83' Ιμπάρα), Καϊσέδο (46' Ρόχας).

Αγγλία: Φόστερ, Μίλνερ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Σόου (74' Στόουνς), Λάμπαρντ, Γουίλσιρ (87' Λαλάνα), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (63' Φλάναγκαν), Μπάρκλεϊ (84' Χέντερσον), Ρούνεϊ (65' Στέρλινγκ), Λάμπερτ (84' Γουέλμπεκ).

Δεν έπεισε η Ολλανδία, ισόπαλη με το Λουξεμβούργο η Ιταλία!

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της ανεξαρτήτως διοργάνωσης πανηγύρισε η Αλγερία (2-1 την Ρουμανία στο "Σταντ ντε Ζενέβ" της Γενεύης), αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Κοστέλ Παντιλιμόν, ανοίγοντας το σκορ στο 22ο λεπτό, αλλά ο Αλεξάντρου Τσίπτσιου έπιασε στον ύπνο την αφρικανική άμυνα και ισοφάρισε στο 28'. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ελ Αρμπί Χιλέλ Σουντανί στο 66ο λεπτό.

Η σύνθεση της Αλγερίας: Eμπολί, Γκουλάμ, Μπουγκερά, Κανταμουρό, Τζαμπού (68' Μαρέζ), Φεγκουλί (84' Μπραϊμί), Μπενταλέμπ (84' Λασέν), Ταϊντέρ (68' Γεμπντά), Μετζανί (92' Χαλίς), Μοστεφά, Σουντανί (76' Σλιμανί).

Τα αποτελέσματα των φιλικών

(21:30) Αλγερία - Ρουμανία 2-1

(22' Μπενταλέμπ, 66' Σουντανί - 28' Τσίπτσιου)

(21:30) Ολλανδία - Ουαλία 2-0

(32' Ρόμπεν, 76' Λενς)

(21:45) Ιταλία - Λουξεμβούργο 1-1

(9' Μαρκίζιο - 88' Σανό)

(22:00) Εκουαδόρ - Αγγλία 2-2

(8' Ε. Βαλένσια, 70' Αρόγιο - 29' Ρούνεϊ, 51' Λάμπερτ)

Διαβάστε ακόμη:

Έντονη ανησυχία για Τσάμπερλεϊν

News 24/7

24MEDIA NETWORK