Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: Ο δρόμος για τον τίτλο στρώθηκε με χοτ ντογκ

Η Λίβερπουλ με εκρηκτικό ξεκίνημα πήρε το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, έστειλε στην 4η θέση τους 'πολίτες' του Πεπ Γκουαρδιόλα και ο δρόμος για τον πρώτο της τίτλο μετά από 30 χρόνια μοιάζει ορθάνοιχτος και στρωμένος με χοτ ντογκ, σε μια πόλη που υπακούει στις επιθυμίες του Γιούργκεν Κλοπ.

Liverpool's manager Jurgen Klopp celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. Liverpool won 3-1. (AP Photo/Jon Super)
Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει στο τέλος της αναμέτρησης την μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ με σκορ 3-1 κόντρα στην Μάντσετσερ Σίτι στο 'Anfield', για την 12η αγωνιστική της Premier League (10/11/2019) AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο 'Anfield', αποσπάστηκε στο +8 στην κορυφή της βαθμολογίας από Λέστερ και Τσέλσι και άφησε στην 4η (!) θέση και το -9 τους 'πολίτες' του Πεπ Γκουαρδιόλα! Οι 'κόκκινοι' πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 12η αγωνιστική της Premier League, όμως για η Λίβερπουλ μοιάζει ασταμάτητη και η κατάσταση θυμίζει 'ή τώρα ή ποτέ'. Σε μια κούρσα για το πρωτάθλημα, που μοιάζει να είναι στρωμένη με... χοτ ντογκ.

Παραμονές του ντέρμπι, ο Γιούργκεν Κλοπ γνώριζε καλά την κρισιμότητα του αλλά και το γεγονός πως η αποστολή της ομάδας του μόνο εύκολη δεν ήταν. Έτσι, στην υπερβολή του λόγου προφανώς, ζήτησε ακόμη και από τους πωλητές χοτ ντογκ στο γήπεδο να βρεθούν στην καλύτερη τους βραδιά.

Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Όλοι στο γήπεδο θα πρέπει να είναι σε τοπ φόρμα. Ακόμα και οι άνθρωποι που πουλούν τα χοτ-ντογκ πρέπει να είναι στην καλύτερη φόρμα τους! Αυτό εύχομαι. Εάν δεν είσαι γενναίος κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι δεν έχεις καμία τύχη, ούτε καν για να πάρεις έναν πόντο. Πρέπει να έχεις τέλειες τοποθετήσεις στο γήπεδο, πρέπει να προστατεύεις τέλεια την περιοχή σου. Δεν μπορείς να είσαι τόσο δημιουργικός και επιθετικός όπως σε άλλα ματς, χρειάζεται άλλη διάταξη", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο αγώνα γνώριζε πως άπαντες είχαν ακούσει ευλαβικά την προτροπή του.

Με το ρολόι να σημαδεύει μόλις το 6ο λεπτό, ο Φαμπίνιο με έναν κεραυνό εκτός περιοχής εκτέλεσε τον Κλαούντιο Μπράβο για το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα ο Σαλάχ σκόρπισε και την τελευταία αμφιβολία για του πηγαίνει το πράγμα. Από γύρισμα του Χέντερσον, ο Αιγύπτιος με κεφαλιά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Λίβερπουλ, που είχε βρει ονειρική εκκίνηση στο ντέρμπι τίτλου του 'Anfield'.

Όλοι ανέμεναν αντίδραση από την Μάντσεστερ Σίτι με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά ήταν πάλι οι 'κόκκινοι' που πάτησαν στο χορτάρι με την συγκέντρωση στα ύψη. Το 3-0 από τον Μανέ στο 51' σήμαινε πως δεν υπάρχει γυρισμός για τους 'πολίτες' και δικαίωνε τον Πεπ Γκουαρδιόλα που την προηγούμενη της αναμέτρησης δήλωσε ότι"για μένα ως προπονητή, την περασμένη σεζόν που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ ήταν η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Αυτή τη στιγμή είναι μία από τις δυνατότερες ομάδες στον κόσμο".

Ο Ισπανός τεχνικός θα ήταν ευτυχής να δει τους παίκτες του να τον διαψεύδουν, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ούτε όταν ο Μπεράρντο Σίλβα μείωσε στο 78', αφού δεν υπήρξε συνέχεια στην στιγμιαία -όπως αποδείχθηκε- έκλαμψη της Σίτι στο ματς. Έτσι ο Γκουαρδιόλα είχε μόνο να διαμαρτύρεται για δύο περιπτώσεις που ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρέθηκε με το χέρι του στην πορεία της μπάλας, χωρίς να καταλογιστεί παράβαση, δίνοντας ωστόσο το χέρι του ιπποτικά σε όλους τους αντιπάλους του. Και ειρωνικά στους διαιτητές.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου συζητούν για το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και το κατά πόσο είναι προάγγελος του τι θα συμβεί στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ. Συγκρίνουν τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και ο ένας αναδεικνύει νικητή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK