ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-4

Με SUPER Μπέργκ ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας! Ο Σουηδός φορ τα έβαζε (τρία το σύνολο) και οι "πράσινοι" του Γιάννη Αναστασίου έφτασαν στο εμφατικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ. Ο Καρέλης το άλλο γκολ του τριφυλλιού

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-4

H εικόνα του αγώνα:

Ο ρόμβος που επέλεξε για τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου λειτούργησε πολύ καλά στο πρώτο μισάωρο όχι τόσο στη δημιουργία όσο στην πίεση. Οι πράσινοι πίεζαν μέχρι ασφυξίας τους αντιπάλους τους που έκαναν εύκολα το λάθος γεγονός που έφερε ανασφάλεια στα μετόπισθεν. Ο Παναθηναϊκός, εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ, προηγήθηκε στο 15' με τον Μπεργκ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις και για άλλο γκολ αλλάζοντας με ταχύτητα την μπάλα και παίζοντας έξυπνα στο χώρο.

Ο ΠΑΟΚ, με το 4-3-2-1 του Γεωργιάδη, άργησε να μπει στο πνεύμα του ματς. Για να το κατορθώσει χρειάστηκε να μετακινηθεί ο Κίτσιου στα άκρα της μεσαίας γραμμής και να αναλάβει επιτελικό ρόλο στον άξονα ο Λούκας. Η ατομική ποιότητα των μέσων του Δικεφάλου έφερε ευκαιρίες, με κορυφαία φυσικά το δοκάρι του Σαλπιγγίδη στο 37' στην οποία η άμυνα του Παναθηναϊκού κόλλησε. Γκολ όμως, στο πρώτο μέρος, δεν έφερε.

Το παιχνίδι τελείωσε οριστικά στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει φουριόζος και να εκθέτει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Μπεργκ στο 50' "ψάρεψε" το Γλύκο πλασάροντάς τον στην κλειστή γωνία ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Καρέλης σηκώθηκε μόνος του για κεφαλιά μετά το κόρνερ του Νάνο. Με το 3-0 μόλις μετά από 53 λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη.

Ο πάγκος του ΠΑΟΚ αντέδρασε με δύο αλλαγές και στη μάχη μπήκαν τόσο ο Βούκιτς όσο και ο Λίνο. Η διάταξη του Δικεφάλου άλλαξε και...πλησίασε το 4-4-2 σε μία προσπάθεια να γίνει πιο επιθετικός αλλά και ουσιαστικός. Η μείωση του σκορ στο 69' με το πέναλτι του Βούκιτς έδωσε κάποιες ελπίδες στον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα ο Αναστασίου να πάρει την απόφασή να φρεσκάρει τον άξονά του με Ατζαγκούν και Λαγό.

Με την κίνηση αυτή, ο Παναθηναϊκός ελαχιστοποίησε τους κινδύνους μπροστά από την εστία του και αισθάνθηκε ακόμη περισσότερη ασφάλεια για να φτάσει τελικά στην επικράτηση και στην κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από τέσσερα χρόνια με άνεση και στιλ κάνοντας το 4-1 στο 88' και πάλι με τον Μπεργκ.

ΜVP:

Ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής στο γήπεδο ήταν ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός δεν χρειάστηκε παρά λίγα αγγίγματα στην μπάλα για να κάνει τη διαφορά και σε αυτό το ματς σημειώνοντας τρία γκολ και αναστατώνοντας την ευάλωτη αντίπαλη άμυνα. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα τον μνημονεύουν για χρόνια.

Αδύναμος Κρίκος:

Η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ παρουσίασε μεγάλα προβλήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το κέντρο της άμυνας ιδίως ήταν τελείως έξω από τα νερά του και έχασε τα αυγά και τα πασχάλια.

Σχόλιο:

Η ομάδα νίκησε τις μονάδες, η προπονητική δουλειά του Αναστασίου όλη τη σεζόν τα πυροτεχνήματα του Σαββίδη. Καθ' όλα δίκαιο το αποτέλεσμα που συνιστά μεγάλη δικαίωση για το μοντέλο που εφάρμοσε εφέτος ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Το χρήμα πάντως δεν φτάνει για να δημιουργήσει κανείς ομάδα τίτλων.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56' Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56' Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75' Λαγός), Καρέλης (71' Ατζαγκούν), Μπεργκ (89' Πέτριτς).

