Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-0 παρ. (VIDEO)

Το γκολ του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στο 4ο λεπτό της παράτασης χάρισε στην Τσέλσι τη νίκη επί της Λίβερπουλ με 1-0 και, συνάμα, την πρόκριση στον τελικό του League Cup. Επεισοδιακή η αναμέτρηση του "Στάμφορντ", δεν δόθηκε κόκκινη κι εν συνεχεία πέναλτι στον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος πάτησε δύο αντιπάλους χωρίς να τιμωρηθεί. Πλήρωσαν την αστοχία τους οι "κόκκινοι".

Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-0 παρ. (VIDEO)

Στο ξεκίνημα η Τσέλσι εκδήλωσε την επιθυμία να αγωνιστεί από τη δεξιά πτέρυγα, ενώ η Λίβερπουλ να πιέσει και να κλείσει χώρους, αποσκοπώντας στη δημιουργία φάσεων μέσω αντεπιθέσεων.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο διαιτητής όφειλε να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον Ντιέγκο Κόστα επειδή πάτησε τον Εμρέ Τσαν και στο 22' δεν έδωσε πέναλτι στον επιθετικό των "μπλε" μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Μάρτιν Σκρτελ.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ένταση, είχε πίεση, είχε τρεξίματά του και πρόσωπό του ήταν ο Φελίπε Κουτίνιο, ο οποίος έκανε ορισμένες καλές κούρσες, με πιο ξεχωριστή εκείνη που μετουσιώθηκε σε σουτ που αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Τιμπό Κουρτουά.

Εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, όπου ο Μπρένταν Ρότζερς πέτυχε να περιορίσει τη δράση των Νεμάνια Μάτιτς-Σεσκ Φάμπρεγκας και η Λίβερπουλ είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, στο δεύτερο η Τσέλσι ήταν πιο απειλητική.

Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-0 παρ. (VIDEO)

Ο Ντιέγκο Κόστα "ξαναχτύπησε", πατώντας τον Σκρτελ, με συνέπεια να προκληθεί νέα ένταση, λίγα λεπτά μετά από τη σύγκρουση μεταξύ του Φάμπρεγκας και του Τζον Τέρι, που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει τραυματίας ο πρώτος!

Ο Εντέν Αζάρ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 59ο λεπτό και ο Ντιέγκο Κόστα στο 61ο, ενώ στην εξέλιξη της δεύτερης φάσης ο Στίβεν Τζέραρντ σούταρε πάνω στον Κουρτουά. Ελάχιστες ήταν οι φάσεις του τελευταίου ημιώρου, η Λίβερπουλ άντεξε στην πίεση της Τσέλσι παρά την κούραση των μέσων της και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης επεφύλασσε ένα γκολ (στο 94' με κεφαλιά του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, έπειτα από φάουλ του Γουίλιαν), μία κλασική ευκαιρία (στο 100' από τον Χέντερσον) και την ένταση Κόστα-Τζέραρντ στο 101'.

Πολύ πιο ήρεμο ήταν το δεύτερο μέρος της παράτασης, προς ικανοποίηση των γηπεδούχων, οι οποίοι διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα και πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό του League Cup.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζούμα, Τέρι, Φιλίπε Λουίς (78' Αθπιλικουέτα), Μάτιτς, Φάμπρεγκας (50' Ραμίρες), Γουίλιαν (119' Ντρογκμπά), Οσκάρ, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα.

Λίβερπουλ (3-4-2-1): Μινιολέ, Σκρτελ, Τσαν, Σακό (57' Τζόνσον), Λούκας, Χέντερσον, Μάρκοβιτς (70' Μπαλοτέλι), Μορένο (105' Λάμπερτ), Τζέραρντ, Κουτίνιο, Στέρλινγκ.

Διαβάστε ακόμη:

Σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα από τον Κόστα (VIDEO)

Το τρομερό σόλο του Κουτίνιο και η απάντηση του Κουρτουά (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK