Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-0

Ο ΠΑΟΚ δεν νίκησε στην Κέρκυρα (0-0) και έμεινε εκτός Κυπέλλου από τη φάση των ομίλων. Τραγικός απολογισμός του Δικεφάλου στην εφετινή διοργάνωση με δύο ισοπαλίες και μία ήττα! Απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για να γλιτώσει το κάζο.

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-0

Εικόνα αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη συνθεσή του, αφού θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι Κωνσταντινίδης (πρώτη επίσημη συμμετοχή για φέτος), Ποζατζίδης, Σαββίδης, ενώ έμεινε εκτός ο Αθανασιάδης, ο Σαλπιγγίδης, ο Περέιρα, ο Κίτσιου (αισθάνθηκε αδιαθεσία λίγο πριν το ματς) και ο Ρατς. Στο 4ο λεπτό ο Χαβίτο ξεχύθηκε προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά λίγο πριν "εκτελέσει" πρόλαβε και τον έκοψε ο Βίτορ. Και πάλι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός της Κέρκυρας, στο 7', με έξυπνη εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, παραλίγο να χριστεί σκόρερ. Ο Ιτάνζ, όμως, ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Στα επόμενα λεπτά ο αγώνας δεν πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν, κυρίως, τα μετόπισθεν και εάν έβρισκαν διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ, είχε καλώς. Στο 24' ο Σαββίδης σέντραρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κρητικού, αλλά ο Δημητρόπουλος έδειξε "παίζετε". Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο Ιτάνζ ένιωσε ενοχλήσεις και έδειχνε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Μάλιστα, στο 45' λίγο έλειψε αυτό να το πληρώσει ο ΠΑΟΚ, αφού μετά από γύρισμα ο Καμερουνέζος δεν αντέδρασε σωστά και χρειάστηκε επέμβαση αμυντικού του Δικεφάλου για να απομακρυνθεί η μπάλα.

Ο Ρατς αντικατέστησε τον Ποζατζίδη στο 46' και στο 50' μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Παπαδόπουλο στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ του έμπειρου επιθετικού πέρασε άουτ. Στο 55' ο Ιτάνζ (που τελικά δεν είχε κάτι σοβαρό) εξουδετέρωσε στη γωνία του κεφαλιά του Παρασκευαϊδη, ενώ στο 59' μακρινή εκτέλεση φάουλ του Χαβίτο έφυγε μόλις άουτ. Οι αλλαγές του Αναστασιάδη απέδωσαν καρπούς, ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επιθετικός και στο 76' ο Δικέφαλος έχασε μοναδική ευκαιρία. Ο Ρατς έβγαλε σέντρα-λουκούμι για τον αφύλακτο Παπαδόπουλο, όμως, η κεφαλιά του 33χρονου επιθετικού "έγλειψε" το δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 83' ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε επικίνδυνο καλοζυγισμένο σουτ του Κάτσε και στο 85', έπειτα από γύρισμα του Ρατς, ο νεαρός μέσος έβαλε την προβολή, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στα τελευταία λεπτά μπορεί να πίεσε, όμως, χωρίς με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός Κυπέλλου.

MVP:

Ο Χαβίτο ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του γηπέδου. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών της Κέρκυρας, ενώ βοήθησε με το κράτημα της μπάλας σε σημεία του ματς που ο ΠΑΟΚ πίεζε την εστία του Κουτζαβασίλη.

Αδύναμος κρίκος:

Για την εμπειρία του Δημήτρη Παπαδόπουλου δεν δικαιολογείται η ευκαιρία που χάνει στο 76'. Ο έμπειρος επιθετικός έπιασε εντελώς αφύλακτος την κεφαλιά, από την καρδιά της περιοχής της Κέρκυρας, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει μπροστά του υποχρεώσεις μόνο για το πρωτάθλημα, αφού αποχαιρέτησε πρόωρα, τόσο την διοργάνωση του Κυπέλλου, όσο και του Europa League. Στο σημερινό παιχνίδι "πέταξε" στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, όντας εντελώς ακίνδυνος, ενώ όταν ο Αναστασιάδης έριξε στον αγωνιστικό χώρο τα "βαριά" χαρτιά (Ρατς, Αθανασιάδη) είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Γκόμες (39' Ζουμπουλάκης), Ρόχας (84' Ναγιάρ), Μαρκόβσκι, Κρητικός, Χαβίτο, Σάντσεθ (69' Κόντος), Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Ποζατζίδης (46' Ρατς), Μαντούρο, Τζανδάρης (62' Αθανασιάδης), Κάτσε, Σαββίδης (70' Μακ), Γκολάσα, Παπαδόπουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK