Σάντος: "Τζαβέλλας-Μανιάτης μου έδωσαν να καταλάβω ότι το θέμα έληξε"

Για τον κρίσιμο αγώνα με την Ιαπωνία (Παρασκευή 01:00), αλλά και για το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα αναφέρθηκαν Φερνάντο Σάντος, Βασίλης Τοροσίδης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σάντος: "Τζαβέλλας-Μανιάτης μου έδωσαν να καταλάβω ότι το θέμα έληξε"

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος:

"Έχω δει πολλά ματς της Ιαπωνίας. Έχω προετοιμαστεί. Είπα στους παίκτες τα στοιχεία της Ιαπωνίας. Στο ματς με την Ακτή είχαν διαφορετικό στήσιμο. Τους έδειξα το παιχνίδι και τους είπα τι ακριβώς είναι διαφορετικό. Τους είπα κάποιες λεπτομέρειες. Η Ιαπωνία διατηρεί κατοχή μπάλας. Αυτή είναι η διαφορά. ίσως προσπάθησαν να κρατήσουν το 1-0".

"Πεποίθηση μου είναι αυτή. Μίλησα στους δύο παίκτες. Τους μίλησα προσωπικά στον καθένα. όχι στο τηλέφωνο.΄Μιλήσαμε πολύ και σχημάτισα την εντύπωση ότι αυτά είναι παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα."

"Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μας αρκεί η ισοπαλία. Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει στον αγώνα. Η Ιαπωνία δεν πιστεύω ότι και αυτή θέλει την ισοπαλία. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες".

"Η Ελλάδα είναι πάντα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Η Ελλάδα σε 48 ματς έχει 6 ήττες. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάζουν και να βελτιώνονται με τον χρόνο. Η Ελλάδα σε πολύ λίγες περιπτώσεις δέχθηκε τρία γκολ. Είμαστε θετικοί και θα προσπαθήσουμε να γράψουμε μια καινούργια ιστορία. Θα κατέβουμε να παίξουμε όσο πιο σοβαρά γίνεται."

"Είμαι στην Ελλάδα 13 χρόνια. Η επικοινωνία μαζί τους είναι και στα ελληνικά. Στη συνέντευξη Τύπου μιλώ Πορτογαλικά γιατί είναι η μητρική μου γλώσσα."

"Ο Τζακερόνι έχει δει την Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο είναι τακτική και όχι πόλεμος. Οι στημένες φάσεις είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου και θα προσπαθήσουμε να το αξιοποιήσουμε."

"Το ποιος θα πάρει το μουντιάλ είναι θέμα συνολικής στρατηγικής. Άμυνα, επίθεση και ατομικός ρόλος κάποιων παικτών. Όταν οι στρατηγικές θα είναι ισοδύναμες θα παίξει ρόλο η ατομική ποιότητα."

"Είμαι στην Ελλάδα από το 2010, αλλά από το 1987 σε ομάδες. Έχω μακροχρόνια καριέρα. Έχω προπονήσει εθνικές ομάδες, συλλόγους. Προσπαθώ να το υπηρετήσω με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα είμαι σε μια χώρα και έχουμε να κάνουμε με το πάθος και τον ενθουσιασμό ενός λαού. Υπάρχει αποφασιστικότητα, κέφι και θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο. Εκπροσωπούμε την ελληνική ψυχή".

"Δεν είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Μπορεί να γίνουν, μπορεί όχι. Τα όσα έγιναν με την Κολομβία έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση. Δεν επιτρέπεται ούτε δευτερόλπετο να χάσουμε τη συγκέντρωση μας. Η συγκέντρωση είναι το κλειδί, δεν έχει να κάνει με το αν θα παίξει ο Α ή ο Β".

Τι δήλωσε ο Βασίλης Τοροσίδης:

"Το παιχνίδι με την Κολομβία ήταν κακό για εμάς. Μας πείραξε ο τρόπος που τα δεχθήκαμε. Ήταν φθηνά γκολ. Δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει εις βάρος μας. Έχουμε ψυχή σαν παίκτες και θα το κάνουμε και αύριο".

"Εμείς μια ζωή αουτσάιντερ ήμασταν. Και οι δύο ομάδες είμαστε στην ίδια μοίρα. όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει το ματς."

"Δεν θα έλεγα ότι είναι ψυχολογικό εμπόδιο το ότι δεν σκοράρουμε εύκολα. Θέλουμε να κερδίσουμε, είτε με δικό μας γκολ είτε με αυτογκόλ. Θέλω να κερδίσουμε. Δεν πιστεύω ότι έχουμε άγχος. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή".

"Το θέμα Τζαβέλλα-Μανιάτη δεν έχει να κάνει με το θυμό μας. Εγώ το έχω δει πολλές φορές. Πολλές φορές έχει τύχει να ανταλλάξουμε κάποιες κουβέντες στο γήπεδο οι οποίες τελειώνουν μετά. Για εμάς είναι ένας τελικός και θέλουμε να πάρουμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι!"

Τι δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος:

"Θέλουμε αύριο να γράψουμε ιστορία. Σε αυτό στηρίζουμε το παιχνίδι μας. Αύριο θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Αυτό έχουν οι παίκτες στο μυαλό τους. Έχουμε έναν αξιοσέβαστο αντίπαλο που θέλει τη νίκη όπως και εμείς. Η ομάδα θα κατέβει με τον ίδιο στόχο με εμάς. Θα δούμε ποιος θα παίξει. Αυτό δεν έχει σημασία".

"Δεν παίζει ρόλο αν θα είναι 13.000 ή 23.000φίλαθλοι της Ιαπωνίας. Αυτά τα ματς είναι μία και έξω. Εμείς το μόνο που κοιτάμε είναι να βελτιώσουμε τα λάθη. Να δείξουμε στον κόσμο ότι το παιχνίδι το θέουμε και είναι τελικός".

"Το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα είναι κάτι που σμβαίνει συχνά στις ομάδες. Εγώ το έχω ζήσει. Απλά μπλέχτηκαν δύο ονόματα που είχαν απασχολήσει τον τύπο και στο παρελθόν. Είναι κάτι μικρό που έγινε στην προπόνηση. Είναι μόνο για να γεμίζουμε τις ώρες μας. Έχουμε σημαντικό ματς. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τη νίκη. όλοι θα δώσουν το 200%".

Τι δήλωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος:

"Εχουμε μια δυσκολία στο γκολ. Αύριο πρέπει να το κάνουμε. Στα παγκόσμιο κύπελλα όμως είναι διαφορετικές φουρνιές. Μπορούμε να το κάνουμε"

Διαβάστε ακόμη:

Επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα

Έξαλλος με Τζαβέλλα ο Μανιάτης

Υποβιβάζει το θέμα η ΕΠΟ

Σχόλιο Κ. Κεφαλογιάννη: Μια αγαπημένη οικογένεια και παραμύθια

Τζακερόνι: "Σεβασμός στην Ελλάδα"

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ:

01:36
Καλησπέρα σας!
01:37
Σε λίγα λεπτά αρχίζει η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος. Η οποία αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω του επεισοδίου Μανιάτη-Τζαβέλλα.
01:42
Ξεκινάμε!
01:42
Αρχίζεις τις δηλώσεις ο Βασίλης Τοροσίδης.
01:43
Βασίλης Τοροσίδης: "Δεν θα έλεγα ότι είναι ψυχολογικό εμπόδιο το ότι δεν σκοράρουμε εύκολα. Θέλουμε να κερδίσουμε, είτε με δικό μας γκολ είτε με αυτογκόλ. Θέλω να κερδίσουμε. Δεν πιστεύω ότι έχουμε άγχος. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή".
01:43
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Το αυριανό ματς είναι διαφορετικό από το προηγούμενο. Πρέπει να δώσουμε το 100% για να φτάσουμε στη νίκη".
01:43
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: "Εχουμε μια δυσκολία στο γκολ. Αύριο πρέπει να το κάνουμε. Στα παγκόσμιο κύπελλα όμως είναι διαφορετικές φουρνιές. Μπορούμε να το κάνουμε"
01:46
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα είναι κάτι που σμβαίνει συχνά στις ομάδες. Εγώ το έχω ζήσει. Απλά μπλέχτηκαν δύο ονόματα που είχαν απασχολήσει τον τύπο και στο παρελθόν. Είναι κάτι μικρό που έγινε στην προπόνηση. Είναι μόνο για να γεμίζουμε τις ώρες μας. Έχουμε σημαντικό ματς. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τη νίκη. όλοι θα δώσουν το 200%"
 
01:47
Βασίλης Τοροσίδης: "Το παιχνίδι με την Κολομβία ήταν κακό για εμάς. Μας πείραξε ο τρόπος που τα δεχθήκαμε. Ήταν φθηνά γκολ. Δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει εις βάρος μας. Έχουμε ψυχή σαν παίκτες και θα το κάνουμε και αύριο"
01:50
Βασίλης Τοροσίδης: "Εμείς μια ζωή αουτσάιντερ ήμασταν. Και οι δύο ομάδες είμαστε στην ίδια μοίρα. όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει το ματς."
01:51
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Δεν παίζει ρόλο αν θα είναι 13.000 ή 23.000φίλαθλοι της Ιαπωνίας. Αυτά τα ματς είναι μία και έξω. Εμείς το μόνο που κοιτάμε είναι να βελτιώσουμε τα λάθη. Να δείξουμε στον κόσμο ότι το παιχνίδι το θέουμε και είναι τελικός"
01:52
Βασίλης Τοροσίδης: "Είμαστε επαγγελματίες. Έχουμε παίξει σε έδρες χωρίς κόσμο. Έχουμε παίξει κόντρα σε 13.000, σε 23.000 και σε 103.000. Με την ελληνική ψυχή δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Να ξεχάσουμε όλα "
01:54
Βασίλης Τοροσίδης: "Για το μόνο που έχουμε θυμώσει είναι για τον τρόπο που δεχθήκαμε τα γκολ. Σε άλλο ένα ματς δεχθήκαμε τέσσερα γκολ. Το θέμα Τζαβέλλα-Μανιάτη δεν έχει να κάνει με το θυμό μας. Εγώ το έχω δει πολλές φορές. Πολλές φορές έχει τύχει να ανταλλάξουμε κάποιες κουβέντες στο γήπεδο οι οποίες τελειώνουν μετά. Για εμάς είναι ένας τελικός και θέλουμε να πάρουμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι!"
01:56
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Βασικά τα είπαμε ήδη. Θέλουμε αύριο να γράψουμε ιστορία. Σε αυτό στηρίζουμε το παιχνίδι μας. Αύριο θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Αυτό έχουν οι παίκτες στο μυαλό τους. Έχουμε έναν  αξιοσέβαστο αντίπαλο που θέλει τη νίκη όπως και εμείς. Η ομάδα θα κατέβει με τον ίδιο στόχο με εμάς. Θα δούμε ποιος θα παίξει. Αυτό δεν έχει σημασία"
01:56
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ.
01:57
Φερνάντο Σάντος: "Έχω δει πολλά ματς της Ιαπωνίας. Έχω προετοιμαστεί. Είπα στους παίκτες τα στοιχεία της Ιαπωνίας. Στο ματς με την Ακτή είχαν διαφορετικό στήσιμο. Τους έδειξα το παιχνίδι και τους είπα τι ακριβώς είναι διαφορετικό. Τους είπα κάποιες λεπτομέρειες."
01:58
Φερνάντο Σάντος: "Η Ιαπωνία διατηρεί κατοχή μπάλας. Αυτή είναι η διαφορά. ίσως προσπάθησαν να κρατήσουν το 1-0".
02:00
Φερνάντο Σάντος: "Πεποίθηση μου είναι αυτή. Μίλησα στους δύο παίκτες. Τους μίλησα προσωπικά στον καθένα. όχι στο τηλέφωνο.΄Μιλήσαμε πολύ και σχημάτισα την εντύπωση ότι αυτά είναι παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα."
02:01
Φερνάντο Σάντος: "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μας αρκεί η ισοπαλία. Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει στον αγώνα. Η Ιαπωνία δεν πιστεύω ότι και αυτή θέλει την ισοπαλία. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες".
02:05
Φερνάντο Σάντος: "Η Ελλάδα είναι πάντα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Η Ελλάδα σε 48 ματς έχει 6 ήττες. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάζουν και να βελτιώνονται με τον χρόνο. Η Ελλάδα σε πολύ λίγες περιπτώσεις δέχθηκε τρία γκολ. Είμαστε θετικοί και θα προσπαθήσουμε να γράψουμε μια καινούργια ιστορία. Θα κατέβουμε να παίξουμε όσο πιο σοβαρά γίνεται."
02:05
Φερνάντο Σάντος: "Είμαι στην Ελλάδα 13 χρόνια. Η επικοινωνία μαζί τους είναι και στα ελληνικά. Στη συνέντευξη Τύπου μιλώ Πορτογαλικά γιατί είναι η μητρική μου γλώσσα."
02:07
Φερνάντο Σάντος: "Ο Τζακερόνι έχει δει την Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο είναι τακτική και όχι πόλεμος. Οι στημένες φάσεις είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου και θα προσπαθήσουμε να το αξιοποιήσουμε."
02:10
Φερνάντο Σάντος: "Το ποιος θα πάρει το μουντιάλ είναι θέμα συνολικής στρατηγικής. Άμυνα, επίθεση και ατομικός ρόλος κάποιων παικτών. Όταν οι στρατηγικές θα είναι ισοδύναμες θα παίξει ρόλο η ατομική ποιότητα."
02:12
Φερνάντο Σάντος: "Είμαι στην Ελλάδα από το 2010, αλλά από το 1987 σε ομάδες. Έχω μακροχρόνια καριέρα. Έχω προπονήσει εθνικές ομάδες, συλλόγους. Προσπαθώ να το υπηρετήσω με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα είμαι σε μια χώρα και έχουμε να κάνουμε με το πάθος και τον ενθουσιασμό ενός λαού. Υπάρχει αποφασιστικότητα, κέφι και θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο. Εκπροσωπούμε την ελληνική ψυχή"
02:15
Φερνάντο Σάντος: "Δεν είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Μπορεί να γίνουν, μπορεί όχι. Τα όσα έγιναν με την Κολομβία έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση. Δεν επιτρέπεται ούτε δευτερόλπετο να χάσουμε τη συγκέντρωση μας. Η συγκέντρωση είναι το κλειδί, δεν έχει να κάνει με το αν θα παίξει ο Α ή ο Β".
02:15

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ.

24MEDIA NETWORK