Σάντος: "Με επιμονή για τη νίκη"

Ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε ότι αν η ομάδα του παίξει μόνο άμυνα κόντρα στην Κολομβία, θα γνωρίσει την ήττα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Κώστα Μήτρογλου που "έπρεπε να ήταν εδώ" και τον Κώστα Μανωλά που "δεν έχει κάτι σημαντικό".

Σάντος: "Με επιμονή για τη νίκη"

Αποστολή Βραζιλία Γιάννης Ντάλλας

"Ο πρώτος αγώνας συγκεντρώνει πολλές προσδοκίες. Σημαίνει πολύ άγχος. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς με δύσκολο αντίπαλο που θέλει να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Με σεβασμό προς τον αντίπαλο θα πάμε για τη νίκη. Είμαστε μια ομάδα με επιμονή και θα πάμε για τη νίκη. Πιστεύω ότι η Κολομβία έχει καλούς παίκτες. Είναι σημαντικός ο Φαλκάο και κάθε προπονητής θα τους ήθελε, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει το παιχνίδι τους. Ο Γκουτιέρες, ο Σαπάτα, ο Πέρες είναι δυνατοί παίκτες. Ο προπονητής επιλέγει τους καλύτερους από όσους έχει στη διάθεση τους", είπε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος.

Αναφερόμενος στο μεγαλύτερο κατόρθωμα της Εθνικής ομάδας o Πορτογάλος δήλωσε: "Αυτά έγιναν το 2004. Το 2004 το θυμόμαστε όλοι, όπως θυμόμαστε την πρώτη φορά που κέρδισε η Βραζιλία, τον Πελέ, την Ουρουγουάη. Το 2004 ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα. Λίγες χώρες με το μέγεθος της Ελλάδας έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Όταν πετυχαίνεις ένα όνειρο θες να το ξανακάνεις πραγματικότητα. Ήρθαμε εδώ για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο".

Για τον Κώστα Μήτρογλου είπε: "Ο Μήτρογλου έπαιξε δύο μήνες μέσα στο 2014. Είχα την ευκαιρία να τον δω εν δράσει για κάποια λεπτά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι παίκτης με σημαντικά προσόντα που είναι σημαντικά για την Εθνική. Ο Κώστας έπρεπε να ήταν εδώ. Βελτιώθηκε πολύ. Δεν έχει ακόμη το 100% του ρυθμού, αλλά μέρα με τη μέρα θα είναι κοντά στο 100%".

"Δεν είναι ερώτηση για τώρα το μέλλον μου. Δεν το σκέφτομαι τώρα. Το αφήνουμε", σχολίασε για το μέλλον του ο Σάντος.

Ερωτηθείς για τον τραυματισμό του Μανωλά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε: "Όχι, ο Μανωλάς δεν έχει κάτι σημαντικό. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Ήταν ένα πολύ μικρό χτύπημα. Δεν ήταν κάτι σημαντικό".

Όσον αφορά στο ματς με την Κολομβία είπε: "Αν παίξουμε μόνο άμυνα θα χάσουμε. Θα παίξουμε σε όλο το γήπεδο. Έτσι παίζουμε πάντα. Χρειαζόμαστε μέσους και επιθετικούς και πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα".

Αναφερόμενος στην απουσία του Φαλκάο επεσήμανε: "Δεν άλλαξαν τα πλάνα μας. Η Κολομβία έπαιξε αγώνες χωρίς τον Φαλκάο. Δεν θεωρώ ότι άλλαξαν πολύ τα πράγματα".

Σχετικά με τις κλιματολογικές συνθήκες, ο Σάντος επεσήμανε: "Παίζουμε σε μια χώρα με διαφορετικό κλίμα. Δεν ανησυχούμε. Στην Ελλάδα έχει πιο πολύ ζέστη σήμερα. Η ζέστη βέβαια στην Ελλάδα είναι ξηρή. Στο Μπέλο Οριζόντε τα πράγματα δεν είναι άσχημα, όπως στη Φορταλέζα και το Νατάλ που παίζουμε τους άλλους δύο αγώνες. Θέλουμε να μην υπάρχει αλλαγή για αυτό προπονούμαστε σε τέτοιες συνθήκες".

Ερωτηθείς αν υπάρχουν μυστικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός χαμογέλασε, κούνησε το κεφάλι και αποκρίθηκε: "Δεν υπάρχουν μυστικά, αλλά εγώ δεν θα πω τίποτα για την ενδεκάδα!"

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χώρα που διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Γνωρίζω καλά τη Βραζιλία. Ο γιος μου έμεινε εδώ τρία χρόνια. Είναι φανταστική χώρα για να μένεις και να ζεις. Είναι συναρπαστικό το συναίσθημα του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Έχουμε τρεις Πορτογάλους προπονητές, αλλά το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Θέλω να πάρω μαζί μου το καθήκον που έχω έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού".

"Δεν ξέρω αν υπάρχει σχολή Πορτογάλων προπονητών. Ξέρω ότι υπάρχουν 180 Πορτογάλοι προπονητές που δουλεύουν στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει κάτι...", σχολίασε σε σχετική ερώτηση ο Σάντος.

Επανερχόμενος στο αυριανό ματς και την τακτική, ο Σάντος είπε: "Περιμένετε και θα δείτε. Εμείς θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Το ίδιο και η Κολομβία".

Ερωτηθείς αν έχει αυτοπεποίθηση, ο Σάντος απάντησε: "Από τη στιγμή που είσαι παρόν στις μεγάλες διοργανώσεις νιώθεις αυτοπεποίθηση. Διαθέτουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχουμε τις ικανότητες. Με σεβασμό στον αντίπαλο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χωρίς αυτοπεποίθηση δεν μπορείς να κάνεις κάτι".

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος ρωτήθηκε αρχικά για το έπος της Πορτογαλίας: "Το Euro ήταν 10 χρόνια πριν. Έχουν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα. Είμαστε μόνο δύο παίκτες στην ομάδα. Εκείνη η επιτυχία μας γέμισε αυτοπεποίθηση, όπως και οι επιτυχίες που ακολούθησαν με συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις. Στο προηγούμενο Euro περάσαμε στις 8 καλύτερες ομάδες".

Ο Γιώργος Σαμαράς, από την πλευρά του, σχολίασε: "Δεν αλλάζει κάτι με το ότι γίνεται στη Βραζιλία. Θα είχαμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και παιχνιδιού. Όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και ελπίζω για το καλύτερο".

"Δεν θα ήταν ωραίο να μιλήσω για μια απουσία της Κολομβίας. Ο Φαλκάο είναι πολύτιμος, αλλά εμείς έχουμε τον ίδιο στόχο και τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού", είπε ο "Σαμ" όταν ρωτήθηκε για το μεγάλο απόντα του αυριανού ματς.

Για την απουσία του Φαλκάο, ο Καραγκούνης επεσήμανε: "Εγώ θέλω σε αυτή τη διοργάνωση να είναι όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ο Φαλκάο είναι τεράστιος παίκτης και είναι κρίμα που δεν είναι εδώ. Υποκλίνομαι στη νοοτροπία που είχε όλο αυτό τον καιρό. Έκανε τα πάντα για να είναι εδώ. Χάνει αίγλη το τουρνουά".

Καραγκούνης: "Ο Σαμαράς θα σκοράρει"

Στη συνέχεια ο Καραγκούνης μίλησε για την Εθνική και έκανε μία πρόβλεψη: "Έχουμε δείξει όλο αυτό το διάστημα το ατού είναι ότι είμαστε μια ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Και στις χαρές και στις λύπες είμαστε μαζί. Τα ζούμε όλα με έντονο τρόπο. Δεν έχει αλλάξει κάτι, είμαστε καλά με οικογενειακό κλίμα. Και όσοι παίξουν και όσοι είναι στον πάγκο θα είναι έτοιμοι. Πρέπει να μπούμε μέσα με εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να έχουμε εμπιστοσύνη σε εμάς και στους εαυτούς μας. Εγώ πιστεύω ότι αύριο ο Σαμαράς θα σκοράρει. Πρέπει να πιστέψουμε σε εμάς. Τους αντιπάλους τους ξέρουμε. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη".

Για το επεισόδιο Κατσουράνη-Μανιάτη, ο Σαμαράς είπε: "Για να το τελειώνουμε το θέμα γιατί έχει παρατραβήξει. Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρχει. Όλοι είμαστε ένα. Πρέπει να έχουμε σιγουριά για να βγάλουμε το ταλέντο μας μέσα στο γήπεδο".

Ερωτηθείς αν το ματς με την Ακτή θα είναι το τελευταίο διεθνές του (σ.σ. αν δεν περάσει η Ελλάδα), ο Καραγκούνης απάντησε: "Το έχω πει εδώ και καιρό ότι θα είναι το τελευταίο μου ματς. Είναι σκοπός μας να μην είναι το τελευταίο μου ματς στη Φορταλέζα. Θα δώσουμε τα πάντα για αυτό. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο. Σκέφτομαι μόνο το αυριανό ματς και τίποτε άλλο".

Αναφερόμενος στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής, ο Σαμαράς επεσήμανε: "Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού και δεν πρόκειται να τον αλλάξουμε. Εμείς θα συγκεντρωθούμε στη δική μας ομάδα. Να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Ο κόουτς το λέει εύστοχα: το πιο απλό είναι να κρατήσεις το μηδέν και να σκοράρεις. Να είμαστε όλοι υγιείς, αυτό εύχομαι".

"Αν οι αντίπαλοι προβληματίζονται για το πώς θα μας βάλουν γκολ, εμείς σκεφτόμαστε για το πώς δεν θα δεχθούμε γκολ", ήταν η τελευταία ατάκα του Καραγκούνη.

Για τους Έλληνες φιλάθλους είπε: "Το ποδόσφαιρο δίνει χαρά στον κόσμο. Θα είναι πολύ ευχάριστο να δούμε ανθρώπους στη χώρα μας να πανηγυρίζουν και να είναι χαρούμενοι. Ελπίζω να το ξανακάνουμε γιατί το ποδόσφαιρο είναι γιορτή".

Διαβάστε ακόμη:

Σαμαράς: "Όλοι είμαστε ένα στην Εθνική! Να τελειώνουμε με αυτό το θέμα!"

Το live της συνέντευξης Τύπου

21:35
Καλησπέρα. Από εδώ θα έχετε live ενημέρωση για τη συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος ενόψει του εναρκτήριου αγώνα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο με αντίπαλο την Κολομβία.
21:40
Η συνέντευξη Τύπου μόλις άρχισε.
21:40
"Ο πρώτος αγώνας συγκεντρώνει πολλές προσδοκίες. Σημαίνει πολύ άγχος. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς με δύσκολο αντίπαλο που θέλει να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Με σεβασμό προς τον αντίπαλο θα πάμε για τη νίκη. Είμαστε μια ομάδα με επιμονή και θα πάμε για τη νίκη".
21:41
"Πιστεύω ότι η Κολομβία έχει καλούς παίκτες. Είναι σημαντικός ο Φαλκάο και κάθε προπονητής θα τους ήθελε, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει το παιχνίδι τους. Ο Γκουτιέρες, ο Σαπάτα, ο Πέρες είναι δυνατοί παίκτες. Ο προπονητής επιλέγει τους καλύτερους από όσους έχει στη διάθεση τους".
21:42
Αναφερόμενος στο μεγαλύτερο κατόρθωμα της Εθνικής ομάδας o Σάντος δήλωσε: "Αυτά έγιναν το 2004. Το 2004 το θυμόμαστε όλοι, όπως θυμόμαστε την πρώτη φορά που κέρδισε η Βραζιλία, τον Πελέ, την Ουρουγουάη. Το 2004 ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα. Λίγες χώρες με το μέγεθος της Ελλάδας έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο".
21:43
Και προσέθεσε: "Όταν πετυχαίνεις ένα όνειρο θες να το ξανακάνεις πραγματικότητα. Ήρθαμε εδώ για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο".
21:44
Για τον Κώστα Μήτρογλου είπε: "Ο Μήτρογλου έπαιξε δύο μήνες μέσα στο 2014. Είχα την ευκαιρία να τον δω εν δράσει για κάποια λεπτά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι παίκτης με σημαντικά προσόντα που είναι σημαντικά για την Εθνική. Ο Κώστας έπρεπε να ήταν εδώ. Βελτιώθηκε πολύ. Δεν έχει ακόμη το 100% του ρυθμού, αλλά μέρα με τη μέρα θα είναι κοντά στο 100%".
21:45
"Δεν είναι ερώτηση για τώρα το μέλλον μου. Δεν το σκέφτομαι τώρα. Το αφήνουμε", σχολίασε για το μέλλον του ο Σάντος.
21:46
Ερωτηθείς για τον τραυματισμό του Μανωλά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε: "Όχι, ο Μανωλάς δεν έχει κάτι σημαντικό. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Ήταν ένα πολύ μικρό χτύπημα. Δεν ήταν κάτι σημαντικό".
21:49
Για το ματς με την Κολομβία είπε: "Αν παίξουμε μόνο άμυνα θα χάσουμε. Θα παίξουμε σε όλο το γήπεδο. Έτσι παίζουμε πάντα. Χρειαζόμαστε μέσους και επιθετικούς και πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα".
21:50
Αναφερόμενος στην απουσία του Φαλκάο επεσήμανε: "Δεν άλλαξαν τα πλάνα μας. Η Κολομβία έπαιξε αγώνες χωρίς τον Φαλκάο. Δεν θεωρώ ότι άλλαξαν πολύ τα πράγματα".
21:50
Αναφερόμενος στις κλιματολογικές συνθήκες, ο Φερνάντο Σάντος επεσήμανε: "Παίζουμε σε μια χώρα με διαφορετικό κλίμα. Δεν ανησυχούμε. Στην Ελλάδα έχει πιο πολύ ζέστη σήμερα. Η ζέστη βέβαια στην Ελλάδα είναι ξηρή. Στο Μπέλο Οριζόντε τα πράγματα δεν είναι άσχημα, όπως στη Φορταλέζα και το Νατάλ που παίζουμε τους άλλους δύο αγώνες. Θέλουμε να μην υπάρχει αλλαγή για αυτό προπονούμαστε σε τέτοιες συνθήκες".
21:51
Ερωτηθείς αν υπάρχουν μυστικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός χαμογέλασε, κούνησε το κεφάλι και αποκρίθηκε: "Δεν υπάρχουν μυστικά, αλλά εγώ δεν θα πω τίποτα για την ενδεκάδα!"
21:52
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χώρα που διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Γνωρίζω καλά τη Βραζιλία. Ο γιος μου έμεινε εδώ τρία χρόνια. Είναι φανταστική χώρα για να μένεις και να ζεις. Είναι συναρπαστικό το συναίσθημα του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Έχουμε τρεις Πορτογάλους προπονητές, αλλά το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Θέλω να πάρω μαζί μου το καθήκον που έχω έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού".
21:53
"Δεν ξέρω αν υπάρχει σχολή Πορτογάλων προπονητών. Ξέρω ότι υπάρχουν 180 Πορτογάλοι προπονητές που δουλεύουν στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει κάτι...", σχολίασε σε σχετική ερώτηση ο Σάντος.
21:53
Επανερχόμενος στο αυριανό ματς και την τακτική, ο Σάντος είπε: "Περιμένετε και θα δείτε. Εμείς θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Το ίδιο και η Κολομβία".
21:56
Ερωτηθείς αν έχει αυτοπεποίθηση, ο Σάντος απάντησε: "Από τη στιγμή που είσαι παρόν στις μεγάλες διοργανώσεις νιώθεις αυτοπεποίθηση. Διαθέτουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχουμε τις ικανότητες. Με σεβασμό στον αντίπαλο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χωρίς αυτοπεποίθηση δεν μπορείς να κάνεις κάτι".
21:58
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος ρωτήθηκε αρχικά για το έπος της Πορτογαλίας: "Το Euro ήταν 10 χρόνια πριν. Έχουν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα. Είμαστε μόνο δύο παίκτες στην ομάδα. Εκείνη η επιτυχία μας γέμισε αυτοπεποίθηση, όπως και οι επιτυχίες που ακολούθησαν με συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις. Στο προηγούμενο Euro περάσαμε στις 8 καλύτερες ομάδες".
21:59
Ο Γιώργος Σαμαράς, από την πλευρά του, σχολίασε: "Δεν αλλάζει κάτι με το ότι γίνεται στη Βραζιλία. Θα είχαμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και παιχνιδιού. Όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και ελπίζω για το καλύτερο".
22:00
"Δεν θα ήταν ωραίο να μιλήσω για μια απουσία της Κολομβίας. Ο Φαλκάο είναι πολύτιμος, αλλά εμείς έχουμε τον ίδιο στόχο και τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού", είπε ο "Σαμ" όταν ρωτήθηκε για το μεγάλο απόντα του αυριανού ματς.
22:00
Για την απουσία του Φαλκάο, ο Γιώργος Καραγκούνης επεσήμανε: "Εγώ θέλω σε αυτή τη διοργάνωση να είναι όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ο Φαλκάο είναι τεράστιος παίκτης και είναι κρίμα που δεν είναι εδώ. Υποκλίνομαι στη νοοτροπία που είχε όλο αυτό τον καιρό. Έκανε τα πάντα για να είναι εδώ. Χάνει αίγλη το τουρνουά".
22:02
Καραγκούνης: "Έχουμε δείξει όλο αυτό το διάστημα το ατού είναι ότι είμαστε μια ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Και στις χαρές και στις λύπες είμαστε μαζί. Τα ζούμε όλα με έντονο τρόπο. Δεν έχει αλλάξει κάτι, είμαστε καλά με οικογενειακό κλίμα. Και όσοι παίξουν και όσοι είναι στον πάγκο θα είναι έτοιμοι. Πρέπει να μπούμε μέσα με εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να έχουμε εμπιστοσύνη σε εμάς και στους εαυτούς μας. Εγώ πιστεύω ότι αύριο ο Σαμαράς θα σκοράρει. Πρέπει να πιστέψουμε σε εμάς. Τους αντιπάλους τους ξέρουμε. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη".
22:05
Για το επεισόδιο Κατσουράνη-Μανιάτη, ο Σαμαράς είπε: "Για να το τελειώνουμε το θέμα γιατί έχει παρατραβήξει. Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρχει. Όλοι είμαστε ένα. Πρέπει να έχουμε σιγουριά για να βγάλουμε το ταλέντο μας μέσα στο γήπεδο".
22:07
Ερωτηθείς αν το ματς με την Ακτή θα είναι το τελευταίο διεθνές του (σ.σ. αν δεν περάσει η Ελλάδα), ο Καραγκούνης απάντησε: "Το έχω πει εδώ και καιρό ότι θα είναι το τελευταίο μου ματς. Είναι σκοπός μας να μην είναι το τελευταίο μου ματς στη Φορταλέζα. Θα δώσουμε τα πάντα για αυτό. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο. Σκέφτομαι μόνο το αυριανό ματς και τίποτε άλλο".
22:07
Αναφερόμενος στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής, ο Σαμαράς επεσήμανε: "Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού και δεν πρόκειται να τον αλλάξουμε. Εμείς θα συγκεντρωθούμε στη δική μας ομάδα. Να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Ο κόουτς το λέει εύστοχα: το πιο απλό είναι να κρατήσεις το μηδέν και να σκοράρεις. Να είμαστε όλοι υγιής, αυτό εύχομαι".
22:08
Καραγκούνης: "Αν οι αντίπαλοι προβληματίζονται για το πώς θα μας βάλουν γκολ, εμείς σκεφτόμαστε για το πώς δεν θα δεχθούμε γκολ".
22:08
Σαμαράς: "Το ποδόσφαιρο δίνει χαρά στον κόσμο. Θα είναι πολύ ευχάριστο να δούμε ανθρώπους στη χώρα μας να πανηγυρίζουν και να είναι χαρούμενοι. Ελπίζω να το ξανακάνουμε γιατί το ποδόσφαιρο είναι γιορτή".
22:27
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Καληνύχτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK