"Εξάσφαιρη" Γερμανία στη βραδιά του Κλόζε, αποδοκιμάστηκε η Βραζιλία

Ο Μίροσλαβ Κλόζε σκόραρε το τέταρτο γκολ της Γερμανίας στη φιλική αναμέτρηση με την Αρμενία (6-1), έφτασε τα 69 στο σύνολο κι έγινε ο πρώτος σκόρερ της. Οι αποδοκιμασίες δεν έλειψαν στην πρόβα τζενεράλε της Βραζιλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1-0 την Σερβία).

"Εξάσφαιρη" Γερμανία στη βραδιά του Κλόζε, αποδοκιμάστηκε η Βραζιλία
"Εξάσφαιρη" Γερμανία στη βραδιά του Κλόζε, αποδοκιμάστηκε η Βραζιλία

Ο τραυματισμός του Μάρκο Ρόις και το γεγονός ότι ο Μίροσλαβ Κλόζε έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας με 69 γκολ ήταν τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της φιλικής αναμέτρησης της "Κόφας Αρίνα" με την Αρμενία, η οποία επεφύλασσε επτά γκολ στο δεύτερο μέρος.

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο κυριαρχίας, όπου οι Ρόις, Αντρέ Σίρλε και Τόμας Μίλερ έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, τα "πάντσερ" άνοιξαν το σκορ με τον Σίρλε στο 52', αλλά ισοφαρίστηκαν άμεσα με πέναλτι του Χένρικ Μεχιταριάν, ο οποίος βγάζει το ψωμί του στην Bundesliga.

Ακολούθησαν τρία γκολ σε πέντε λεπτά για την ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ, ενώ στο 76ο λεπτό ο Κλόζε βρήκε με κεφαλιά και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γερμανίας. Το τελικό 6-1 έγραψε ο Μάριο Γκέτσε με το δεύτερο τέρμα του.

Γερμανία: Βάιντενφελερ, Μπόατενγκ (67' Γκρόσκροϊτς), Μέρτεζακερ, Χούμελς, Χέβεντες, Λαμ (46' Εζίλ), Κεντίρα (59' Σβάινσταϊγκερ), Σίρλε (75' Γκέτσε), Κρόος, Ρόις (45' Ποντόλσκι), Μίλερ (67' Κλόζε).

Aρμενία: Μπερεζόβσκι, Χαρογιάν, Μικογιάν, Αρζουμανιάν, Χαϊραπετιάν, Γεντιγκαριάν, Χοβσεπιάν (74' Σαρκίσοβ), Μανουτσαριάν (77' Τουμασιάν), Μεχιταριάν, Γκαζαριάν, Μοβσισιάν.

"Εξάσφαιρη" Γερμανία στη βραδιά του Κλόζε, αποδοκιμάστηκε η Βραζιλία

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε την Βραζιλία να πιάσει υψηλό τέμπο στην πρόβα τζενεράλε ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Σερβία, ενώ οι αποδοκιμασίες δεν έλειψαν παρά το τελικό 1-0.

Οι "πλάβι", οι οποίοι εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με t-shirt που έγραφαν "η Σερβία χρειάζεται βοήθεια" εξαιτίας των δεινών που έχει υποστεί η χώρα από τις πλημμύρες, έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα με τους Αλεκσάνταρ Κολάροβ και Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς.

Η πρώτη καλή στιγμή της "σελεσάο" κατέληξε στα δίχτυα του Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς. Με τη συμπλήρωση 58 λεπτών, ο Τιάγκο Σίλβα βρήκε τον Φρεντ κι εκείνος πέφτοντας νίκησε τον γκολκίπερ του Εργοτέλη.

Το τελευταίο 20λεπτο επεφύλασσε ένα δοκάρι της Σερβίας (με κεφαλιά του Μίλος Γιόγιτς), ένα -λανθασμένα- ακυρωθέν γκολ του Χουλκ στο 74ο λεπτό και μία καλή ευκαιρία του Ζο στην εκπνοή.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες (72' Μάικον), Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο (76' Μάξγουελ), Παουλίνιο (65' Φερναντίνιο), Γκουστάβο, Νεϊμάρ (81' Νεϊμάρ), Οσκάρ (46' Γουίλιαν), Χουλκ, Φρεντ (75' Ζο).

Σερβία: Στοΐκοβιτς, Μπάστα (87' Βουλίτσεβιτς), Ιβάνοβιτς, Ν. Τόσιτς, Κολάροβ, Πέτροβιτς (86' Μίρτζα), Μάτιτς, Γιόγιτς, Τάντιτς (70' Ζ. Τόσιτς), Μάρκοβιτς (81' Γκούντελ), Μίτροβιτς (81' Τζόρτζεβιτς).

Τα αποτελέσματα της ημέρας

(17:00) Ρωσία - Μαρόκο 2-0

(29' Μπερεζούτσκι, 58' Ζιρκόβ)

(18:30) Πολωνία - Λιθουανία 2-1

(59' Κλιχ, 79' πέν. Λεβαντόβσκι - 44' Σπάλβις)

(21:45) Γερμανία - Αρμενία 6-1

(52' Σίρλε, 71' Ποντόλσκι, 73' Χέβεντες, 76' Κλόζε, 82', 89' Γκέτσε - 69' πέν. Μεχιταριάν)

(22:00) Βραζιλία - Σερβία 1-0

(58' Φρεντ)

Τα videos των υπόλοιπων αγώνων

Το live των φιλικών

21:30
Καλωσήρθατε στο live των φιλικών αναμετρήσεων Γερμανία-Αρμενία (21:45) και Βραζιλία-Σερβία (22:00).
21:33
Γερμανία: Βάιντενφελερ, Μπόατενγκ, Μέρτεζακερ, Χούμελς, Χέβεντες, Λαμ, Κεντίρα, Σίρλε, Κρόος, Ρόις, Μίλερ.

Aρμενία: Μπερεζόβσκι, Χαρογιάν, Μικογιάν, Αρζουμανιάν, Χαϊραπετιάν, Γεντιγκαριάν, Χοβσεπιάν, Μανουτσαριάν, Μεχιταριάν, Γκαζαριάν, Μοβσισιάν.
21:37
Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Γκουστάβο, Νεϊμάρ, Οσκάρ, Χουλκ, Φρεντ.

Σερβία: Στοΐκοβιτς, Μπάστα, Ιβάνοβιτς, Ν. Τόσιτς, Κολάροβ, Πέτροβιτς, Μάτιτς, Γιόγιτς, Τάντιτς, Μάρκοβιτς, Μίτροβιτς.
21:38
Νωρίτερα η Ρωσία επικράτησε 2-0 του Μαρόκου με τα γκολ των Βασίλι Μπερεζούτσκι και Γιούρι Ζιρκόβ.
21:46
Σέντρα στο φιλικό της Γερμανίας με την Αρμενία, το οποίο διεξάγεται στην "Κόφας Αρίνα" του Μάιντς.
21:49
Γερμανία-Αρμενία (3ο λεπτό): Ο Μεχιταριάν εκθέτει τη γερμανική άμυνα και πασάρει στον Γκαζαριάν, ο οποίος δεν βρίσκει δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Δεν μπορεί να πιστέψει πώς έχασε μία τέτοια ευκαιρία.
21:56
Γερμανία-Αρμενία: Ανεβάζει ρυθμούς η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ.
22:03
Σέντρα και στη φιλική αναμέτρηση του "Μορούμπι".
22:08
Βραζιλία-Σερβία: Οι "πλάβι" παρατάχθηκαν με μπλουζάκια που έγραφαν "η Σερβία χρειάζεται βοήθεια", αναφερόμενοι στα δεινά που προκάλεσαν οι πρωτοφανείς πλημμύρες πριν από λίγες εβδομάδες.
22:12
Γερμανία-Αρμενία: Τα "πάντσερ" άγγιξαν το γκολ με τον Ρόις (ο Μπερεζόφσκι απέκρουσε πάνω στη γραμμή), αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχουν πατήσει πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή.
22:14
Στατιστικό: Η Βραζιλία έχει βάλει 29 γκολ και έχει δεχθεί μόλις δύο στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις.
22:15
Βραζιλία-Σερβία (9ο λεπτό): Σουτ του Κολάροβ από αριστερά, η μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σέζαρ. Πολύ καλή στιγμή για τους "πλάβι".
22:27
Γερμανία-Αρμενία: Σφαδάζει από τους πόνους ο Ρόις. Αποχωρεί υποβασταζόμενος.
22:28
Γερμανία-Αρμενία: Τον αντικαθιστά ο Ποντόλσκι.
22:29
Ημίχρονο: Γερμανία-Αρμενία 0-0
22:39
Βραζιλία-Σερβία (33ο λεπτό): Σέντρα του Τάντιτς από δεξιά, ο Μίτροβιτς παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σέζαρ.
22:45
Βραζιλία-Σερβία (39ο λεπτό): Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κροατία, η Βραζιλία δεν αποδίδει καλά με τη γειτονική Σερβία. Χαμηλό τέμπο, ελάχιστες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ και καμία κλασική ευκαιρία μέχρι στιγμής. Ενδεχομένως ο Σκολάρι να μην θέλει να ρισκάρει.
22:46
Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο στην Γερμανία.
22:53
Ημίχρονο: Βραζιλία-Σερβία 0-0. Έντονες ποδοκιμασίες για την κάκιστη εμφάνιση της "σελεσάο".
22:55
ΓΚΟΛ! Γερμανία - Αρμενία 1-0 (52ο λεπτό): Χαμηλή σέντρα του Ποντόλσκι, ο Σίρλε δεν λαθεύει και φτάνει τα 13 διεθνή γκολ.
23:09
ΓΚΟΛ! Γερμανία - Αρμενία 1-1 (69ο λεπτό): Ο Μεχιταριάν ισοφαρίζει με πέναλτι.
23:12
ΓΚΟΛ! Γερμανία - Αρμενία (71ο λεπτό): Κάθετη μπαλιά του Εζίλ, ο Ποντόλσκι ξαναδίνει άμεσα το προβάδισμα στα "πάντσερ" με πλασέ.
23:13
Σέντρα στο δεύτερο μέρος του "Μορούμπι".
23:15
ΓΚΟΛ! Γερμανία - Αρμενία 3-1 (73ο λεπτό): Σέντρα του Εζίλ, ο Χέβεντες πιάνει την κεφαλιά, ο Μπερεζόβσκι αποκρούει, αλλά στην επαναφορά ο μπακ της Σάλκε μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα.
23:17
ΓΚΟΛ! Γερμανία - Αρμενία 4-1 (76ο λεπτό): Σέντρα του Ποντόλσκι από αριστερά, ο Κλόζε παίρνει την κεφαλιά και δίνει προβάδισμα τριών γκολ στην ομάδα του Λεβ. Τρία τέρματα σε πέντε λεπτά για τα "πάντσερ".
23:24
ΓΚΟΛ! Γερμανία - Αρμενία 5-1 (82ο λεπτό): Από νέα ασίστ του Ποντόλσκι, ο Γκέτσε βάζει το κερασάκι στην τούρτα.
23:26
ΓΚΟΛ! Βραζιλία - Σερβία 1-0 (58ο λεπτό): Σέντρα του Τιάγκο Σίλβα από δεξιά, ο Φρεντ κοντρολάρει ωραία και πέφτοντας δίνει το προβάδισμα στη "σελεσάο".
23:27
Βραζιλία-Σερβία: Ο γκολκίπερ του Εργοτέλη δεν φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε. Ο Ιβάνοβιτς άργησε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και να την απομακρύνει.
23:28
Στατιστικό: Ο Μίροσλαβ Κλόζε έφτασε τα 69 γκολ και έγινε ο πρώτος σκόρερ της Γερμανίας.
23:30
ΓΚΟΛ! Γερμανία - Αρμενία 6-1 (89ο λεπτό): Μετά από φάση διαρκείας, ο Γκέτσε σημειώνει το δεύτερο γκολ του. Κατέρρευσε η αρμενική άμυνα που είχε εκπλήξει τους πάντες στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
23:31
Τέλος: Γερμανία - Αρμενία 6-1
23:32
Ο τραυματισμός του Ρόις και το γεγονός ότι ο Κλόζε έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας ήταν τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα μιας αναμέτρησης που επεφύλασσε επτά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο!
23:37
Βραζιλία - Σερβία (71ο λεπτό): Κεφαλιά του Γιόγιτς, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ!
23:39
Ο Χουλκ παραβιάζει την εστία του Στοΐκοβιτς, αλλά ο βοηθός τον καταλογίζει σε θέση οφσάιντ. Λανθασμένη απόφαση, ο διαιτητής έπρεπε να δείξει σέντρα.
23:46
Ελαφρώς βελτιωμένη η Βραζιλία στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο απέχει πολύ από αυτό που ζητούν οι φίλοι της.
23:57
Βραζιλία - Σερβία (92ο λεπτό): Καρφωτή κεφαλιά του Ζο, ο νεοεισελθών Λούκατς αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
23:58
Τέλος: Βραζιλία - Σερβία 1-0.
23:59
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Καλό ξημέρωμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK