Τι είπε ο Σαμαράς για τον μικρό Τζέι και τα δευτερόλεπτα του κρίσιμου πέναλτι

Ο Γιώργος Σαμαράς απάντησε στις ερωτήσεις του κόσμου μέσω του επίσημου καναλιού της Εθνικής από τη βάση της στο Αρακαζού της Βραζιλίας και αναφέρθηκε στη νίκη - πρόκριση της ομάδας, στις στιγμές πριν από την εκτέλεση του πέναλτι και στον μικρό Τζέι! Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του.

Τι είπε ο Σαμαράς για τον μικρό Τζέι και τα δευτερόλεπτα του κρίσιμου πέναλτι

Στις ερωτήσεις των Ελλήνων φιλάθλων απάντησε ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στην νίκη της Εθνικής επί της Ακτής που της εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ, καθώς και στις στιγμές πριν από την εκτέλεση του πέναλτι.

Ο Έλληνας διεθνής στάθηκε και στον μικρό Τζέι, τονίζοντας πως έχει γίνει επίσημη πρόταση στον πατέρα του προκειμένου το παιδί να ταξιδέψει στη Βραζιλία, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί απάντηση.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Γιώργου Σαμαρά:

Πως άντεξες την πίεση της στιγμής; "Πολύ απλά γιατί δεν ένιωθα πίεση. Προσπάθησαν να κρατήσω τη συγκέντρωσή μου και το μυαλό μου όσο πιο καθαρό γίνεται για να μην έχω πίεση. Με βοήθησε πολύ ότι η μπάλα ήταν πολύ μακριά και έπρεπε να πάρω να την πάρω και μπορούσαν να κάνω ένα μπλοκ άουτ και γι’ αυτό δεν θυμάμαι τι μου είπαν εκείνη την ώρα οι συμπαίκτες μου. Έβλεπα μόνο την μπάλα. Ήξερα από πριν που θα το στείλω. Καμιά φορά όταν δεν έχεις αποφασίσει μπορεί να το χάσεις".

Σκεφτόσουν κάτι πριν το πέναλτι; "Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν μπει η μπάλα μέσα. Πραγματικά δεν είχα άλλη σκέψη στο μυαλό μου. Κοιτούσα μόνο την μπάλα και τίποτα άλλο. Είδα κάτι στην αρχή που έκανε ο τερματοφύλακας αλλά το προσπέρασα".

Για την ηρεμία του και το παρατσούκλι "Δαλάι Λάμα" που το έχουν προσσώσει οι Κώστας Χαλκιάς και Κώστας Κατσουράνης: "Στο ματς με τη Ρωσία στο EURO είχε γίνει μια διακοπή και είχα την μπάλα στα χέρια μου και την πετούσα στον αέρα σαν να σουτάρει τρίποντα και από τότε βγήκε αυτό το παρατσούκλι".

Πως μπορείς να έχεις τέτοια ηρεμία; "Είμαι και σαν άνθρωπος ήρεμος. Για εμένα είναι πιο εύκολο αυτή την ηρεμία που έχω στη ζωή μου να την βγάζω και στο γήπεδο. Αν τα έβαζα στο μυαλό μου όλα αυτά τότε θα υπήρχε πρόβλημα".

Σκεφτόσουν ότι είχες μια χώρα στην πλάτη σου; "Όχι, δεν το σκεφτόμουν. Την ώρα που κέρδισε πέναλτι για τα οποίοι δεν χωράει αμφιβολία κάποιοι ήρθαν με αγκάλιασαν και πανηγύρισαν τους είπε ηρεμία. Ήξερα ότι υπάρχει μια διαδικασία μέχρι το γκολ. Στο πέναλτι δεν την πήρα την μπάλα με το έτσι θέλω. Ήταν εντολή προπονητή πριν τον αγώνα. Και να προσθέσω ότι στο ματς με το Ισραήλ πριν από πολλά χρόνια δεν είχε παίξει ο Άγγελος Μπασινάς και ο Ότο Ρεχάγκελ είχε πει πριν το ματς ότι το πέναλτι θα το εκτελέσει όποιος αισθάνεται καλά. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ο Σωκράτης που μου είπε ότι και να γίνει είμαστε μαζί μου. Ήταν ένα πέναλτι σαν όλα τα’ άλλα μέσα μου".

Για τη μέχρι τώρα πορεία και εμφάνιση της Εθνικής: "Ξεκινήσαμε λίγο slow τις καλές μας εμφανίσεις. Θεωρώ ότι είχαμε καλή εμφάνιση με την Κολομβία αλλά το σκορ έγραψε 3-0. Υπήρχαν κάποια καλά στοιχεία της ομάδας αλλά και κάποια άσχημα. Προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε. Το κλειδί για την πρόκριση δεν ήταν το ματς με την Ακτή. Ήμουν σίγουρος ότι θα νικήσουμε. Τις κακοτυχίες που είχαμε τα λέω θετικά, εκτός από τους τραυματισμούς, γιατί δείχνει ότι θέλεις να επιτεθείς. Το ματς κλειδί ήταν με την Ιαπωνία. Το να κρατήσεις το “μηδέν” με 10 θεωρώ ότι ήταν βαθμός – πρόκριση. Μας αρέσουν τα δύσκολα. Να παίζουμε υπό πίεση".

Που αφιερώνεις την πρόκριση: "Την αφιερώνω στους ανθρώπους που αγαπάω και με στηρίζουν. Και φυσικά στην Ελλάδα. Ελπίζω να δώσαμε χαρά στους ανθρώπους στην πατρίδα μας και να είχαν έναν καλό λόγο να χαμογελάσουν. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι δίνεις χαρά στον κόσμο που αγαπάς και στον κόσμο που αγαπάει την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο".

Τι σας είπε ο προπονητής πριν το ματς: "Δεν έχει να πει άτι πριν από τον αγώνα. Λέει για την ενδεκάδα και τίποτα άλλο. Δεν έιναι από τους προπονητές που θα σε γεμίζουμε με πολλά λόγια και πολλές πληροφορίες. Σε αφήνει να ηρεμήσεις. Γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Θα μιλήσει μόνο στο ημίχρονο. Ούτε στο τέλος του αγώνα. Συνήθως δεν έρχεται ούτε στο τέλος. Κι αν έρθει θα μας χτυπήσει στην πλάτη έναν – έναν. Αυτό που έχει να πει θα το μπει τις ημέρες της προετοιμασίας".

Έχεις κάποιο γούρι: "Όχι, δεν έχω".

Την καρδούλα που την έκανε: "...." (δεν απάντησε)

Για τον Τζέι και το πώς πανηγύρισε: "Είναι ανατριχιαστικό, συγκινητικό. Πραγματικά αυτό το παιδί μου δίνει τόσο πολύ δύναμη. Είναι απίστευτο. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το παιδί. Νιώθω τόσο πολύ την αγάπη του".

Για τη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook για να πάει ο Τζέι στο Ρεσίφε: "Είμαστε ενήμεροι για τη σελίδα. Ενημερώθηκα χθες το βράδυ γιατί δεν έχω κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και σήμερα το πρωί σε μι συνομιλία που είχα με τον κύριο Σαρρή είπαμε αν είναι εφικτό να κανονίσουμε να έρθει για να δει το ματς με την Κόστα Ρίκα. Αν δεν προλαβαίνουμε τότε ελπίζω να πάνε όλα καλά και να έρθει στον προημιτελικό. Θα επικοινωνήσουμε με τον πατέρα του παιδιού και στη συνέχεια θα κανονίσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Θα υπογράψουμε όλοι οι παίκτες τη φανέλα της Εθνικής και τη στείλουμε στον Τζέι".

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: "Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε υπήρχε. Το να υπάρχει μια ένταση είναι φυσιολογικό. Το έχω δει πολλές φορές. Μετά όμως τελειώνουν όλα. Όλοι οι παίκτες περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Κι εγώ και όλοι μας έχουμε δώσει τις απαντήσεις μας και δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να το ανακυκλώνουμε το θέμα. Το κλίμα ήταν, είναι και θα είναι το ίδιο οικογενειακό. Το κλίμα που στηρίζει ο ένας τον άλλον και που κάνουμε τη θυσία όταν παίζουμε και γι’ αυτό έχουν έρθει αυτά τα αποτελέσματα. Ούτε υποκριτές είμαστε, ούτε μάσκες φοράμε ούτε τίποτα. Η Εθνική ομάδα είναι το υγιέστερο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Για τον τερματοφύλακα της Ακτής και το γεγονός ότι πήγε να τον παρηγορήσει: "Όταν τελειώνει το ματς είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν μ’ άρεσε αυτή η εικόνα το να κάθεται να κλαίει για τον αγώνα και την πρόκριση. Έδωσα το χέρι μου σε όσους ήταν στο γήπεδο από τους παίκτες της Ακτής. Του είπα ότι πρέπει να είσαι περήφανος και πρέπει να φανείς δυνατός. Στο τέλος είμαστε όλοι οι άνθρωποι. Το τι γίνεται 90 λεπτά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται έξω από το γήπεδο. Είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει επιτέλους να αγαπήσουμε τα ποδόσφαιρο. Αυτό λείπει. Κάνουμε κάτι καλό, μην προσπαθούμε να βγάλουμε προς τα έξω το κακό. Αυτό δείχνει μιζέρια την οποία σαν χώρα δεν την είχαμε. Δεν πρέπει να είμαστε μίζεροι. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα. Δεν είναι Ελλαδίτσα. Μπορεί να γίνει Ελλαδάρα αλλά Ελλαδίτσα δεν θα γίνει ποτέ. Αγάπη για το ποδόσφαιρο, για τη χώρα μας, για τον διπλανό μας. Το έχουμε χάσει αυτό".

Αγαπημένη ταινία και σειρά και τι μουσική ακούει: "Η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και από σειρά το Game of Thrones. Μουσική ελληνική κυρίως και από ξένα μπαλάντες".

Σακίρα ή Μπιγιονσέ; "Καμία…".

Για τους επικριτές της Εθνικής: "Δεν έχω πρόβλημα. Είναι κάποιοι που κάνουν τη δουλειά τους. Μπορούν να γράφουν το οτιδήποτε. Ο καθένας έχει μια άποψη. Δεν με ενοχλεί η κριτική. Μ’ ενοχλούν οι χαρακτηρισμοί και η κριτική που μπορεί να γίνει μπερδεύοντας τα αγωνιστικά με τα εξωαγωνιστικά. Το τι κάνει ο καθένας έξω από το γήπεδο δεν αφορά κανέναν. Είναι προσωπικό. Ας με κρίνει για 90 λεπτά, όσο είμαι στο γήπεδο. Όπως ξέρω εγώ το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να το ξέρει άλλος. Θα διαβάσω την κριτική αλλά νομίζω πως ξέρω καλύτερα το ποδόσφαιρο. Την πιο σκληρή κριτική την κάνω εγώ στον εαυτό μου. Μετά από κάθε ματς κάθομαι με συμπαίκτες μου και βλέπουμε το ματς για να δούμε τα λάθη μας. Δεν περιμένω να μάθω από την εφημερίδα ή τα sites το πώς έπαιξα. Θα πουλήσει ή το πολύ καλά ή το πολύ κακό. Δεν υπάρχει αντικειμενική κριτική και γωνία των πραγμάτων δεν υπάρχει. Αλλά δεν υπάρχει ούτε στην Αγγλία και τη Σκωτία. Είναι το τι θα πουλήσει. Αλλά δεν μας επηρεάζουν εμάς. Προκριθήκαμε στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αντί να χαρούμε την πρόκριση, αντί να αγαπήσουμε αυτό που κάναμε ασχολούμαστε αν ήταν πέναλτι ή όχι. Από όλο το καλό αυτό ασχολούμαστε με το πέναλτι. Επειδή έχω χάσει κιλά τώρα στη Βραζιλία με φύσηξε ο αέρας και έπεσα κάτω…".

Σε ποια ομάδα θα συνεχίσεις την καριέρα σου: "Είμαι ελεύθερος από τη Σέλτικ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η Εθνική ομάδα και δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος εδώ. Όταν τελειώσουμε από εδώ θα μιλήσω με τους ανθρώπους που πρέπει να μιλήσω για να δω ποια θα είναι η επόμενη στάση".

Για τη βελτίωσή σου από το 2008 και μετά και την Κόστα Ρίκα: "Από το 2008 και μετά νομίζω ότι βρήκα την ηρεμία μου σαν ποδοσφαιριστής στη Σέλτικ. Βρήκα μια ομάδα που μου ταίριαζε. Ωρίμασα σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος και αυτό που με έκανε η Σέλτικ να νιώσω είναι ότι με έκανε νικητή και με έκανε να νιώθω σημαντικός. Ότι είμαι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας αλλά άνθρωποι είμαστε. Η Σέλτικ με έκανε να κυνηγάω ακόμα πιο πολύ και μου έδωσε αυτοπεποίθηση την οποία είχα χάσει κάπως στη Σέλτικ".

Είναι ουτοπικό να σκεφτόμαστε τον τελικό: "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές".

Πόσες καρδιές έχει... κλέψει ο Κονέ στη Βραζιλία: "Καμία… Ο Καρνέζης έχει κλέψει καρδιές. Αλλά και οι δύο είναι σε σχέση".

Διαβάστε ακόμη:

Θέλουν να στείλουν τον Τζέι στην Βραζιλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK