Λόρενς: "Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε κάνουν να νιώθεις βασιλιάς"

Για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή του το 2012, κυρίως μέσα από τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, μιλά ο Λίαμ Λόρενς σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Λόρενς: "Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε κάνουν να νιώθεις βασιλιάς"

Αναλυτικά:

- Η χρονιά φεύγει και για σένα έφερε μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σου. Πως είναι οι πρώτοι σου μήνες στην Ελλάδα;

"Πραγματικά ήταν μια μεγάλη αλλαγή για μένα να φύγω από το αγγλικό ποδόσφαιρο και να βρεθώ σ΄έναν μεγάλο σύλλογο στην Ελλάδα. Από την αρχή το αντιμετώπισα ως πρόκληση και αισθάνομαι χαρούμενος και δικαιωμένος που πήρα αυτή την απόφαση".

- Τι σου προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη εδώ;

"Ήξερα για το μεγάλο πάθος των Ελλήνων και για το ποδόσφαιρο. Ό,τι και να περιμένεις όμως δεν συγκρίνεται μ' αυτό που βιώνεις στην πραγματικότητα. Οι οπαδοί μας είναι τρελοί! Σε κάνουν να αισθάνεσαι βασιλιάς, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στην καθημερινότητά σου. Δεν πίστευα ότι θα με αναγνώριζαν τόσο σύντομα στο δρόμο και θα προσπαθούσαν να μου διευκολύνουν τη ζωή. Επίσης, ομολογώ ότι κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλύτερα απ' ότι τα περίμενα. Υπάρχει τακτική παιδεία και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν καλό επίπεδο τεχνικής. Γενικά θεωρώ, αν και μου έχουν πει ότι περνάει κρίση και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο απ' όσο πιστεύουν στο εξωτερικό".

- Ποιος θα ήταν ένας μίνι απολογισμός για σένα προσωπικά για το διάστημα του ΠΑΟΚ;

"Ήταν ένα "γεμάτο" διάστημα, από την άποψη των γεγονότων. Ήρθα χωρίς προετοιμασία με την ομάδα, προσπάθησα πολύ να φτάσω στο επίπεδο των συμπαικτών μου, ίσως αυτό μου προκάλεσε μια μεγαλύτερη πίεση. Ίσως γι αυτό κάποιες στιγμές μου βγήκαν νεύρα ή τραυματισμοί. Πάντως κατάλαβα αμέσως τι θέλει ο προπονητής μου από μένα και προσπάθησα να το υπηρετήσω. Σίγουρα περιμένω να είμαι πολύ καλύτερος στο μέλλον".

- Βρήκες μια ομάδα με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τι θα τους συμβούλευες; Πως θα τους παραδειγμάτιζες;

"Καταρχήν βρήκα μια πολύ καλή και αγαπημένη ομάδα, ένα ενωμένο γκρουπ. Δεν είναι μόνο νεαροί, είναι και ποδοσφαιριστές με μεγάλη καριέρα και δυνατή προσωπικότητα και όλοι μαζί προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα πολύ ταλαντούχα νέα παιδιά που θα είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Σίγουρα θα τους συμβούλευα να μην σταματήσουν να ζητούν από τον εαυτό τους το 150% σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ματς. Να ζουν την κάθε μέρα της επαγγελματικής τους καριέρας ως δώρο και να νιώθουν τυχεροί που τους δίνεται η δυνατότητα να ζήσουν από το ποδόσφαιρο. Να μην αισθανθούν ποτέ ότι έφτασαν στην κορυφή, γιατί η πτώση θα είναι απότομη. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα. Αν το σεβαστείς, θα σε ανταμείψει...".

- Ποιες στιγμές κρατάς από το 2012;

"Η μεταγραφή μου εδώ ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή, την αντιμετώπισα με ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Σίγουρα μερικές καλές εμφανίσεις που έκανα και οι νίκες που πετύχαμε με τους συμπαίκτες μου. Η Τούμπα...Ίσως η καλύτερη έδρα που έχω συναντήσει...Ειδικά στα ντέρμπι ήταν φανταστικά".

- Τι ανυπομονείς να σου φέρει το 2013;

"Θέλω πάνω απ' όλα την υγεία μου. Αν είμαι υγιής ξέρω ότι θα βρω καλύτερο ρυθμό και θα βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα. Σε ομαδικό επίπεδο νομίζω ότι μας αξίζει να κοιτάζουμε ψηλά. Είμαστε μέσα σε δυο στόχους κι ελπίζω στα μέσα της επόμενης χρονιάς, να είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, εμείς και ο κόσμος...".

- Ποια είναι η ευχή σου για τη νέα χρονιά στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

"Σε όλο τον κόσμο θέλω να ευχηθώ να περνάει ευτυχισμένες στιγμές, με υγεία. Ειδικά στους δικούς μας οπαδούς, εύχομαι να μη χάσουν ποτέ τη φλόγα τους, την αγάπη τους για την ομάδα. Να έχουν επιμονή και υπομονή για να πετύχουν τα οράματά τους. Ελπίζω να είμαστε εμείς οι τυχεροί που θα τους προσφέρουμε μεγάλες χαρές και γιατί όχι, τίτλους. Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, κουράγιο για τις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα και σύντομα όλα να πάνε καλύτερα"!

News 24/7

24MEDIA NETWORK