Μίτσελ: "Άξιζα να ολοκληρώσω το έργο μου"

Φανερά συγκινημένος, ο πρώην πλέον προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, παραχώρησε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι, στην οποία αναφέρθηκε στα όσα έζησε στον πάγκο των "ερυθρολεύκων", στις σχέσεις του με τους Αφελάι, Κασάμι, στον διάδοχό του Βίτορ Περέιρα, καθώς και στον κόσμο της ομάδας. "Πονάω που φεύγω", δήλωσε μεταξύ άλλων. Τι είπε για την Εθνική Ελλάδας.

Μίτσελ: "Άξιζα να ολοκληρώσω το έργο μου"

Ο Ισπανός τεχνικός αρχικά καλησπέρισε σε άπταιστα ελληνικά και στη συνέχεια μίλησε για την απόλυσή του, τις σχέσεις του με τους Αφελάι, Κασάμι αλλά και με τον πρόεδρο των "ερυθρολεύκων", Βαγγέλη Μαρινάκη, έπλεξε το εγκώμιο του κόσμου της ομάδας και δήλωσε Ολυμπιακός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ στην NOVA:

Για το αν αιφνιδιάστηκε με την απόφαση του προέδρου: "Υποπτευόμουν τι θα συμβεί αλλά δεν το περίμενα. Είχα κάτι σαν προαίσθημα".

Για το "διαζύγιο" του με τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι προπονητής. Οι σχέσεις μου με τον πρόεδρο, την διοίκηση και όλο το τεχνικό επιτελείο ήταν πολύ καλές. Την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο και μιλήσαμε για μεταγραφές. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήρθα υπό περίεργες συνθήκες και με τον ίδιο τρόπο έφυγα. Έτσι είναι η ζωή του προπονητή".

Για το αν θα άλλαζε κάτι αν γυρνούσε πίσω το χρόνο: "Δεν θα άλλαζα κάτι αν γυρνούσα πίσω τον χρόνο. Είμαι οργανωτικός, είχα κάνει τον προγραμματισμό και τις προτάσεις μου αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τον σύλλογο".

Για τις επιλογές των Αφελάι και Κασάμι: "Πάντα λέω πως πιο σημαντικός σε μια ομάδα είναι ο ποδοσφαιριστής και όχι ο προπονητής. Ποτέ δεν έχω μιλήσει άσχημα για παίκτες, αυτοί είναι οι σημαντικοί για την ομάδα. Δεν έφερα εγώ τον Αφελάι και τον Κασάμι. Τους δέχθηκα. Ο σχεδιασμός έφερε τον Αφελάι και τον Κασάμι. Δεν ήταν όπως με τον Ρομπέρτο που ήταν δική μου υπόδειξη. Τώρα για το πόσο έπαιζαν, αυτές ήταν οι επιλογές μου στο χορτάρι.

Η απόφαση για τον Αφελάι ήταν συνολική όχι δική μου. Την πήρε όλο το τιμ μαζί. Είχε να κάνει και με πειθαρχικό παράπτωμα".

Για το Champions League: "Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας στα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς και το πρωτάθλημα. Κερδίσαμε μεγάλα ματς στο Champions League αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να γίνεται το ίδιο σε όλα τα παιχνίδια

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω νίκες όπως αυτές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Γιουβέντους και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήταν ένα στοίχημα και για εμένα προσωπικά. Είναι πάντα ωραία να παίζεις σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Πρέπει να βάλουμε κατά νου πως από την στιγμή που ήρθα μέχρι και που έφυγα, ο Ολυμπιακός "ψήλωσε" στην Ευρώπη. Είμαι υπεύθυνος για το "κακό" αλλά και το "καλό" (γέλια)".

Για τη γεύση που του αφήνει ο Ολυμπιακός: "Φεύγω γεμάτος, φεύγω κερδισμένος από τον Ολυμπιακό. Συναντώ ανθρώπους και από άλλους ομάδες και με συγχαίρουν για όσα καλά έχω πει για το ελληνικό πρωτάθλημα".

Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Με τον κ. Μαρινάκη μιλούσαμε πολύ συχνά. Αισθάνομαι τυχερός που είχα τέτοιες συναντήσεις με τον πρόεδρο. Έμαθα πολλά. Εξαιρετικές ήταν οι σχέσεις μου με τον πρόεδρο μέχρι το τέλος. Αποφάσισε με γνώμονα το καλό του Ολυμπιακού. Σχεδόν πάντα είχαμε την ίδια άποψη. Είναι ψέμα η αναφορά των ισπανικών ΜΜΕ πως είχα κακή σχέση με τον Κριστιάν Καρεμπέ. Με ενόχλησε πολύ αυτό".

Για τη σχέση με τον Χολέμπας: "Με τον Χολέμπας δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μίλαγα πάντα με καλά λόγια για εκείνον. Ο Αβραάμ αποφάσισε μόνος του να φύγει. Το ίδιο και οι Αμπντούν - Τζεμπούρ. Δεν είχα προσωπικά προβλήματα, ήταν αποφάσεις αθλητικές. Δεν έπαιρνα μόνος μου αποφάσεις, ήταν συνολικές μαζί με τον σύλλογο".

Για τον διάδοχό του, Βίτορ Περέιρα: "Θα ασκήσω κριτική στον Περέιρα γιατί είναι προπονητής της ομάδας μου (γέλια)... Έχει σαφώς όλη την στήριξη μου. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διαφορές και ομοιότητες. Έτσι συμβαίνει και με τους προπονητές.

Το κοινό στο Καραϊσκάκη θέλει πάντα επίθεση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον Ολυμπιακό. Έτσι θα παίξει και με τον Περέιρα. Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα, σίγουρα".

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μακριά στο Europa League: "Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει μακριά στο Europa League".

Για το ματς με την Μπενφίκα: "Το ματς με την Μπενφίκα ήταν πολύ σημαντικό για τον Ρομπέρτο. Έχουμε τη συνήθεια να δίνουμε τα συγχαρητήρια στους επιθετικούς, πρέπει να μάθουμε να δίνουμε και στους γκολκίπερ. Είχε δουλέψει πολύ ο Ρομπέρτο".

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: "Πιστεύω στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Είναι μαχητές. Το πρόβλημα είναι πως το κοινό ζητάει ξένους παίκτες, αλλά πρέπει να στηρίζεις και τα δικά σου παιδιά. Η πρόσληψη του Γεωργάτου στις Ακαδημίες έχει βοηθήσει πάρα πολύ".

Για την Εθνική Ελλάδας και το αν υπήρξε επίσημο ενδιαφέρον: "Δεν θέλω να δίνω τροφή για φήμες. Δεν υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον για το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού. Αν θα ήθελα; Ναι... Αλλά δεν νομίζω να μου γίνει τέτοια πρόταση. Δεν θα μπορούσα να πάω σε άλλο ελληνικό σύλλογο. Θα ήταν σα να με καλούσαν να προπονήσω την Μπαρτσελόνα... Σέβομαι τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό αλλά δεν θα μπορούσα να πάω εκεί. Θα ήταν ασέβεια. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Μου αρέσει ο Πειραιάς, νιώθω Ολυμπιακός και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει...".

Για τον Γιάννη Μανιάτη: "Με τον Μανιάτη είχαμε μια σχέση πατέρα και γιου. Είναι ένας παίκτης που μάχεται, έχει πάθος, είναι ηγέτης. Τυχερός ο Ολυμπιακός που τον έχει.

Συνήθως ο Ολυμπιακός δίνει τον τίτλο του ηγέτη στους ξένους. Αυτοί όμως θα φύγουν. Υπάρχουν οι Σιόβας, Μήτρογλου, Μανιάτης. Έλληνες παίκτες".

Για τον Μάρκους Μπεργκ: "Ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετικός με τον Μπεργκ και χωρίς αυτόν".

Για τον Αντώνη Νικοπολίδη: " Ο Νικοπολίδης μπορεί να γίνει πολύ καλός προπονητής".

Για το "Καραϊσκάκης" και τον κόσμο του Ολυμπιακού: "Το Καραϊσκάκη είναι τρομερό. Έχω παίξει στο γεμάτο "Μπερναμπέου" αλλά το Καραϊσκάκης είναι το κάτι άλλο. Ιδιαίτερη στιγμή στον γύρο του θριάμβου στο πρωτάθλημα του 2014 και ο Ρομπέρτο μου είπε πως ο κόσμος τραγουδά για εμένα... Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι σαν οικογένεια για εμένα.

Έχω κλάψει πολύ τις τελευταίες μέρες από τη συγκίνηση. Είχα καθαρή σχέση με τον κόσμο. Θα ήθελα πολύ να έρθω να πανηγυρίσω όταν πάρουμε το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Ανήκει και σε εμένα (γέλια)... Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, όλους όσους συνεργαστήκαμε. Φεύγω, αλλά ένα κομμάτι μου μένει εδώ...".

Για τη ζωή στην Ελλάδα: "Η γυναίκα μου ήταν πολύ ευχαριστημένη με τη ζωή την Ελλάδα. Το πιο συγκινητικό μήνυμα ήταν από ένα παίκτη μου που έπαιξε λίγο... Δεν θα σας πω ποιος ήταν. Αλλά ήταν φοβερό μήνυμα. Αγαπάω όλους τους παίκτες μου. Ποιος παίζει και ποιος όχι είναι κάτι άλλο...".

Κλείνοντας είπε: "Μολονότι μου αρέσει πολύ το λευκό της Ρεάλ, ο Ολυμπιακός με... ανάγκασε να αγαπήσω τα "ερυθρόλευκα" της Ατλέτικο (γέλια).

Πονάω πολύ που πρέπει να φύγω. Νομίζω πως άξιζα να ολοκληρώσω το έργο μου. Με αγάπησαν πολύ και τους αγαπώ όλους...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK