Λιόν-Μπάγερν: Οι Βαυαροί παίζουν την διοργάνωση στο amateur

Με δύο γκολ του Γκνάμπρι και ένα του Λεβαντόφσκι, η Μπάγερν ξεπέρασε σχετικά εύκολα και το εμπόδιο της Λιόν στο φετινό Champions League, φτάνοντας στον τελικό της διοργάνωσης. Οι Βαυαροί έχουν συντελεστή τερμάτων 42-9 στα δέκα ματς που έχουν δώσει και φαντάζουν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Σερζ Γκνάμπρι πέτυχε δύο τέρματα για την Μπάγερν στη νίκη με 3-0 επί της Λυών στο 'Jose Alvalade', με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στον τελικό του Champions League 2019-2020, όπου θα αντιμετωπίσουν την Παρί Σεν Ζερμέν. (Miguel A. Lopes/Pool via AP)
Ο Σερζ Γκνάμπρι πέτυχε δύο τέρματα για την Μπάγερν στη νίκη με 3-0 επί της Λυών στο 'Jose Alvalade', με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στον τελικό του Champions League 2019-2020, όπου θα αντιμετωπίσουν την Παρί Σεν Ζερμέν. MIGUEL A. LOPES/POOL VIA AP

Η Λιόν είχε δώσει άλλη διάσταση στην έννοια υπέρβαση φτάνοντας στην ημιτελικό του Champions League. Αποκλείοντας ομάδες που είχαν στόχο την κατάκτηση του τροπαίου και το όνομα τους ήταν αρκετό για να προκαλεί φόβο. Τόσο η Γιουβέντους όμως, όσο και η Μάντσεστερ Σίτι, θα παρακολουθούσαν από την τηλεόραση την γαλλική ομάδα να δίνει τη μάχη της για τον τελικό. Μόνο που από τη στιγμή που έπεσε στην αγκαλιά της Μπάγερν Μονάχου, όλοι γνώριζαν λίγο - πολύ την κατάληξη.

Αυτή τη φορά δεν ήταν το όνομα που τρόμαζε. Η Λιόν είχε φτάσει μέχρι τους '4' τρυπώντας διαρκώς το ταβάνι της. Οι Βαυαροί το πέτυχαν κάνοντας... πλάκα. Η διαφορά λοιπόν ήταν στον τρόπο. Και αυτή η διαφορά επιβεβαιώθηκε και στο χορτάρι του 'Jose Alvalade' της Λισσαβώνας. Η Μπάγερν είχε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, έστω και δίχως να βγάζει την ίδια ένταση, με αυτή που την οδήγησε στο εξωπραγματικό 8-2 επί της Μπαρτσελόνα. Δεν ένιωθε πως την χρειαζόταν, ειδικά από τη στιγμή που η Λιόν επιθυμούσε ένα low tempo παιχνίδι με όλους τους παίκτες της πίσω από τη μπάλα. Ήταν δύσκολο ωστόσο να πιάσει κορόιδο τους Βαυαρούς, όπως έκανε με την Σίτι. Και αν είχε μια πιθανότητα, την κλώτσησε κι αυτή όταν ο Ντεπάι στο 4' δεν μπόρεσε να σκοράρει προ του Νόιερ.

Η Μπάγερν δεν κλωθογύριζε τη μπάλα και πολύ περισσότερο δεν ήταν ανυπόμονη, ούτε είχε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μπορεί να μην έβγαζε τις συνεργασίες που είχε συνηθίσει, αφού οι χώροι προς εκμετάλλευση ήταν λίγοι και μικροί, αλλά εκεί έκανε την διαφορά η ατομική ποιότητα. Αυτή που έδειξε ο Γκνάμπρι, ανοίγοντας το σκορ 18'. Εξέλιξη που ουσιαστικά 'δίκασε΄την μοίρα του αγώνα, όσο υπερβολική κι αν μοιάζει μια τέτοια διαπίστωση αφού υπήρχε ακόμη πολύ δρόμος μπροστά. Αυτό που δεν υπήρχε ωστόσο ήταν ο τρόπος για να μπει στην διεκδίκηση αποτελέσματος η Λιόν. Που συνέχισε να παίζει χωρίς τη μπάλα, αφού γνώριζε πως αν έκανε ότι ξεμυτάει, οι Βαυαροί δεν θα χαρίζονταν...

Αν και πρόκειται για ημιτελικό Champions League, η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να πούμε πολλά ακόμη για το 90λεπτο στο 'Jose Alvalade'. Ο Γκνάμπρι ξανά στο 33' έκανε δύο τα γκολ για τη Μπάγερν και ο Λεβαντόφσκι στο 88' υπέγραψε το τελικό σκορ, 0-3 για την τυπικά φιλοξενούμενη γερμανική ομάδα. Στο μεσοδιάστημα ήταν σαν να έβλεπες την δράση σε λούπα. Η Μπάγερν με ηρεμία να ψάχνει την κατάλληλη φάση και η Λιόν να αμύνεται ελπίζοντας σε μια αντεπίθεση με προϋποθέσεις.

Μοιάζει τρομερά οξύμωρο για το status του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά η μοναδική φορά στη φετινή διοργάνωση που οι παίκτες της Μπάγερν βρέθηκαν στο χορτάρι ανακουφισμένοι με τη λήξη ενός αγώνα, ήταν αυτή στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' που ζορίστηκαν μέχρι να καταβάλλουν την αντίσταση του Ολυμπιακού με 2-3. Μάλιστα οι 'ερυθρόλευκοι' παραμένουν η μοναδική ομάδα που έχει δεχθεί μέχρι δύο γκολ στο Champions League 2019-2020 από την Μπάγερν, στο 2-0 του Μονάχου.

Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουν δώσει οι Βαυαροί, μοιάζουν να παίζουν στο... amateur. Σα να πρόκειται για τον δείκτη δυσκολίας του FIFA 2020, όπου σε αυτόν το επίπεδο μπορείς να κατατροπώσεις τους αντιπάλους σου δίχως να ιδρώσεις. Αυτό δηλαδή που κάνει φέτος η Μπάγερν και μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι Τότεναμ (10 γκολ σε δύο ματς), Ερυθρός Αστέρας (9 γκολ σε δύο ματς), Τσέλσι (7 γκολ σε δύο ματς), Μπαρτσελόνα (8 γκολ σε ένα ματς) και Λυών. Φτάνοντας στον τελικό ενδεχομένως οι παίκτες του Φλικ να χρειαστεί να ζοριστούν λίγο παραπάνω, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στους Εμπαπέ, Νεϊμάρ και την παρέα τους...


News 24/7

24MEDIA NETWORK