19η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Τσέλσι, γκέλα για Σίτι, ο Γιορίς νίκησε τη Γιουνάιτεντ (VIDEOS)

Η Σαουθάμπτον "έκοψε" δύο βαθμούς από την Τσέλσι, παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο στέφθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα με το 1-1 στο "Σεντ Μέρις" για την 19η αγωνιστική της Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι έπεσε θύμα έκπληξης και έχασε προβάδισμα 2 γκολ απέναντι στην Μπέρνλι (2-2). Ο Ουγκό Γιορίς κράτησε το 0-0 για την Τότεναμ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Νίκη για Άρσεναλ στο ντέρμπι με Γουέστ Χαμ.

19η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Τσέλσι, γκέλα για Σίτι, ο Γιορίς νίκησε τη Γιουνάιτεντ (VIDEOS)

Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα φέρει η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο, παρά την απώλεια 2 βαθμών στο "Σεντ Μέρις", μετά από την ισοπαλία 1-1 με την Σαουθάμπτον. Οι "μπλε" τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη φετινή έκπληξη της σεζόν και βλέπουν τη μάχη πρωταθλήματος με τη Μάντσεστερ Σίτι να ανοίγει για τα καλά. Οι "άγιοι" πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Σαντιό Μανέ μετά από λανθασμένη αντίδραση του Τζον Τέρι στο 17ο λεπτό της συνάντησης. Μετά από αυτό το γκολ, το παιχνίδι πήρε "μπλε" χρώμα και μεταφέρθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στο μισό γήπεδο των γηπεδούχων, χωρίς αποτέλεσμα.

19η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Τσέλσι, γκέλα για Σίτι, ο Γιορίς νίκησε τη Γιουνάιτεντ (VIDEOS)

Μοναδική φορά που χρειάστηκε η παρέμβαση του Φρέιζερ Φόρστερ ήταν στο 45ο λεπτό, όταν ο Εντέν Αζάρ ισοφάρισε σε 1-1 (με την 13η ασίστ του Τσεσκ Φάμπρεγας). Αυτό ήταν και το τελευταίο σουτ με κατεύθυνση κάποια από τις δύο εστίες, όσο κι αν "φόρτωσε" τη γραμμή κρούσης του ο Μουρίνιο. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Γουίλιαν και ο Λοΐκ Ρεμί πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά απέτυχαν να κάνουν την ανατροπή, με συνέπεια το 1-1 να μείνει ως το τέλος.

Σαουθάμπτον (4-3-3): Φόρστερ, Γιοσίντα (62' Γκάρντος), Φόντε, Αλντεβάιρελντ, Τάργκετ, Ντέιβις (77' Λονγκ), Γουανιάμα, Σνεντερλέν, Τάντιτς (58' Γουόρντ Πρόουζ), Πελέ, Μανέ

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Λουίς, Μίκελ (74' Ντρογκμπά), Μάτιτς, Σίρλε (46' Γουίλιαν), Φάμπρεγας, Αζάρ, Κόστα (89' Ρεμί)

19η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Τσέλσι, γκέλα για Σίτι, ο Γιορίς νίκησε τη Γιουνάιτεντ (VIDEOS)

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι έπαιζε εντός έδρας απέναντι στην προτελευταία ομάδα της κατηγορίας, Μπέρνλι, η οποία δεν έκανε ούτε αλλαγή και είχε συνολικό κόστος ρόστερ όσο στοίχησε ο Ελιακίμ Μανγκαλά που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Βίνσεν Κόμπανι στην άμυνα των "πολιτών". Η αρμάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, μάλιστα, βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2 τέρματα και "ψαλίδιζε" στον πόντο τη διαφορά από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Κι όμως, η ομάδα του Σον Ντάικ μπορεί να αποτελεί φαβορί για υποβιβασμό, δεν σταματά να παλεύει όμως, έστω και υπό αντίξοες συνθήκες. Ένα γκολ του Τζορτζ Μπόιντ στο 47ο λεπτό και ακόμα ένα του Άσλεϊ Μπαρνς στο 81' "πάγωσαν" περισσότερο και από τον καιρό το "Ετιχάντ" και το τελικό 2-2 στέρησε μεγάλη ευκαιρία για τη Σίτι να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή.

19η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Τσέλσι, γκέλα για Σίτι, ο Γιορίς νίκησε τη Γιουνάιτεντ (VIDEOS)

Οι γηπεδούχοι έψαχναν τη 10η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις που θα αποτελούσε ρεκόρ συλλόγου. Για να το πετύχουν αυτό, αγωνίστηκαν με τον Τζέιμς Μίλνερ στην κορυφή της επίθεσης, μιας και οι Σέρχιο Αγκουέρο και Έντιν Τζέκο είναι νοκ άουτ. Ντάβιντ Σίλβα και Φερναντίνιο έβαλαν βάσεις νίκης στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο η κάκιστη αμυντική λειτουργία της Σίτι (και το γκολ οφσάιντ του Μπόιντ) έφεραν τα πάνω κάτω, με συνέπεια οι "πολίτες" να παραμείνουν 3 πόντους πίσω από την Τσέλσι.

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Μανγκαλά, Κολάροφ, Φερνάντο, Φερναντίνιο (88' Σινκλέρ), Νάβας, Σίλβα, Νασρί (76' Λάμπαρντ), Μίλνερ (62' Γιόβετιτς)

Μπέρνλι (4-4-2): Χίτον, Τρίπιερ, Κιν, Σέικελ, Μι, Μπόιντ, Μάρνεϊ, Τζόουνς, Άρφιλντ, Ινγκς, Μπαρνς

19η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Τσέλσι, γκέλα για Σίτι, ο Γιορίς νίκησε τη Γιουνάιτεντ (VIDEOS)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο "White Hart Lane" μεταξύ της Τότεναμ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις δύο ομάδες να μένουν στη "λευκή" ισοπαλία, χάρη σε έναν εξαιρετικό Ουγκό Γιορίς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας πολλές κλασσικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 19'ο Μάτα έκανε κάθετη πάσα στον Φαλκάο, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Γιορίς, σούταρε με το αριστερό αλλά δεν είχε καλή ισορροπία σώματος και ο γκολκίπερ της Τότεναμ μπλόκαρε.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" συνέχισαν να πιέζουν, έχοντας ακόμα μία σημαντική στιγμή στο 22', όταν η εκτέλεση φάουλ του Χουάν Μάτα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Γιορίς.

19η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Τσέλσι, γκέλα για Σίτι, ο Γιορίς νίκησε τη Γιουνάιτεντ (VIDEOS)

Στο 25' ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ της Γιουνάιτεντ, καθλώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν ακάλυπτος ο Τζόουνς. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Γιουνάιτεντ έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, καθώς το φαλτσαριστό σουτ του Γιανγκ έδιωξε με εκπληκτική επέμβαση και πάλι ο Γιορίς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως όποτε χρειάστηκε ο Ντε Χέα δήλωσε "παρών", σώζοντας την ομάδα του. Η Γιουνάιτεντ συνέχιζε να πιέζει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στα τελευταία 20 λεπτά της αναμέτρησης δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0.

Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς, Βερτόνχεν, Κίρικες, Φάζιο, Ντέιβις, Τάουνσεντ (79' Λαμέρα), Τσαντλί (79' Ντεμπελέ), Έρικσεν, Σταμπουλί, Μέισον, Κέιν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1-4-2): Ντε Χέα, Τζόουνς, Έβανς (73' Σμόλινγκ), ΜακΝέιρ (76' Σο), Μάτα, Ρούνεϊ, Κάρικ, Γιάνγκ, Βαλένσια (46' Ράφαελ), Φαλκάο, Φαν Πέρσι

19η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Τσέλσι, γκέλα για Σίτι, ο Γιορίς νίκησε τη Γιουνάιτεντ (VIDEOS)

Νικήτρια στο ντέρμπι του Λονδίνου και της 5ης θέσης αναδείχθηκε η Άρσεναλ κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Με το 2-1, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προσπέρασε τα "σφυριά" στη βαθμολογία κι έπιασε τη Σαουθάμπτον στους 33 πόντους, στη μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Τρία λεπτά στο τέλος του 1ου ημιχρόνου ήταν αρκετά ώστε οι φιλοξενούμενοι να "κλειδώσουν" τη νίκη, σε ένα παιχνίδι με πολλές τελικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες.

19η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Τσέλσι, γκέλα για Σίτι, ο Γιορίς νίκησε τη Γιουνάιτεντ (VIDEOS)

Στο 41ο λεπτό, ο Σάντι Καθόρλα κέρδισε πέναλτι σε ατομική ενέργεια, το εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε μπροστά στο σκορ τους "κανονιέρηδες". Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντάνι Γουέλμπεκ σημείωσε το... καθιερωμένο γκολ του μήνα (έχει από ένα τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στο πρωτάθλημα) και έκανε το 2-0 για την Άρσεναλ. Οι γηπεδούχοι είχαν σκοράρει στα πρώτα λεπτά με τον πρώην "κανονιέρη", Άλεξ Σονγκ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τα κατάφεραν ξανά με τον Σεϊκού Κουγιατέ στο 54', αλλά απέτυχαν να αποτρέψουν την 3η εντός έδρας ήττα.

Γουέστ Χαμ (4-1-2-1-2): Αντριάν, Ο' Μπράιεν (78' Ντεμέλ), Τόμκινς, Ρέιντ, κρέσγουελ, Σονγκ, Αμαλφιτανό, Κουγιατέ (78' Νόλαν), Ντάουνινγκ, Σακό (62' Βαλένσια), Κάρολ

Άρσεναλ (4-2-3-1): Στσέσνι, Ντεμπισί, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Φλαμινί, Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν (90' Τσέιμπερς), Καθόρλα, Γουέλμπεκ (85' Γκιμπς), Σάντσες

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Εντέν Αζάρ σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 16 εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος.

# Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ήττα της Γουέστ Μπρομ από την Στόουκ.

# Όμοια τύχη και για τον Χάρη Μαυρία στην εκτός έδρας ισοπαλία της Σάντερλαντ με την Άστον Βίλα.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

14:15 Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

16:15 Σαουθάμπτον - Τσέλσι 1-1

(17' Μανέ - 45' Αζάρ)

17:00 Άστον Βίλα - Σάντερλαντ 0-0

17:00 Χαλ - Λέστερ 0-1

(32' Μαχρέζ)

17:00 Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 2-2

(23' Σίλβα, 33' Φερναντίνιο - 47' Μπόιντ, 81' Μπαρνς)

17:00 ΚΠΡ - Κρίσταλ Πάλας 0-0

17:00 Στόουκ - Γουέστ Μπρομ 2-0

(51', 66' Ντιουφ)

17:00 Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 1-2

(54' Κουγιατέ - 41' πέν. Καθόρλα, 44' Γουέλμπεκ)

18:15 Νιούκαστλ - Έβερτον 3-2

(34' Σισέ, 51' Πέρεθ, 68' Κόλμπακ - 5' Κονέ, 84' Μιραλάς)

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

22:00 Λίβερπουλ - Σουόνσι

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν, Χάτον, Φλάαρ, Κλαρκ (61' Οκορέ), Σισοκό, Ντελφ, Σάντσες, Κλέβερλι (68' Γκρίλις), Ενζογκμπιά (57' Μπακούνα), Βάιμαν, Μπεντέκε

Σάντερλαντ (4-1-4-1): Παντιλιμόν, Βερχίνι (78' Μπάκλεϊ), Ο' Σέι, Μπράουν, Τζόουνς, Μπρίντκατ (19' Κάτερμολ), Τζόνσον, Λάρσον (57' Τζιακερίνι), Γκόμεθ, Γουίκαμ, Φλέτσερ

Στόουκ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Μουνιέσα, Πίτερς, Ενζονζί, Γουίλαν (85' Γουίλσον), Αρναούτοβιτς, Κρκιτς (78' Άνταμ), Ντιουφ, Κράουτς (63' Γουόλτερς)

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Φόστερ, Γουίσντομ, Μακόλεϊ, Λέσκοτ, Μπέιρντ, Μπραντ, Μόρισον (63' Βαρέλα), Ντόρανς (79' Μουλουμπού), Γκάρντνερ, Σεσενιόν (63' Μπεραϊνό), Ιντέιγ

Χαλ (4-4-2): Μακγκρέγκορ, Λίβερμορ, Μπρους, Ντέιβις, Ροσίνιορ, Ελμοχαμαντί, Μέιλερ (61' Ινς), Κουίν, Μπρέιντι, Αλούκο (62' Ερνάντες), Ραμίρες (46' Γέλαβιτς)

Λέστερ (4-4-1-1): Χάμερ, Σίμπσον, Βασιλέβσκι, Μόργκαν, Κοντσέσκι, Μαχρέζ (71' Ντε Λατ), Καμπιάσο (71' Ντίνκγουοτερ), Τζέιμς, Σλουπ, Νούτζεντ, Ουγιόα (55' Γουντ)

ΚΠΡ (4-4-2): Γκριν, Ίσλα, Νταν, Κόκερ, Χιλ, Χόιλετ, Μπάρτον, Χένρι, Φερ (65' Βάργκας), Όστιν, Ζαμόρα (75' Φίλιπς)

Κρίσταλ Πάλας (4-3-3): Σπερόνι, Μαριάπα, Νταν, Ντιλέινι, Γουόρντ, Μακάρθουρ, Γέντινακ, Λέντλεϊ, Πάντσεον, Ζάχα (67' Κάμπελ), Μπολάσι

Νιούκαστλ (4-2-3-1): Άλνγουικ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Ντάμετ, Τιοτέ, Κόλμπακ, Σισοκό, Πέρεθ, Γκουφράν (90+1' Καμπελά), Σισέ (73' Ριβιέρ)

Έβερτον (4-2-3-1): Ρόμπλες, Κόουλμαν, Αλκάρας, Ντεστέν, Γκάρμπατ, Μακάρθι (46' Μπάρκλεϊ), Μπάρι, Μακγκίντι (61' Μιραλάς), Ετό, Μπέινς, Κονέ (72' Λουκάκου)

News 24/7

24MEDIA NETWORK