Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τους "κίτρινους"

Το «παγωμένο» -λόγω απουσίας των οπαδών- «Κλεάνθης Βικελίδης», ζεστάθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα, μετά το γκολ του Γκουγκούλια, ο οποίος έδωσε στον Άρη την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τους "κίτρινους"
Το «παγωμένο» -λόγω απουσίας των οπαδών- «Κλεάνθης Βικελίδης», ζεστάθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα, μετά το γκολ του Γκουγκούλια, ο οποίος έδωσε στον Άρη την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και η φιλοξενούμενη Καστοριά μπήκαν στο γήπεδο με πολύ άγχος. Ο μεν Άρης επειδή βρισκόταν σε δύσκολη βαθμολογική θέση η δε Καστοριά επειδή προερχόταν από δύο αρνητικά αποτελέσματα με Παναχαϊκή και Καλαμάτα. Το άγχος και των δύο ομάδων επηρέασε τους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις που έγιναν μπροστά από τις δύο εστίες να είναι πολύ λίγες. Στο 24ο λεπτό η Καστοριά απείλησε τον Μπούτσεκ, αλλά το πλασέ του Σουλτανίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα των «κίτρινων».

Η απάντηση του Άρη ήρθε έξι λεπτά αργότερα. Οι Βαγγέλη και Βελώνης συνδυάστηκαν όμορφα, με τον Νεμπεγλέρα να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, το σουτ που επιχείρησε όμως πέρασε έξω από την εστία του Παρασκευά. Η πρώτη κλασική ευκαιρία ανήκει στην Καστοριά, αλλά έπρεπε να περάσουν 65 λεπτά από την έναρξη του αγώνα. Ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε το φάουλ και ο Κανουτίδης που βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπούτσεκ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βελώνης επιχείρησε το απευθείας σουτ έπειτα από σέντρα του Νεμπεγλέρα, ούτε αυτός όμως κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Νίκος Αναστόπουλος βλέποντας πως η επιθετική του γραμμή δεν είχε τα αποτελέσματα τα οποία ο ίδιος επιθυμούσε πέρασε στο 83ο λεπτό τον Γκουγκούλια στη θέση του Μπενίσκου. Μια αλλαγή η οποία έμελλε να είναι η χρυσή για τον Άρη καθώς ο νεαρός παίκτης ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Προηγουμένως η Καστοριά με πρωταγωνιστή τον Ζουρούδη έχασε μεγάλη ευκαιρία να περάσει πρώτη μπροστά στο σκορ.

Πιο συγκεκριμένα στο 89ο λεπτό ο νεαρός επιθετικός επιχείρησε το σουτ, ο Μπούτσεκ όμως ήταν σε καλή θέση και έδιωξε την μπάλα. Στην επαναφορά ο Γιόσιτς προσπάθησε από το ύψος του πέναλτι να στείλει την μπάλα στο τέρμα, αλλά το σουτ που έπιασε ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Σλοβάκος τερματοφύλακας να μπλοκάρει την μπάλα και να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Γκουγκούλιας είδε την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του μετά από μια μονομαχία με αμυντικούς της Καστοριάς και επιχείρησε το σουτ το οποίο κατέληξε στην γωνία του Παρασκευά, κάνοντας το 1-0 για τον Άρη. Η αντίδραση της Καστοριάς στα λίγα λεπτά που απέμεναν ήταν άμεση, αλλά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Ζουρούδης και πάλι έπιασε το σουτ, το οποίο απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μπούτσεκ. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γιόσιτς ο οποίος στο γύρισμα που έκανε είδε τον Βελώνη να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να τη διώχνει σε κόρνερ, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης, αφού αμέσως μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο διαιτητής Σπάθας σφύριξε την λήξη του αγώνα, με τους παίκτες του Άρη να πανηγυρίζουν την νίκη τους που τους ανέβασε στην ενδέκατη θέση μαζί με το Χαϊδάρι και την Βέροια.

ΑΡΗΣ: Μπούτσεκ, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Αμπελάς (46΄Ντούρντεκ), Μωυσιάδης (87΄Μπάλλος), Ντομορό, Μπενίσκος (83΄Γκουγκούλιας), Κολτσίδας, Βαγκέλι, Βελώνης, Νεμπεγλέρας

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Παρασκευάς, Κισκαμπάνης, Μυρωνίδης, Ελευθεριάδης, Κανωτίδης, Βασιλειάδης, Θωμαϊδης (87΄Ζουρούδης), Σουλτανίδης, Πάσκοφ, Γιόσιτς (89΄Καλαφάτης), Ντα Σίλβα

Διαιτητής: Σπάθας

Κίτρινες: 34΄Βελώνης, 55΄Μωυσιάδης, 79΄Παπαδόπουλος, 94΄Νεμπεγλέρας – 29΄Κισκαμπάνης, 52΄Πάσκοφ, 57΄Βασιλειάδης, 80΄Γιόσιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK