Ο Παναθηναϊκός θέλει Σταντάρ, ο Λουντ θέλει Αγγλία!

Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα γύρω απ’ τον επόμενο «σταθμό» στην καριέρα του Φινλανδού. Γιατί το βελγικό «πακέτο» δείχνει πολύ πιο «ελκυστικό» για το «τριφύλλι», τι έχει βρει και τι προσπαθεί να πετύχει ο μάνατζέρ του και που θα… κάτσει εντέλει η μπίλια μέσα στον Νοέμβριο.

Ο Παναθηναϊκός θέλει Σταντάρ, ο Λουντ θέλει Αγγλία!
ICON

Οσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς τον Ιανουάριο, τόσο θα ανεβαίνει ο «τζόγος» γύρω από τον Ρόμπιν Λουντ και το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Διότι το ενδεχόμενο παραμονής του στον Παναθηναϊκό και μετά την αυγή του νέου έτους (εξαντλώντας το τρέχων συμβόλαιό του με το «τριφύλλι»), ετούτη τη στιγμή είναι αλήθεια πως συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες…

Το ζητούμενο λοιπόν είναι αφενός το που θα πάει κι αφετέρου (και κυριότερον) το πόσα χρήματα –και πότε- θα καρπωθεί ο Παναθηναϊκός, απ’ την παραχώρησή του, προκειμένου να έχει το μέγιστο δυνατό όφελος. Και να μην τον χάσει ως «ελεύθερο» δίχως να βάλει ευρώ στο ταμείο του. Τα σενάρια στην παρούσα φάση είναι δύο και το ένα… τρακάρει με το άλλο.

Απ’ τη μία υπάρχει η Σταντάρ Λιέγης του Ρικάρντο Σα Πίντο, η οποία έχει στο «μικροσκόπιό» της τον διεθνή Φινλανδό μέσο εδώ και μήνες, τον έχει παρακολουθήσει πολλάκις αγωνιζόμενο με το «τριφύλλι» αλλά και με την εθνική του ομάδα και πλέον έχει αποφασίσει να κάνει την κίνησή της. Η (επίσημου χαρακτήρα) ενημέρωση που έχει γίνει από τον βελγικό σύλλογο προς τους «πράσινους» αφορά ένα ποσό το οποίο ξεπερνάει το μισό εκατ. ευρώ, με ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει συμπεριληφθεί στην όλη «εξίσωση» κι ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης.

Ένα οικονομικό «πακέτο» που ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό (γνωρίζοντας πως πολύ δύσκολα θα βρει μεγαλύτερη προσφορά για παίκτη που απ’ την 1η Ιανουαρίου μπορεί να κλείσει όπου θέλει), ο οποίος όμως θέλει να βάλει σ’ όλο αυτό και την προοπτική (εάν κι εφόσον προχωρήσει η υπόθεση) της άμεσης πληρωμής των χρημάτων (off season), όπως έγινε και στην περίπτωση του Βλαχοδήμου με τη Μπενφίκα. Προκειμένου να μπορέσει να καλύψει πολύ πιο άμεσα στις οικονομικές ανάγκες που επείγουν, πριν φτάσουμε στον Ιανουάριο. Κάτι που απ’ την πλευρά της Σταντάρ τουλάχιστον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι «συζητήσιμο» ως προοπτική.

Για να γίνει όλο αυτό βεβαίως, πρέπει να… πειστεί και ο Λουντ. Ο οποίος εντούτοις, επί του παρόντος δεν δείχνει να… ψήνεται και ιδιαίτερα απ’ το ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης και τη συμμετοχή του στο βελγικό πρωτάθλημα. Κι αυτό, διότι ο Άγγλος μάνατζέρ του Πολ Μάρτιν τον έχει βάλει στο… τριπάκι της μεταγραφής του στην Αγγλία και δη στην Championship, όπου έχει ρίξει ήδη «γέφυρες» κι έχει βρει… ανταπόκριση.

Η Ντέρμπι Κάουντι, που παλεύει στα… ίσα για την είσοδό της στην πρώτη 6άδα και τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ ανόδου στην Premier League, είναι η ομάδα που φέρεται να έχει δείξει μέχρι στιγμή το πιο «ζεστό» ενδιαφέρον προς την πλευρά του διεθνούς Φινλανδού χαφ. Ο δε ατζέντης του εκτιμά πως μπορεί να εξασφαλίσει στον πελάτη του ένα συμβόλαιο έως και 500.000 ευρώ (στον Παναθηναϊκό αμείβεται με 280.000 ευρώ), την ώρα που έχει κάνει επαφές σε πολύ καλό κλίμα και με την (πρωτοπόρο της Championship) Γουλβς.

Το «θέμα» εντούτοις για τον Παναθηναϊκό είναι πως καμία αγγλική ομάδα δεν προτίθεται να πληρώσει περισσότερες από 300.000 ευρώ –συν ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης- προς το «τριφύλλι» για να πάρει την ελευθέρας του 24χρονου άσου. Χρήματα που είναι σαφώς λιγότερα απ’ την βελγική προσέγγιση και την προοπτική της Σταντάρ κι αυτό μετράει… διπλά και τριπλά για τον Παναθηναϊκό που κυνηγάει και το τελευταίο… ευρώ, για να δώσει μία μικρή «ανάσα» στο άδειο ταμείο του.

Με την επιστροφή του Λουντ απ’ τις υποχρεώσεις του με την εθνική Φινλανδίας, αναμένεται να ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού, προκειμένου να «πιεστεί» λίγο παραπάνω και να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη Σταντάρ. Και στο «τριφύλλι» όμως γνωρίζουν πολύ καλά, πως δεν μπορούν να… πιέσουν πολύ τις καταστάσεις καθώς δεν έχουν απόλυτο «έλεγχο» στην υπόθεση, αλλά και διότι ελλοχεύει πάντα ο «κίνδυνος» να… στυλώσει τα πόδια του ο παίκτης και ο μάνατζέρ του και να υπογράψει απ’ την 1η Ιανουαρίου σε άλλη ομάδα ως «ελεύθερος».

Σε κάθε περίπτωση, το… πόκερ ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται «σκληρό» και σίγουρα θα έχει αρκετές ακόμη «παρτίδες» μέσα στον Νοέμβριο, μέχρι να φανεί προς τα πού θα… κάτσει εντέλει η μπίλια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK