Κατσουράνης: "Αυτό που έγινε με Τζαβέλλα-Μανιάτη δεν έχει να κάνει με τις ομάδες"

Κώστας Κατσουράνης και Ανδρέας Σάμαρης μίλησαν για τον "τελικό" με την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ ο Κατσουράνης αναφέρθηκε και στο επεισόδιο Τζαβέλλα-Μανιάτη και -χαριτολογώντας- είπε ότι μπορεί να υπάρξει νέο επεισόδιο για το γούρι...

Κατσουράνης: "Αυτό που έγινε με Τζαβέλλα-Μανιάτη δεν έχει να κάνει με τις ομάδες"

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις των Ελλήνων διεθνών:

Κατσουράνης: "Μπορεί να τσακωθούμε ξανά για το γούρι"

"Είναι δυσάρεστο να μην μπορείς να παίξεις. Όπως το έζησα με τη Ρουμανια είναι δύσκολο. Θα τα καταφέρουμε την Τρίτη. Υπάρχει κούραση. Είναι πολλά τα ματς μέσα στη χρονιά. Είμαι 22 Ιουνίου στη ζέστη. Υπάρχει κόπωση και επηρεάζεσαι όσο καλά κι αν είσαι ψυχολογικά. Προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε και τα έχουμε πάει πολύ καλά ως ομάδα."

Για να είσαι 12 χρόνια από την 8η ως τη 12η θέση κερδίζεις. Δεν φέρνεις ισοαπλία. Είμαστε των άκρων. Αλλοι λένε ότι βάζουμε πούλμαν. Προσπαθούμε να κάνουμε καλή άμυνα και να κάνουμε καλές επιθέσε3ις. όταν ε΄χεις το 0 πίσω είσαι μέσα σε ένα ματς. Θα ήταν άλλο ματς με την Κολομβία αν δεν τρώγαμε νωρίς το γκολ. Έχουμε ταυτότητα και έχουμε κάνει μεγάλες νίκες σε τέτοιες διοργανώσεις. Μπορούμε να το ξανακάνουμε.

Σε ένα Μουντιάλ τα ματς είναι δύσκολα. Έχουμε αυτοπεποίθηση και με ένα καλό ματς την Τρίτη μπορούμε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πάμε το ματς εκεί που θέλουμε έχουμε πιθανότητα. Παίζουμε με καλή ομάδα με παίκτες ποιοτικούς που στο ένας με έναν είναι επικίνδυνοι. Θα προσπαθήσουμε για αυτό που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη. Το ποδόσφαιρο είναι βασιλιάς των σπορ και δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Με τη Ρουμανία αν λέγαμε ότι θα βάλουμε 3 γκολ θα μας κοροιδεύαν. Αν δεν κάναμε φάσεις θα ήμασταν προβληματισμένοι. Χάνουμε γκολ σπάνια σε αυτή τη φάση. Εγώ το έχασα με την Ρουμανία και την Κορέα με κενό τέρμα, ο Φάνης με Βοσνία και προχθές. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Το γκολ θα έρθει.

Εγώ θεωρώ ότι ο κάθε παίκτης έχει τη δική του προσωπικότητα. Ο Ανδρέας έχει χαρακτηριστικά για να περπατήσει στο χώρο. Μπορεί να κάνει λαμπρή καριέρα. Να φύγει στο εξωτερικό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να κάνει μεγάλη καριέρα και να είναι βασικό κομμάτι της Εθνικής. Έχει όλα τα προσόντα και νομίζω ότι θα το κάνει. Συλλυπητήρια στην Ακτή για αυτό που συνέβει στους Τουρέ. Αν δεν το έχεις ζήσει δεν μπορείς να ξέρεις. Δεν γνωρίζω πως θα τους επηρεάσει.

Ό,τι και να έχει γίνει, η ομάδα έχει καλό κλίμα. Αυτό που έγινε με Γιώργο και Γιάννη (Τζαβέλλα-Μανιάτη) έτυχε. Δεν ήταν απόρροια όλων των υπόλοιπων, δεν έχει να κάνει με ομάδες. Επειδή μας βοήθησε πολύ την προηγούμενη φορά το επεισόδιο, μπορεί να τσακωθούμε ξανά. Για το γούρι (γέλια)".

Σάμαρης: "Ζηλεύω τον Κατσουράνη"

"Το να βρίσκεσαι σε ένα Μουντιάλ είναι ύψιστη τιμή σε συνδυασμό με την παρουσία στην Εθνική. Είναι μεγάλη διοργάνωση και είμαι περήφανος για μένα και τους συμπαίκτες. Είμαι περήφανος που έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ιστορία την Τρίτη. Στο προηγούμενο Μουντιάλ έχουμε κερδίσει αφρικανική ομάδα. Ισως να μπορέσουμε να διαβάσουμε καλύτερα τα ματς. Η Ελλάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα ματς. Είναι νοκ άουτ και πιστεύω ότι ο χαρακτήρας της Εθνικής θα παίξει ρόλο. Οι συνθήκες εδώ δεν είναι καλές για εμάς. Η υγρασία παίζει ρόλο και οι ευρωπαικές ομάδες έχουν πρόβλημα. Με την Ακτή 11 εναντίον 11, σε οργανωμένη επίθεση θα βάλουμε ένα τέρμα. Εγώ ζηλεύω τον Κώστα. Με την καλή έννοια. Έχουμε πρότυπα στην Εθνική και ο Κώστας είναι ένα από αυτά. Θέλω να μπορέσω να βρω το μυστικό της λαμπρής πορείας που έχει ο Κώστας και τα υπόλοιπα παιδιά".