Λίβερπουλ: Τα καλύτερα videos που θα δεις από την κατάκτηση του τίτλου

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, το 'παρθενικό' επί Premier League. Τα videos που ακολουθούν, αναδεικνύουν τη σημασία του επιτεύγματος.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον 2ο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League 2019-2020 στο 'Άνφιλντ', Λίβερπουλ | Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020
Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον 2ο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League 2019-2020 στο 'Άνφιλντ', Λίβερπουλ | Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 AP PHOTO/JON SUPER

Φέτος, όντως, ήταν η χρονιά της. Η Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια, για πρώτη φορά επί Premier League και 19η συνολικά. Οι 'κόκκινοι' ουσιαστικά περίμεναν αυτήν την εξέλιξη από τον... Οκτώβριο, όταν ξέφυγαν στη βαθμολογία. Ούτε ο κορονοϊός κατάφερε να ανατρέψει τα σχέδιά τους και δικαίως στις 26 Ιουνίου στέφθηκαν και μαθηματικά πρωταθλητές Αγγλίας.

Ο κορονοϊός έβαλε ορισμένα εμπόδια και ο οργανισμός δεν κατάφερε να γιορτάσει όπως θα ήθελε. Παρ' όλα αυτά, ορισμένα videos που κυκλοφορούν από το βράδυ της Πέμπτης δείχνουν ότι κάποιες στιγμές δεν χάνουν τη μαγεία τους, ό,τι κι αν συμβεί. Ιδού τα καλύτερα εξ αυτών, που αφορούν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η στιγμή του τίτλου

Είναι η στιγμή που 'σφραγίζονται' τα πάντα. Οι παίκτες της Λίβερπουλ παρακολουθούν το φινάλε του αγώνα της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και όταν αυτό ηχεί στην τηλεόραση, ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Ο Χέντερσον που θα γίνει λιώμα

"Τζόρνταν, ξέρω ότι είσαι απόλυτος επαγγελματίας, όμως πες μου, θα γίνει κι εσύ εντελώς χάλια απόψε;", ήταν η αυθόρμητη ερώτηση του Τζέιμι Κάραχερ, άλλοτε αρχηγού της Λίβερπουλ κι εδώ και χρόνια σχολιαστή, προς τον νυν αρχηγό της ομάδας, Τζόρνταν Χέντερσον. "Μάλλον", ήταν η απάντηση του τελευταίου που ξεκαρδίστηκε στα γέλια, την ώρα που ο βετεράνος στόπερ λουζόταν με ένα μπουκάλι σαμπάνιας.

Το μπλουζάκι του Κάραχερ

Ειδική μνεία στο T-shirt του Κάραχερ, στο οποίο απεικονίζονται όλοι οι αρχηγοί και όλοι οι προπονητές της Λίβερπουλ που στέφθηκαν πρωταθλητές, εν είδει Μυστικού Δείπνου.

Τα δάκρυα του Κλοπ

Ο Γίργκεν Κλοπ είναι αδιαμφισβήτητα ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας, αλλά και ο άνθρωπος που εξ αρχής έδειχνε να σέβεται τον σύλλογο με τον ίδιο τρόπο που το κάνει κάθε ντόπιος φίλαθλος. Πλέον, αποτελεί μέρος της ιστορίας, αλλά δεν ξεχνάει το παρελθόν. Σε αυτά στάθηκε σε συνέντευξη έπειτα από τον θρίαμβο, ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη σκέψη του. "Είναι μεγάλη στιγμή, δεν έχω λόγια. Είμαι απολύτως συγκλονισμένος. Πότε δεν πίστευα ότι θα νιώσω έτσι, δεν είχα ιδέα, με συγχωρείτε".

Κανείς δεν μπορεί να δώσει συνέντευξη

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ έχει στηθεί για flash interview για λογαριασμό του BT Sports και την ώρα που τον ρωτάει ίσως ο κορυφαίος στόπερ της Premier League πριν από εκείνον, ο Ρίο Φέρντιναντ, δεν καταφέρνει ποτέ να απαντήσει. Αιτία; Οι συμπαίκτες του που εισβάλλουν στο πλάνο, φωνάζουν το αγγλοποιημένο πλέον "Champeones, champeones" και διαλύουν τα πάντα.

Φίλαθλοι της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν...

... και πανηγυρίζουν και πανηγυρίζουν και πανηγυρίζουν...

Ο Νέβιλ μετανάστευσε στην Παπούα Νέα Γουινέα

Η πιο μεγάλη στιγμή του Κάραχερ, πάντως, είναι η συμμετοχή του στο σποτ του Sky Sports, όπου πρωταγωνίστησε στο απόλυτο τρολάρισμα του συνσχολιαστή του, Γκάρι Νέβιλ. Ο τελευταίος, επί χρόνια παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο του 2018 πως "αν η Λίβερπουλ κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να μετακομίσω στην Παπούα Νέα Γουινέα". Η Λίβερπουλ το κατέκτησε και όλοι στο κανάλι έψαχναν τον Νέβιλ Φευ...

Το πιο συγκινητικό βίντεο

Το Bleacher Report αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα media παγκοσμίως. Μπορεί να εδρεύει στις ΗΠΑ, όμως το ποδοσφαιρικό branch του είναι εξίσου ποιοτικό με τα υπόλοιπα, όπως αποδεικνύει κι η παραγωγή video για την κατάκτηση του τίτλου. Ένα σκετς στο οποίο χρειάζεσαι πολύ δύναμη για να μην... μπει κάτι στο μάτι σου.

Το βίντεο της Λίβερπουλ

Δικαιωματικά, αυτό το κείμενο κλείνει με το video που ετοίμασε η ίδια η Λίβερπουλ. Ο σύλλογος φρόντισε να αντιδράσει άμεσα και με τη δέουσα προσοχή στην αισθητική μιας τέτοιας περίστασης. Δεν ξέχασε το παρελθόν, δεν μείωσε το παρόν. Με μία ιδανική δόση ισορροπίας, έφτιαξε ένα υπέροχο video για το 19ο πρωτάθλημα, υπό τη μουσική επένδυση του 'You'll Never Walk Alone', το οποίο κλείνει με τον χαμογελαστό Κλοπ, το 'Άνφιλντ' και την ανατολή του ηλίου στο Λίβερπουλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK