Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η έκτη αγωνιστική της Πρέμιερσιπ ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο αλλά τα σπουδαία μας περιμένουν την Κυριακή. Η Λίβερπουλ υποδέχεται στο "Άνφιλντ" τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο 145ο παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούν το προβάδισμα με 53 νίκες έναντι 49 των γηπεδούχων, ενώ 42 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, για να αποδειχθεί περίτρανα πως πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Τα τελευταία δεκατρία χρόνια, οπότε και η Πρέμιερσιπ γεμίζει τα σαββατοκύριακα των Άγγλων –και όχι μόνο– φιλάθλων, η Γιουνάιτεντ έχει πάρει ισάριθμα τρίποντα, επτά μετράει η Λίβερπουλ, ενώ έξι αγώνες έχουν λήξει δίχως νικητή. Με γηπεδούχους τους "κόκκινους", ο απολογισμός είναι 35-17-20 (4-2-7 στη Πρέμιερ).

Στο περσινό ματς, οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0, χάρη στο τέρμα του Γουέιν Ρούνι στο 21ο λεπτό. Βέβαια, η αποβολή του Γουές Μπράουν 25 λεπτά πριν το τέλος είχε φέρει τους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ στα αντίπαλα καρέ, χωρίς όμως το πολυπόθητο γκολ. Έκτοτε, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν μία νίκη και δύο ισοπαλίες στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις τους (αν και δεν έχουν δεχθεί γκολ), ενώ οι "κόκκινοι διάβολοι" έκαναν το πρώτο στραβοπάτημά τους την περασμένη εβδομάδα, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Κοινός παρονομαστής των προβληματισμών αμφοτέρων η Τσέλσι, η οποία και εφέτος είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν λείπουν τα προβλήματα. Στους γηπεδούχους, ο Ίβηρας προπονητής ελπίζει πως ο αρχηγός και αναντικατάστατος αμυντικός μέσος, Στίβεν Τζέραρντ θα είναι πανέτοιμος, δεδομένου ότι μεσοβδόμαδα έμεινε εκτός από τον αγώνα με τη Μπέτις για να ξεκουραστεί. Ο βασικός στράικερ Φερνάντο Μοριέντες δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και έμεινε εκτός αποστολής, κάτι που βέβαια έγινε και για δύο μακροχρόνιες απώλειες. Ο λόγος για τον βασικό ακραίο Χάρι Κιούελ και τον αναπληρωματικό επιθετικό, Νιλ Μέλορ.

Από την άλλη, ο Φέργκιουσον έλαβε κακά μαντάτα τη Πέμπτη. Ο αναντικατάστατος αριστερός μπακ, Γκάμπριελ Χάιντσε χτύπησε στο Λεβάντε τη Τετάρτη, σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Γιάν Κρόμκαμπ και το ιατρικό επιτελείο διέγνωσε ρήξη χιαστών στο γόνατο, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου. Εκτός δράσης είναι ακόμη ο δεξιός μπακ Γκάρι Νέβιλ, ο αρχηγός και βασικός αμυντικός μέσος Ρόι Κιν αλλά και ο ενίοτε βασικός κεντρικός αμυντικός, Γουές Μπράουν.

Πιθανές συνθέσεις
Λίβερπουλ
: Ρέινα, Κάραγκερ, Χίπια, Φίναν, Τραορέ, Αλόνζο, Τζέραρντ, Ριίσε, Ζέντεν, Γκαρθία, Κράουτς.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σαρ, Φέρντιναντ, Σιλβέστρ, Ρίτσαρντσον, Ο' Σι, Σμιθ, Σκόουλς, Γκιγκς, Ρονάλντο, Ρούνι, Φαν Νίστελροϊ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK