Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 2-1 (VIDEO)

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε στην "Άλιανζ Αρίνα", αλλά η πολύ ανώτερη Μπάγερν ανέτρεψε τα δεδομένα σε 13 λεπτά κι επικρατώντας 2-1 επανήλθε στις επιτυχίες μετά από την ισοπαλία με την Γκλάντμπαχ. Στους 17 βαθμούς η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 2-1 (VIDEO)

Οι 71.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες της "Άλιανζ Αρίνα" (σ.σ. οι 8.000 εξ αυτών ήταν υποστηρικτές της Ντόρτμουντ) αποζημιώθηκαν πλήρως για το ντέρμπι, αρχής γενομένης από τα δύο δοκάρια στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 6ο λεπτό, ο Ρόμαν Βάιντενφελερ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Άριεν Ρόμπεν κι εν συνεχεία η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο, ενώ στο 9ο ο Χένρικ Μεχιταριάν απάντησε σημαδεύοντας με σουτ το αριστερό δοκάρι.

Οι παίκτες του Γίργκεν Κλοπ αγωνίστηκαν με περίσσιο πάθος, προκειμένου να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους έδινε την ώθηση να ξεκολλήσουν από τη ζώνη του υποβιβασμού κι αφού γλίτωσαν σε δύο περιπτώσεις από τον Τόμας Μίλερ (13'-15'), άνοιξαν το σκορ στο 31ο λεπτό με κεφαλιά του Μάρκο Ρόις, έπειτα από σέντρα του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Βάιντενφελερ στο 38ο κι ο Σβεν Μπέντερ στο 39ο λεπτό σταμάτησαν τους Μίλερ και Ρόμπεν αντίστοιχα, με συνέπεια η ομάδα της Βεστφαλίας να πάει στα αποδυτήρια με το πολυπόθητο 1-0. Το ντεκόρ θύμισε το 1987, όταν η 16η Ντόρτμουντ είχε επικρατήσει 3-1 της 2ης Μπάγερν στο Μόναχο. Τελικά, αυτή η, σχεδόν, παρόμοια ιστορία δεν έμελλε να επαναληφθεί...

Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 2-1 (VIDEO)

Με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Nέβεν Σούμποτιτς αντικατέστησε τον Ματς Χούμελς ("αποκόμισε" χτύπημα στο πόδι), χωρίς να γνωρίζει ότι θα αποδειχθεί μοιραίος παίκτης του ντέρμπι. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 72ο λεπτό, είχε ανακόψει μια μπαλιά του νεοεισελθόντα Φρανκ Ριμπερί, αλλά ο επερχόμενος Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι είχε πληγώσει την παλιά του ομάδα.

Το ρολόι σημάδευε το 85ο λεπτό. Ο Σούμποτιτς έκανε λάθος και υποχρεώθηκε να ανατρέψει τον Ριμπερί που στο μεταξύ είχε ξεχυθεί απειλητικά στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Ρόμπεν εκτέλεσε ψύχραιμα το πέναλτι και χάρισε τη νίκη στην Μπάγερν. Το έχει η μοίρα της βεστφαλικής ομάδας να δέχεται γκολ στο φινάλε από τον Ολλανδό (βλ. τελικός Champions League 2013). Επιπλέον, ο Ρόμπεν έφτασε τα επτά γκολ σε ισάριθμα ματς κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Μπάγερν (3-1-4-2): Νόιερ, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Γκέτσε (70' Ριμπερί), Μίλερ (81' Πισάρο), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (88' Ρόντε).

Ντόρτμουντ (4-1-2-3): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς (46' Σούμποτιτς), Ντουρμ, Σ. Μπέντερ, Κελ, Μεχιταριάν, Καγκάβα (71' Γκρόσκροϊτς), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ (81' Ράμος).

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μπάγερν δέχθηκε γκολ μετά από 688 ολόκληρα λεπτά

# Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έχει σκοράρει εναντίον όλων των ομάδων που μετέχουν στην εφετινή Bundesliga

# H Nτόρτμουντ καταγράφει τη χειρότερη συγκομιδή της ιστορίας της ύστερα από το πέρας 10 αγωνιστικών

Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε στα υπόλοιπα ματς της Bundesliga

News 24/7

24MEDIA NETWORK