Διαβάστε ακόμη:

Οι φωτογραφίες και τα VIDEOS του τελικού

Η απονομή των κυπελλούχων (VIDEO)

Η χρυσή Βίβλος του Κυπέλλου

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Εκνευρισμένος έφυγε ο Σαββίδης. "Να μας γίνει μάθημα", δήλωσε

Αναστασίου: "Θα κερδίζαμε και τον Ολυμπιακό"

Γεωργιάδης: "Κάποιοι δεν άντεξαν το βάρος"

Μπεργκ: "Ούτε στα όνειρά μου"

Κοτσόλης-Λαγός: "Το αξίζαμε, το αποδείξαμε"

Σαλπιγγίδης: "Δεν υπάρχει η δικαιολογία του άγχους"

ΚΑΕ: "Περηφάνια στους φίλους της πιο ένδοξης ελληνικής ομάδας"

Τα πάντα για τον τελικό

Το live του τελικού

19:09
Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Σε περίπου 45 λεπτά έχουμε σέντρα στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. 
19:10
Ας δούμε όμως τις συνθέσεις των δυο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ, Καρέλης, Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ, Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης.
19:13
Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος μπήκαν αγκαζέ στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο τέλος αγκαλιάστηκαν δίνοντας το καλό παράδειγμα στους φίλους των δυο ομάδων. 
19:15
Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος λίγο πριν τη σέντρα
19:21
Δεν είχαμε εκπλήξεις όσον αφορά τις αρχικές ενδεκάδες των δυο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, αναγκαστικά άλλαξε τα πλάνα του εξαιτίας των τριών σημαντικών απουσιών (Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Νάτχο). 
19:27
Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδης, που θα ηγηθούν της επιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ, έχουν πετύχει μαζί 22 γκολ στο πρωτάθλημα. 
19:28
Από την άλλη πλευρά για τον Παναθηναϊκό Αμπέντ, Καρέλης και Μπέργκ μετρούν 27 τέρματα στο πρωτάθλημα. 
19:29
Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης μπαίνουν μαζί στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ
19:39
Θυμίζουμε ξανά τις δυο ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ, Καρέλης, Μπεργκ

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ, Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης 
19:40
Αρκετή βροχή και στο ΟΑΚΑ αυτή τη στιγμή. Ο καιρός αναμένεται να φτιάξει αργότερα. 
19:48
Το πανό στην μεριά των φίλων του ΠΑΟΚ που έγραφε: "Η μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα", κατέβηκε μετά από αίτημα του εισαγγελέα που βρίσκεται στο γήπεδο. 
19:51
Εντυπωσιακή η εικόνα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ από την ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι οπαδοί των δυο ομάδων. 
19:53
Όμορφες στιγμές με τους δυο προέδρους των ΠΑΕ (κ. Αλαφούζο και κ. Βρύζα) να κάνουν χειραψία με τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές. Θυμίζει λίγο... μπάσκετ το ξεκίνημα.  
19:55
Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας ο ρέφερι του αγώνα. Θα έχει για βοηθούς τους Μιχαήλ Καρσίωτη (Κορινθίας), Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας).

4ος διαιτητής θα είναι ο Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών), ενώ Α&Β επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου), Ανδρέας Παππάς (Αθηνών).
19:57
1' Σέντρα στο παιχνίδι μας! Με τον εκφωνητή να μετρά ανάποδα τα δευτερόλεπτα. 
19:58
2' Ο Μπεργκ βρήκε ωραία τον Ζέκα στα δεξιά, αυτός σούταρε όμως ο Γλύκος στην γωνία του έδιωξε σε κόρνερ. Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Μέντες στην μεσαία γραμμή. 
19:59
Στα τελευταία 33 χρόνια όποια ομάδα ανοίγει το σκορ συνήθως είναι κι εκείνη που κατακτά τον τίτλο. Μόλις τρεις φορές αντίπαλος ανέτρεψε το παιχνίδι. Το κρατάμε για την συνέχεια. 
20:01
Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα τέσσερα λεπτά παίζει κυρίως από τα αριστερά όπου βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, ο Σαλπιγγίδης. 
20:02
Ήρεμα τα πράγματα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Σε αυτό βοήθησαν Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης. Το θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει αν μπει ένα γκολ. 
20:03
6' Πολλά τα λάθη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως οι πράσινοι δεν τα εκμεταλλεύονται. Και όλα γίνονται έξω από τη μεγάλη περιοχή. 
20:04
7' Και νέο λάθος από τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός στην κόντρα δεν θα μπορέσει να βγάλει καλή αντεπίθεση. 
20:06
9' Ο Ζέκα βρήκε τον Καρέλη μέσα στη μεγάλη περιοχή, αυτός γύρισε και έκανε ένα σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Έλληνας άσος έκανε κοντρόλ με το χέρι βέβαια. 
20:07
Εξαιρετικός ο ρυθμός στο παιχνίδι μας με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Καρέλης από τη μία και Στοχ από την άλλη έχουν βάλει μπελάδες στις δυο άμυνες. 
20:09
Ο Σίλντενφελντ έκανε ένα κρίσιμο τάκλιν νωρίτερα και έκοψε μία αντεπίθεση του ΠΑΟΚ από τα δεξιά. Αν περνούσε η μπάλα οι πράσινοι θα βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση. 
20:11
Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης. 
20:12
15' Γκοοοολλ. 1-0 ο Παναθηναϊκός με τον Μάρκους Μπεργκ. Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπεργκ πήρε αρχικά την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στην πλάτη του Ινσαουράλδε, στρώθηκε ξανά στον Σουηδό που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. 
20:13
Θυμάστε τι είπαμε πριν; "Στα τελευταία 33 χρόνια όποια ομάδα ανοίγει το σκορ συνήθως είναι κι εκείνη που κατακτά τον τίτλο. Μόλις τρεις φορές αντίπαλος ανέτρεψε το παιχνίδι".
20:15
18' Κίτρινη κάρτα στον Κάτσε για μαρκάρισμα στον Καρέλη.
20:16
19΄ Κίτρινη κάρτα στον Κουτρουμπή για μαρκάρισμα στον Σκόνδρα
20:18
Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Παναθηναϊκού από τον Μπεργκ.
20:19
Όλες οι επιθέσεις του ΠΑΟΚ γίνονται από τα αριστερά, εκεί που πήγε πλέον ο Στοχ. Γενικότερα από αυτή την πλευρά παίζουν περισσότερο και οι δυο ομάδες. 
20:19
22' Ο Πράνιτς έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γλύκος εντυπωσιακά θα διώξει στη γωνία του σε κόρνερ. 
20:22
Πάλι από τα αριστερά ο ΠΑΟΚ με τον Στοχ, που έχει ένα προβάδισμα λόγω ταχύτητας απέναντι στον Τριανταφυλλόπουλο. Πάντως στα τελευταία λεπτά ο Γεωργιάδης πέρασε τον Λούκας σε ρόλο δεκαριού, αφού με Λάζαρ, Κίτσου και Κάτσε δεν μπορεί να κυκλοφορήσει η μπάλα. 
20:23
Το γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15ο λεπτό
20:24
Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν νιώθει πίεση μέσα στη μεγάλη περιοχή μέχρι στιγμής και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Γιώργος Γεωργιάδης. 
20:26
Ο Γιώργος Τζαβέλλας δεν ανεβαίνει από τα αριστερά να βοηθήσει τον Στοχ με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν βοήθειες. Για δεξιά μέχρι στιγμής ούτε λόγος. Οι πράσινοι από την άλλη πλευρά έχουν την κατοχή. 
20:28
31' 0-(6)7 οι τελικές προσπάθειες υπέρ του Παναθηναϊκού. 
20:29
32' Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό. Από την ίδια πλευρά που μπήκε και το γκολ. 
20:29
Αυτή τη φορά η μπάλα βγήκε απευθείας άουτ. Κακή η εκτέλεση από τον Νάνο. 
20:30
34' Κόρνερ και για τον ΠΑΟΚ από τα δεξιά.
20:31
Κακή εκτέλεση από τον Λούκας και μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να απειλήσει. 
20:32
36' Τρία λάθη στην ίδια φάση από τους παίκτες του ΠΑΟΚ! 
20:32
Το 0-1 και σε φωτογραφία:
20:33
37' Σουτ του Λούκας, ο Κοτσόλης σε κόρνερ. 
20:33
37' Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα του Στοχ από τα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης θα κερδίσει την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Παραλίγο να χτυπήσει στην πλάτη του Κοτσόλη. 
20:34
Έχει ανέβει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία λεπτά και πιέζει από τα αριστερά κλασικά. 
20:36
39' Ωραία ντρίμπλα του Κίτσιου στον Νάνο και κόρνερ για τον ΠΑΟΚ
20:37
40' Μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό! Σέντρα του Πράνιτς, ο Αμπέντ έκανε κεφαλιά πάσα και ο Καρέλης δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. 
20:38
Δεν έχουμε παράπονο, το παιχνίδι είναι εξαιρετικό. Πολλές φάσεις, πάνω-κάτω η μπάλα και κάποιοι παίκτες σε μεγάλη μέρα. 
20:39
Δείτε ΕΔΩ το δοκάρι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
20:39
Ο ΠΑΟΚ την κατοχή εδώ και αρκετά λεπτά, ο Παναθηναϊκός περιμένει πίσω με όπλο του τις καλές αντεπιθέσεις. 
20:41
Ο Τζαβέλλας γύρισε στον Σαλπιγγίδη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο έμπειρος φορ ήταν σε θέση οφσάιντ.
20:41
44' Καλό σουτ του Κάτσε από απόσταση, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι! 
20:42
Πιέζει ο ΠΑΟΚ και αν συνεχίσει έτσι ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα. Έχουν δώσει αρκετό χώρο οι πράσινοι. 
20:43
45' Απίστευτη φάση! Σέντρα του Στοχ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κουτρουμπή, πήγε πάνω στον Σαλπιγγίδη που δεν την περίμενε φάτσα με το τέρμα. 
20:44
Ημίχρονο στο παιχνίδι μας. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, όμως στη συνέχεια έδωσε γήπεδο στον ΠΑΟΚ και παραλίγο να το πληρώσει. 
20:56
Δεν μπορεί να πιστέψει τις χαμένες ευκαιρίες των συμπαικτών του ο Γιώργος Τζαβέλλας. 
20:59
45%-55% η κατοχή της μπάλας για τον ΠΑΟΚ. 4(2)-8(7) οι ευκαιρίες υπέρ του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. 
20:59
Θυμίζουμε ξανά τις δυο ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ, Καρέλης, Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ, Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης.
21:01
46' Σέντρα για το δεύτερο ημίχρονο. 
21:01
Δείτε τη φάση με το δοκάρι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη
21:02
Άρχισαν να γίνονται δυνατά μαρκαρίσματα. Λίγο θέλει να πάρει φωτιά το ματς. 
21:03
Κουλούρης και Λίνο κάνουν ζέσταμα για τον ΠΑΟΚ. Ο Βούκιτς της... τελευταίας στιγμής περιμένει υπομονετικά. 
21:04
49' Πρώτο κόρνερ στο δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό. 
21:06
50' Γκοοοολ 2-0 ο Μπεργκ. Εκτέλεση κόρνερ από τον Νάνο, η μπάλα έφυγε εκτός, λάθος της άμυνας, έκλεψε ο Κουτρουμπής που έβγαλε στον Μπεργκ στα δεξιά και αυτός με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Γλύκο στην γωνία του. 
21:08
52' Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Εξαιρετική μπαλιά του Καρέλη στον Πράνιτς, αυτός έκανε το σουτ η μπάλα ελάχιστα άουτ. 
21:08
Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός έχει μπει πολύ δυνατά και πιέζει ασφυκτικά την άμυνα του ΠΑΟΚ. 
21:09
54' Γκοοοολ 3-0 ο Παναθηναϊκός με τον Καρέλη. Κόρνερ του Νάνο (δυο ασίστ απόψε), ο νεαρός άσος κέρδισε κατά κράτος τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και με το κεφάλι έκανε τρία τα τέρματα των πράσινων. 
21:10
55' Κίτρινη κάρτα στον Καρέλη γιατί έβγαλε τη φανέλα του. 
21:11
56' Αλλαγές για τον ΠΑΟΚ. Βούκιτς στη θέση του Λάζαρ και Λίνο στη θέση του Λούκας. 
21:12
Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού. Πλέον ψάχνει ένα γκολ γρήγορα μήπως και αλλάξει τα πράγματα, κάτι που αυτή τη στιγμή δείχνει δύσκολο. 
21:13
Δείτε ΕΔΩ το 2ο γκολ του Μπεργκ.
21:13
Δείτε ΕΔΩ το 3-0 από τον Καρέλη.
21:15
Τέσσερις φορές έχει γίνει χατ-τρικ σε τελικό Κυπέλλου. Με το... καλημέρα που λέμε στον πρώτο τελικό της ιστορίας, ο Κίτσος σκόραρε τρία γκολ, όμως ο Άρης έχασε με 5-3 από την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα χατ-τρικ έκαναν οι:
Βάζος: Ολυμπιακός - Ηρακλής 5-0 (1947)
Τσιρώνης: Καστοριά - Ηρακλής 5-2 (1980)
Τσιάρτας: ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 7-1 (1996)
Λέτε να κάνει απόψε και ο Μπεργκ; 
21:15
Το δεύτερο γκολ από τον Μάρκους Μπεργκ. 
21:15
60' Κίτρινη κάρτα στον Ζέκα για μαρκάρισμα στον Λίνο. 
21:17
61' Σουτ του Κάτσε από καλό σημείο, η μπάλα για λίγο άουτ. 
21:19
Μάρκους Μπεργκ και Νίκος Καρέλης οι δυο σκόρερ του Παναθηναϊκού. 
21:21
65' Ο Στοχ μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ. 
21:21
66' Μία κροτίδα έσκασε δίπλα στον Στοχ που έπεσε στο έδαφος. Ο Κάκος διέκοψε το παιχνίδι. 
21:21

21:22
Ανόητη ενέργεια από κάποιον φίλο του Παναθηναϊκού με τον Τάσο Κάκο να λέει ξεκάθαρα πως στο επόμενο θα διακόψει τον αγώνα. 
21:24
69' Ο Αμπεντ πάτησε με το πόδι τον Λίνο μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Κάκος έδωσε σωστά πέναλτι
21:25
70' Γκοοολλλ 3-1 ο ΠΑΟΚ με τον Βούκιτς από τα 11 βήματα. 
21:26
71' Αλλαγή γα τον Παναθηναϊκό. Έξω ο Καρέλης, μέσα ο Ατζαγκούν. 
21:26
Δείτε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό από τον Καρέλη.  
21:27
Να λοιπόν που το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Έχουμε ακόμα 20 λεπτά αγώνα και αυτό το 3-1 είναι περίεργο σκορ. 
21:28
Δείτε ΕΔΩ την εκτέλεση πέναλτι του Βούκιτς, ο οποίος μείωσε σε 1-3.
21:29
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει πολλά στο γήπεδο μέχρι να γίνει το πέναλτι, όμως ο Αμπέντ με αυτή του την ενέργεια άλλαξε την ψυχολογία του ΠΑΟΚ που θα κυνηγήσει το ματς μέχρι το τέλος. 
21:30
Νέα αλλαγή για τους πράσινους. Ο Λαγός μέσα στη θέση του Αμπέντ στο 75ο λεπτό. 
21:31
Ενισχύει τη μεσαία γραμμή τώρα ο Αναστασίου. Μέντες, Λαγός και Ζέκα θα αναλάβουν να κρατήσουν μπάλες στα τελευταία λεπτά. 
21:32
Αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ στο 77ο λεπτό. Σκόνδρας έξω, ο νεαρός Κουλούρης μέσα. Το έχει το γκολ ο πιτσιρικάς σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει στα λίγα ματς που έπαιξε. 
21:33
Δείτε τη φάση του πέναλτι και το γκολ του ΠΑΟΚ με τον Βούκιτς. 
21:33
78' Σέντρα του Νάνο από τα αριστερά, ο Μπεργκ θα πάρει την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε άουτ. 
21:34
Δέκα λεπτά ακόμα. Για να δούμε αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. 
21:38
Πιέζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ψηλά έτσι ώστε να μην δώσουν χώρους στον ΠΑΟΚ. 
21:39
83' Απίστευτο μπέρδεμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Νάνο πήρε δυο κόντρες, έκανε το γύρισμα, ο Ινσαουράλδε μπερδεύτηκε και έβγαλε τη μπάλα κόρνερ. 
21:41
Ο Γιάννης Αναστασίου έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στο ντεμπούτο του σε πάγκο ομάδας ως πρώτος προπονητής. 
21:41
86' Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ! Για να δούμε. 
21:43
Γκοοοοολ 4-1 ο Μάρκους Μπεργκ! Ο Σουηδός άσος χόρεψε στην κυριολεξία τον Ινσαουράλδε και με όμορφο σουτ έκανε τρία τα τέρματα του. 
21:44
Χατ-τρικ λοιπόν μετά από 18 χρόνια. ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 7-1 το 1996 η προηγούμενη φορά με τον Τσιάρτα να σκοράρει τρία τέρματα. 
21:46
Μείνετε στο live για να παρακολουθήσετε την απονομή του Κυπέλλου μετά το σφύριγμα της λήξης,  
21:47
Ο ΠΑΟΚ είχε απουσίες απόψε, είναι η αλήθεια, όμως το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή δεν λύθηκε. Έλειψε ο παίκτης που θα κουβαλήσει τη μπάλα.  
21:48
Ο Μάρκους Μπεργκ αποχώρησε και αποθεώθηκε από τον κόσμο. Στη θέση του ο Πέτριτς. 
21:49
Τέλος! Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 18ο Κύπελλο στην ιστορία του. 
21:49
Μείνετε στο live για να παρακολουθήσετε την απονομή! 
21:50
Ο Σαλπιγγίδης ζήτησε από τους συμπαίκτες του να πάνε κοντά στους φιλάθλους τους και να τους χειροκροτήσουν. Το ίδιο έκαναν και οι πράσινοι με τους δικούς τους. 
21:53
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού, Μάρκους Μπεργκ, για τον οποίο επέμενε ο Γιάννης Αναστασίου το καλοκαίρι. Τι λέτε δικαιώθηκε; 
21:55
Μείνετε στο live για να παρακολουθήσετε την απονομή του Κυπέλλου με βίντεο και φωτογραφίες. 
21:56
Αναστασίου: "Αφιερωμένη στον πρόεδρο η κούπα".
21:58
Σταματόπουλος (βοηθός Γεωργιάδη): "Ένα τεράστιο συγγνώμη στον κόσμο του ΠΑΟΚ".
22:00
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανεβαίνουν για την παραλαβή των μεταλλίων τους και οι οπαδοί της ομάδας απαθανατίζουν τις στιγμές.
22:01
Τώρα ανεβαίνει ο Τάσος Κάκος και οι συνεργάτες του για τον ίδιο λόγο.
22:02
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κάνουν pasillo σε εκείνους του ΠΑΟΚ και οι οπαδοί του "τριφυλλιού" χειροκροτούν.
22:02
Εκπληκτικές εικόνες που τόσο έχουμε στερηθεί στα ελληνικά γήπεδα...
22:03
"Σαλπιγγίδης οε οε οε", από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
22:03
Ο Τζαβέλλας ασπάζεται την κορούλα του Σίλντενφελντ.
22:04
Είναι η ώρα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο θρυλικός Δημήτρης Σαραβάκος ανεβαίνει πρώτος στο χώρο που θα γίνει η απονομή.
22:05
Ο Σίλντενφελντ ποζάρει με την κορούλα του. Ακόμα ένα ωραίο "κλικ".
22:06
Τα πάντα είναι έτοιμα για την απονομή του Κυπέλλου.
22:07
Ο σκεπασμένος με τη φανέλα της Πορτογαλίας Ζέκα σηκώνει το τρόπαιο στον ουρανό του ΟΑΚΑ.
22:07
Ο Παναθηναϊκός είναι Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2014!
22:08
Βεγγαλικά, χιλιάδες χαρτάκια και καπνογόνα μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα.
22:09
Από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ παίζει και ξαναπαίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού.
22:09
Ο Νάνο με ισπανική σημαία.
22:10
Είναι η ώρα για τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.
22:11
Και ο Αλαφούζος στο χορτάρι με την κούπα και την υπόλοιπη ομάδα.
22:12
Αλαφούζος: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μπράβο στα παιδιά!"
22:13
Οι παίκτες του "τριφυλλιού" σηκώνουν ξανά και ξανά το Κύπελλο.
22:13
Κοτσόλης: "Μεγάλη δικαίωση και επιβράβευση".
22:14
Πλησιάζουν προς τον κόσμο οι "πράσινοι".
22:16
Ούτε ένας φίλος του Παναθηναϊκού δεν έχει μπει στον αγωνιστικό χώρο.
22:19
"Είναι πολύ καλό", λέει γελώντας στα ελληνικά ο Ζέκα.
22:20
"Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα του κόσμου", προσθέτει περιχαρής (και πάλι) στα ελληνικά ο Ζέκα.
22:21
"Είμαι τρισευτυχισμένος. Παίξαμε το ποδόσφαιρο που ξέραμε", δηλώνει ο Τάσος Λαγός.
22:21
Ελάχιστοι φίλαθλοι έχουν αποχωρήσει. Οι φωτογραφίες συνεχίζονται...
22:23
Οι παίκτες επιστρέφουν στα αποδυτήρια και οι φίλαθλοι αποχωρούν σιγά-σιγά.
22:23
Σας ευχαριστούμε που απολαύσατε μαζί μας το χορταστικό τελικό του ΟΑΚΑ. Καλή σας νύχτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK