Ματσάρα στη Ριζούπολη, επανήλθε στις νίκες η Παναχαϊκή

Η συναρπαστική αναμέτρηση του "Γ. Καμάρας" ανέδειξε νικητή τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε 4-2 της Ερμιονίδας και έκανε το "έξι στα έξι" στην έδρα του. Επανήλθε στις επιτυχίες η Παναχαϊκή που έκαμψε την αντίσταση του Αχαρναϊκού με 2-0.

Ματσάρα στη Ριζούπολη, επανήλθε στις νίκες η Παναχαϊκή
INTIME SPORTS

1ος όμιλος

Ματσάρα στη Ριζούπολη, επανήλθε στις νίκες η Παναχαϊκή
INTIME SPORTS

Την έκτη εντός έδρας νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις πανηγύρισε ο Απόλλων, ο οποίος επικράτησε 4-2 της Ερμιονίδας. Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 32ο λεπτό με σουτ του Πάολο Φαρινόλα, ενώ στο 43ο ο Λεωνίδας Κυβελίδης εκμεταλλεύθηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας, προκειμένου να διπλασιάσει το προβάδισμα των γηπεδούχων. Ο Φώτης Παπανικολάου μείωσε με περιπετειώδη τρόπο στο 53', αλλά οι Βάντερσον (59') και Κυβελίδης (72') φρόντισαν να αποκαταστήσουν την τάξη, προτού ο Χρήστος Κουτσοσπύρος διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα με κεφαλιά στο 88'.

Ματσάρα στη Ριζούπολη, επανήλθε στις νίκες η Παναχαϊκή
INTIME SPORTS

Τη χαρά της νίκης γεύθηκε εκ νέου η Παναχαϊκή, καθώς κατάφερε να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή του Αχαρναϊκού και να επικρατήσει 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζόραν Ζλατκόβσκι, ο οποίος έδωσε την ασίστ για το γκολ του Λυμπέρη Στεργίδη στο 23' και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με αριστερό σουτ στο 35'. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με συνέπεια η ομάδα της Πάτρας να διατηρήσει άκοπα το προβάδισμα.

Την πρώτη του νίκη από τις 9 Νοεμβρίου πανηγύρισε ο Παναιγιάλειος, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Φωστήρα με 2-0. Ο Αλέξανδρος Σεχολάρι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 14ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν πολλές καλές ευκαιρίες μέχρι τη στιγμή που ο Kρίστιαν Μίλιεβιτς κλείδωσε τη νίκη της αχαϊκής ομάδας με μακρινό δυνατό σουτ στην κίνηση στο 66'.

2ος όμιλος

Ματσάρα στη Ριζούπολη, επανήλθε στις νίκες η Παναχαϊκή
INTIME SPORTS

Όρθια στην Κατερίνη έμεινε η Ζάκυνθος (1-1), με συνέπεια να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας του 2ου ομίλου. Ο Πιερικός έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 14ο λεπτό με το δοκάρι του Δημήτρη Γιαννούλη και σκόραρε στο 33ο με πλασέ του Ανδρέα Σταματή. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δεν το έβαλαν κάτω κι αφού απείλησαν στο 53' και το 60', ισοφάρισαν στο 86ο λεπτό με κοντινό βολέ του Γιάννη Καλλιβωκά.

Ματσάρα στη Ριζούπολη, επανήλθε στις νίκες η Παναχαϊκή
INTIME SPORTS

Με γκολ του Φράνκο Ότα στο 42ο λεπτό, ο Τύρναβος νίκησε 1-0 τον Εθνικό Γαζώρου στις Σέρρες και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Μιχάλης Χατζηδημητρίου ήταν ο μοιραίος παίκτης για τους γηπεδούχους, αφού έκανε λάθος στην επίμαχη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς έχασε μερικές ευκαιρίες με τον Γιάννη Μαρίνου, ενώ στο 86' άγγιξε την ισοφάριση σε φάουλ του Ιβάν Ναστέβσκι. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τάσου Κυριάκου στην εκπνοή.

Ισόπαλοι χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Φωκικός και Αιγινιακός σε μία αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από την ακύρωση γκολ του Μανώλη Καλλέργη λόγω καταλογισμού οφσάιντ μετά από πλάγιο (!) Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τάσου Καντούτση στην εκπνοή του πρώτου μέρους, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να κυριαρχήσουν στο δεύτερο ημίχρονο και να χάσουν δύο κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη στο φινάλε.

Γεμάτη συγκινήσεις ήταν η ισόπαλη (1-1) αναμέτρηση μεταξύ του Αγροτικού Αστέρα και του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 43ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ του Στράτου Χιντζίδη, αλλά λίγες στιγμές αργότερα έμειναν με 10 παίκτες λόγω ανόητης αποβολής του Αλέξανδρου Τσεμπερίδη. Το χαμένο τετ-α-τετ του Αλέξανδρου Τσούτση αποτέλεσε προειδοποιητική βολή από πλευράς φιλοξενούμενων, οι οποίοι ισοφάρισαν στο 61' με δυνατό σουτ του Απόστολου Αναστασίου κι άγγιξαν τη νίκη στο 78' με το δοκάρι του Τσούτση.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

1ος όμιλος

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

16:00 Επισκοπή - Χανιά 0-1

(83' Μαρτσάκης)

Κυριακή 18 Ιανουαρίου

15:00 Απόλλων Σμύρνης - Ερμιονίδα 4-2

(32' Φαρινόλα, 43', 72' Κυβελίδης, 59' Βάντερσον - 53' Παπανικολάου, 88' Κουτσοσπύρος)

15:00 Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός 2-0

(23' Στεργίδης, 35' Ζλατκόβσκι)

15:00 Παναιγιάλειος - Φωστήρας 2-0

(14' Σεχολάρι, 66' Μίλιεβιτς)

18:00 Άλιμος - ΑΕΚ 0-1

(91' πέν. Αραβίδης)

Ρεπό: Ηρακλής Ψαχνών

2ος όμιλος

Σάββατο 17 Ιανουαρίου

17:00 ΑΕΛ - Ηρακλής 0-1

(25' Πουρτουλίδης)

Κυριακή 18 Ιανουαρίου

15:00 Αγροτικός Αστέρας - Απόλλων Καλαμαριάς 1-1

(43' Χιντζίδης - 61' Αναστασίου)

15:00 Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος 0-1

(42' Ότα)

15:00 Φωκικός - Αιγινιακός 0-0

15:00 Πιερικός - Ζάκυνθος 1-1

(33' Σταματής - 86' Καλλιβωκάς)

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

18:00 Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας

Ρεπό: Λαμία

News 24/7

24MEDIA NETWORK