Λίβερπουλ από άλλο πλανήτη

Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος της Premier League, έπειτα από την επιβλητική νίκη της με 4-0 επί της Τότεναμ, η Λίβερπουλ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Δείτε το τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης της 32ης αγωνιστικής στην Αγγλία, με τους φίλους των "κόκκινων" να τραγουδούν στις εξέδρες και να... πικάρουν τον Ντέιβιντ Μόγες και την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να γράφει ιστορία σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Λίβερπουλ από άλλο πλανήτη

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League βρέθηκε η Λίβερπουλ μετά από τη νίκη της επί της Τότεναμ με 4-0 στο "Άνφιλντ", έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν στην Αγγλία. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, πέτυχε το όγδοο συνεχόμενο τρίποντό της στο πρωτάθλημα και βρίσκεται πλέον 2 βαθμούς μπροστά από την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο και 4 από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, ενώ υπολείπεται και η μεταξύ τους αναμέτρηση στο "Άνφιλντ" στις 13 Απριλίου.

Η Λίβερπουλ κατάφερε όχι μόνο να... διασύρει τα "σπιρούνια" αλλά και να σπάσει όλα τα ρεκόρ στην Premier League. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έφτασε τα 88 γκολ σε 32 αγωνιστικές, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχαν τα "σπιρούνια" από το 1963, έχοντας τον καλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος στην ιστορία (2,75 γκολ ανά αγώνα έναντι 2,73 γκολ ανά αγώνα της Τότεναμ το 1960-1961).

Λίβερπουλ από άλλο πλανήτη

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Λίβερπουλ, Λουίς Σουάρες, διανύει μια καταπληκτική σεζόν, ενώ με το τέρμα που σημείωσε στην αναμέτρηση με την Τότεναμ, έφτασε τα 29 γκολ στη χρονιά που διανύουμε, σπάζοντας το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων στην ομάδα, το οποίο κατείχε ο Ρόμπι Φάουλερ από την σεζόν 1995-1996, έχοντας 28. Επιπλέον, ο 27χρονος θέλει τρία ακόμη γκολ για να καταρρίψει το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων σε μια κανονική σεζόν 38 αγώνων και έξι για να σπάσει το αντίστοιχο ρεκόρ σε μια χρονιά με 42 παιχνίδια.

Λίβερπουλ από άλλο πλανήτη

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χθεσινός θρίαμβος έφερε στη μνήμη μία αντίστοιχη κατάσταση που είχε οδηγήσει και στο παρελθόν την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Μαρτίου του 1964, η Λίβερπουλ του Μπιλ Σάνκλι νίκησε με 3-1 την Τότεναμ, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου και διατηρήθηκε, πανηγυρίζοντας τελικά το έκτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο μετά από 17 χρόνια.

Οι φίλοι της Λίβερπουλ, "μεθυσμένοι" από χαρά δεν σταμάτησαν στιγμή να δίνουν παλμό από τις κερκίδες και να τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας, ενώ παράλληλα έδιναν το σύνθημα της νίκης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έπειτα από μια μακρά περίοδο "ξηρασίας" όσον αφορά τους τίτλους.

Δείτε videos από το τραγούδι των οπαδών στις κερκίδες...

Δείτε το απόσπασμα στο 3:40...

Μάλιστα, ένας από τους φίλους της πρωτοπόρου πλέον της βαθμολογίας στην Αγγλία, θέλησε να... πικάρει τον Ντέιβιντ Μόγες, αναρτώντας στις εξέδρες του "Άνφιλντ" πανό το οποίο έγραφε: "Μπρένταν: Ο προσεκτικά επιλεγμένος" και αποτελούσε σαφώς απάντηση στο αντίστοιχο πανό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φιγουράρει στο "Ολντ Τράφορντ" και χαρακτηρίζει τον Ντέιβιντ Μόγες ως "the chosen one".

Λίβερπουλ από άλλο πλανήτη

Χαρούμενοι από την εξέλιξη του αγώνα με την Τότεναμ δεν ήταν μόνο όσοι έδωσαν το "παρών" στο γήπεδο, αλλά και όσοι έβλεπαν τον αγώνα από το σπίτι, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν τον ενθουσιασμό τους μέσω twitter, κάνοντας χαρακτηριστικά tweets. Δείτε μερικά από αυτά ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK