Λίβερπουλ-Ατλέτικο: Όταν χρειάζεσαι έναν Ρόκι αλλά έχεις... Άντριαν

Η Λίβερπουλ με τον Φιρμίνο προηγήθηκε με 2-0 της Ατλέτικο στην παράταση, αλλά ένα λάθος του Άντριαν αποδείχθηκε μοιραίο για τους 'κόκκινους'. Ο Γιορέντε πρώτα μείωσε, μετά ισοφάρισε και ο Μοράτα υπέγραψε τον θρίαμβο των 'ροχιμπλάνκος' στο 'Anfield' για το τελικό 2-3 και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η Παρί ήθελε να προκριθεί με την... ησυχία της κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Ο Γιορέντε σκόραρε δύο φορές στην παράταση για το τελικό 2-3 ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ατλέτικο στο 'Anfield', που σε συνδυασμό με το 1-0 της Μαδρίτης έστειλε τους 'ροχιμπλάνκος' στα προημιτελικά του Champions League με το συνολικό 4-2. (11/03/2020) - AP Photo/Jon Super
Ο Γιορέντε σκόραρε δύο φορές στην παράταση για το τελικό 2-3 ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ατλέτικο στο 'Anfield', που σε συνδυασμό με το 1-0 της Μαδρίτης έστειλε τους 'ροχιμπλάνκος' στα προημιτελικά του Champions League με το συνολικό 4-2. (11/03/2020) AP PHOTO/JON SUPER

Η ρεβάνς του 'Anfield' για την φάση των 16 του Champions League δεν θα ήταν εύκολη για την Ατλέτικο. Το 1-0 του 'Metropolitano' έδινε προβάδισμα στους 'ροχιμπλάνκος', με τα ανασταλτικά τρικ του Σιμεόνε να 'κλειδώνουν' την γραμμή κρούσης της Λίβερπουλ. Ωστόσο το δεύτερο ματς επί αγγλικού εδάφους, σε μια κατηφορική έδρα, ήταν μια διαφορετική υπόθεση. Θα ήταν ουτοπικό να ποντάρουν οι Μαδριλένοι ξανά στο μηδέν παθητικό, η ομάδα του Κλοπ σκοράρει στο 'Anfield' ακόμη και στα κακά της βράδια.

Η Ατλέτικο αναγκάστηκε από νωρίς σε παθητικό ρόλο. Το ήθελε σε έναν βαθμό, ωστόσο χρειαζόταν και λίγη από την κατοχή της μπάλας για να αντέξει στην πίεση. Δεδομένα θα χρειαζόταν και την καλή μέρα του Όμπλακ. Την είχε. Θα ήταν αρκετή; Στις πρώτες τέσσερις περιπτώσεις που η Λίβερπουλ έφτασε απειλητικά στο κατώφλι του, ο Όμπλακ σήκωσε απαγορευτικό. Θα μπορούσε να το κάνει όλη νύχτα, αν ο Βαϊνάλντουμ δεν αρίστευε στην τριγωνομετρία με το κεφάλι. Από σέντρα του Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, ο Ολλανδός χαφ με ιδανικό τελείωμα στον αέρα σκόραρε το 1-0 στο 43'.

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, επέστρεψαν από αυτά αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Πίσω από τη μπάλα η Ατλέτικο, υποφέροντας, με τον Όμπλακ να πιάνει ακόμη και... ανέκδοτα. Με την μπάλα η Λίβερπουλ, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ που θα της έδινε προβάδισμα πρόκρισης και θα... ξετρύπωνε την αντίπαλο της. Όσο και να έψαχνε όμως, δεν έβρισκε τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο του Όμπλακ. Και όταν το έκανε, ο Ρόμπερτσον σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 66'.

Οι δύο ομάδες έμελλε να λύσουν τις όποιες διαφορές τους στο έξτρα ημίωρο της παράτασης. Στο 94', ο Φιρμίνο σημάδεψε πρώτα το δεξί δοκάρι, πριν σκοράρει στην επαναφορά για το 2-0. Αποδίδοντας ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για όσα διαδραματίζονταν μέχρι εκείνη τη στιγμή στο 'Anfield'. Τρία λεπτά κράτησε το σκορ πρόκρισης για την Λίβερπουλ, πριν αλλάξει χέρια. Ο Άντριαν με τα πόδια τροφοδότησε τον Ζοάο Φελίξ, αυτός πάσαρε στον Γιορέντε, που με τη σειρά του 'εκτέλεσε' τον γκολκίπερ των γηπεδούχων χαμηλά στην αριστερή του γωνία, για το 2-1 στο 97'.

Ο Τσόλο Σιμεόνε είχε κάνει την κίνηση - ματ στο 56', στο χρονικό σημείο που ουσιαστικά κρίθηκε η πρόκριση αλλά κανείς δεν το ήξερε. Ακόμη. Το έμαθαν άπαντες, όταν ο Γιορέντε νίκησε ξανά εκτός περιοχής τον Άντριαν για το 2-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης! Ο παίκτης που αντικατέστησε τον Ντιέγκο Κόστα σχετικά νωρίς στην αναμέτρηση, ήταν αυτός που έκανε τον προπονητή του... μάγκα.

Μια ακόμη αλλαγή, αυτή του Μοράτα με τον Ζοάο Φελίξ, υπέγραψε και το τελικό 2-3. Από ασίστ του Γιορέντε, ο Ισπανός φορ πλάσαρε με το αριστερό τον Άντριαν, δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στην ανατροπή - πρόκριση της Ατλέτικο στο 'Anfield'. Πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από 43 μετά για την Λίβερπουλ, πρώτη εντός έδρας ήττα στο Champions League επί ημερών Κλοπ, πρώτος αποκλεισμός σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκό ματς υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού.

Για όλα υπάρχει πρώτη φορά και ο Άντριαν βοήθησε τα μέγιστα για να επιβεβαιωθεί - ξανά. Στην ταινία 'Τα χρυσά γάντια', ο Σιλβέστερ Σταλόνε ως Ρόκι Μπαλμπόα, στην τελευταία σκηνή ψάχνει την αγαπημένη του Άντριαν. Στραβώνει το στόμα και την φωνάζει με εκείνη την μακρόσυρτη εκδοχή του ονόματος της μέχρι να την βρει. Τον Αύγουστο του 2019 ο Γιούργκεν Κλοπ μιμήθηκε την σκηνή, μετά το φινάλε του συγκλονιστικού τελικού Super Cup με την Τσέλσι που κρίθηκε στα πέναλτι με ήρωα τον Αντριάν, ο οποίος έπιασε το τελευταίο χτύπημα του Άμπραχαμ.

Στη ρεβάνς του 'Anfield' με την Ατλέτικο, ο Γερμανός τεχνικός αναζητούσε τον Ρόκι που θα βγάλει νοκ-άουτ τους Μαδριλένους. Αλλά είχε τον Άντριαν να τους δώσει το φιλί της ζωής, την στιγμή που έμοιαζαν ζαλισμένοι στην γωνία τους. Και αφού ο Σιμεόνε και οι παίκτες του επιβίωσαν από αυτό, να δούμε τώρα ποιος θα τους σταματήσει...

Η Παρί ήθελε να προκριθεί με την ησυχία της

Πέρα από ένα μίνιμουμ προβάδισμα, το 2-1 της Βεστφαλίας δεν εξεσφάλιζε τίποτε περισσότερο στην Ντόρτμουντ για την ρεβάνς του 'Parc des Princes' με την Παρί. Η γαλλική ομάδα είχε ένα ακόμη χάντικαπ. Ή μήπως όχι; Η ρεβάνς επρόκειτο να διεξαχθεί μπροστά σε άδειες εξέδρες, κάτι που θα συνέβαινε για τρίτη φορά στην ιστορία της Παρί. Τις δύο προηγούμενες είχε κερδίσει την Μπαστιά (1-0) και την Μπουλόν (3-0).

Ο Τούχελ αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο και τον Εμπαπέ και τον Ικάρντι, πλαισώνοντας τον Καβάνι με τους Νεϊμάρ, Ντι Μαρία. Δεν ήθελε μόνο 'φραμπαλά' το ματς, θα χρειαζόταν μάχη για την πρόκριση. Ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε ένα σχήμα που έδινε στην ομάδα του μεγαλύτερη ισορροπία. Η πρώτη δικαίωση ήρθε στο 28', με την κεφαλιά - ψαράκι του Νεϊμάρ να φέρνει ενθουσιασμό για το 1-0. Ο Βραζιλιάνος έπαιζε για 28η φορά ως γηπεδούχος σε αναμέτρηση Champions League (20 φορές με την Μπαρτσελόνα και 8 με την Παρί ΣΖ) και μετρούσε πλέον άμεση συμμετοχή σε 38 γκολ. Σκοράροντας 26 και δίνοντας την ασίστ σε άλλα 12.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, από συρτό γύρισμα του Σαράμπια ο Μπερνάτ μπήκε στην πορεία της μπάλας και πανηγύρισε για το 2-0. Η Ντόρτμουντ έμοιαζε εγκλωβισμένη στην τακτική των αντιπάλων της και είχε ένα ημίχρονο να ανατρέψει τα δεδομένα. Δεν έκανε ούτε κλασική ευκαιρία, απέναντι στην μάλλον πιο σοβαρή και αποφασισμένη Παρί Σεν Ζερμέν των τελευταίων χρόνων σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Ίσως τελικά να την ενοχλούσε ο θόρυβος από τις εξέδρες, ίσως απλά να ήθελε προκριθεί με την... ησυχία της. Ο Τζαν αποβλήθηκε στο 89', η άμυνα έκανε την δουλειά της στις καθυστερήσεις και η γαλλική ομάδα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πρέπει να αναβληθεί το Euro 2020 λόγω κορονοϊού; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK