Ο (μισοπρωταθλητής) Εργοτέλης πετυχαίνει τα πιο όμορφα γκολ στη Super League 2

Τα 9 τέρματα σε 11 παιχνίδια είναι πολύ μικρή συγκομιδή για τον πρωτοπόρο της Super League 2, Εργοτέλη. Είναι όμως ένα κι ένα.

Ο Κόνραντ έχει μόλις σκοράρει για το 1-0 του Εργοτέλη επί του Απόλλωνα Λάρισας στο Ηράκλειο
Ο Κόνραντ έχει μόλις σκοράρει για το 1-0 του Εργοτέλη επί του Απόλλωνα Λάρισας στο Ηράκλειο EUROKINISSI SPORTS

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από την (καθυστερημένη) έναρξή του το πρωτάθλημα της Super League 2 έφτασε κιόλας στα μισά του. Ο περιορισμένος αριθμός ομάδων και το πολύ σφιχτό καλεντάρι, με 'κολλητά' παιχνίδια ανά τριήμερο-τετραήμερο, βόλεψαν την γρήγορη εξέλιξη προκειμένου να καλυφθεί ο χρόνος που είχε χαθεί έως τις 17/1 και ύστερα από 11 αγωνιστικές ο Εργοτέλης, παρόλο που είχε αρχίσει με μηδέν στα πρώτα δύο ματς, κέρδισε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, στο +1 από τον Ιωνικό και στο +2 από τον Λεβαδειακό και τον Διαγόρα.

Διότι, πολύ απλά, μάζεψε μέχρις εδώ τις περισσότερες νίκες. Μάλιστα οι 4 από τις συνολικά 7 στα τελευταία πέντε ματς. Η άμυνά του είναι επίσης η πιο αποτελεσματική της κατηγορίας, μια και η εστία των 'κιτρινόμαυρων' έχει παραβιαστεί μόλις τέσσερις φορές. Αντιθέτως επιθετικά η δράση της ομάδας του Γιάννη Ταουσιάνη είναι μάλλον αντιστρόφως ανάλογη. Λίγα τα 9 γκολ μέχρι στιγμή, κάτω από το ψυχολογικό όριο του ενός ανά αγώνα, αλλά υπέροχα. Τουλάχιστον τα περισσότερα εξ αυτών. Και ταυτόχρονα νικηφόρα.

Όπως ακριβώς ήταν του Τάιρον Κόνραντ για το 1-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας. Ο Ολλανδός επιθετικός έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά, αλλά πρωτύτερα όλη η ανάπτυξη των γηπεδούχων υπήρξε υποδειγματική, με 7 διαδοχικές πάσες στο δεύτερο και τελευταίο τρίτο του γηπέδου έως τη στιγμή που η μπάλα έφυγε από το αριστερό πόδι του Στέλιου Ποζατζίδη - του αριστερού μπακ που βγήκε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αλλά από το 2018 έχει εγκατασταθεί στην Κρήτη παίζοντας τα προηγούμενα χρόνια στον Πλατανιά.

Πριν μια εβδομάδα, θα θυμάστε, αν όχι εδώ είμαστε εμείς, ότι είχε προηγηθεί η θεσπέσια ενέργεια του Αντώνη Μπουρσέλη, η οποία όρισε τη μοίρα του αγώνα με την Παναχαϊκή. Ένα σόλο με αρτιστίκ πιρουέτες που τον έφερε σε θέση βολής προκειμένου να εκτελέσει για το τελικό 1-0 στο 71ο λεπτό.

Ο ίδιος ο Ηρακλειώτης χαφ ήταν εκείνος που είχε σκοράρει με υπέροχο σουτ στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη, διαμορφώνοντας το πολύτιμο 2-1 δύο λεπτά πριν από την εκπνοή της κανονικής διάρκειας. Ούτε σ' εκείνη την περίπτωση ήταν εφικτό ν' αποκρούσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας μαζεύοντας την μπάλα από την εστία του.

Αντίστοιχης ομορφιάς γκολ έχουν πετύχει κι άλλοι. Ο Τάτος ή ο Ανάλογου την Κυριακή.

Του Εργοτέλη, όμως, είναι μαζεμένα και αυτό κάνει τη διαφορά στα μάτια μας. Όπως διαφορά είχε κάνει το γκολ του Γιάννη Μπουτσάκη στο 1-0 επί του ΟΦ Ιεράπετρας.

Ή του Γιώργου Μανουσάκη στην επικράτηση επί των Χανίων.

Να προβλέψουμε, βεβαίως, ότι αυτά τα γκολ θα του φτάσουν προκειμένου να κόψει πρώτος το νήμα, εξασφαλίζοντας την άνοδο στη Super League Interwetten θα 'ταν άτοπο και ανούσιο. Δεν είναι ψέμα, πάντως, ότι για την ώρα αποτελούν εγγύηση πρωτιάς και ισχυρή βάση για μια ανάλογα αποδοτική συνέχεια στο β' γύρο της σεζόν προκειμένου πρώτα και κύρια να σφραγιστεί η συμμετοχή στα πλέι οφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK