"Μάχη" για τα εισιτήρια

"Μάχη" για τα εισιτήρια


Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης
Αντίθετες είναι οι βουλές ΑΕΚ και Ολυμπιακού σε ό,τι έχει να κάνει με τα εισιτήρια του ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ, όπως αποδείχθηκε κατά τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε χώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής. Οι γηπεδούχοι, είναι διατεθειμένοι να δώσουν στους Πειραιώτες το ποσοστό που τους αναλογεί αλλά εκείνοι δεν θέλουν να έχουν κόσμο, προκειμένου στο ματς του δευτέρου γύρου στο «Γ. Καραϊσκάκης» να μην δώσουν με τη σειρά τους εισιτήρια στους φίλους της ΑΕΚ.

Οι άνθρωποι της Ένωσης, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του contra.gr, έχουν ήδη στείλει επιστολές σε όλες της ΠΑΕ με τις οποίες γνωστοποιούν πως προτίθενται να έχουν παρουσία στις εξέδρες σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια.
Εξάλλου, υπάρχει μία σχετική δυσαρέσκεια από δηλώσεις του υπεύθυνου συνδέσμων του Ολυμπιακού, Γιάννη Μώραλη. Ο εν λόγω, είπε πως καλό θα ήταν να αποφευχθεί η ταυτόχρονη παρουσία «κίτρινων» και «κόκκινων» στο Ολυμπιακό Στάδιο, λόγω της διαφωνίας που έχει προκύψει ανάμεσα σε Ντέμη Νικολαΐδη και Original.

Κάτι τέτοιο πάντως βρίσκει απόλυτα αντίθετη την άλλη πλευρά, καθώς πέρυσι, σε τρία ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, δύο με τον Παναθηναϊκό και ένα με τον Ολυμπιακό, η παρουσία φιλοξενούμενων συνοδεύτηκε από πολύ καλή εικόνα στις κερκίδες και ως εκ τούτου δεν υπήρχαν επεισόδια.

Δύσκολα ο "Λύμπε"

Εξαιρετικά δύσκολο είναι πλέον το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον κυριακάτικο αγώνα με τη Λάρισα ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ακολούθησε και την Παρασκευή ατομικό πρόγραμμα προπόνησης λόγω του προβλήματος στο πόδι και με δεδομένο πως δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί όλη την εβδομάδα, είναι ορατό το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Αθήνα.

Μια εξέλιξη που προβληματίζει ιδιαίτερα τον Φερνάντο Σάντος που βλέπει ένα σημαντικό ατού να μένει εκτός μάχης για την δύσκολη αναμέτρηση με την ΑΕΛ στο "Αλκαζάρ". Ηδη ο Πορτογάλος τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει τον Μεσσήνιο άσο, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να δούμε στο αρχικό σχήμα τον Σίμο Κρασσά, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ο Τραϊανός Δέλλας ακολούθησε για πρώτη φορά από την μέρα που επέστρεψε στην ΑΕΚ το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, αλλά είναι δύσκολο να βρίσκεται στην αποστολή για το ματς της Κυριακής. Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μόρας και Κομβολίδης, αφού αμφότεροι αισθάνονται ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Ιβιτς-Σέζαρ δηλώνουν...

Η σεζόν 2004-05 αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία της ΑΕΚ και σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας νέας πορείας. Όλες τις στιγμές θα τις βρείτε στο ΑΕΚ review. Η ανασκόπηση της περιόδου 2004-05 κυκλοφόρησε την Πέμπτη από τα AEK Shop I & II, στα οποία βρέθηκαν Ο Zούλιο Σέζαρ και ο Βλάνταν Ιβιτς, οι οποίοι υπέγραψαν αυτόγραφα με τον κόσμο και έβγαλαν φωτογραφίες.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν μπροστά στους δημοσιογράφους, ο Βλάνταν Ιβιτς τόνισε: " Αυτό που γίνεται εδώ είναι πολύ καλό για την ΑΕΚ, καθώς όλες οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις. Είναι καλό διότι έρχεται και κόσμος στη μπουτίκ και εμείς έχουμε επαφή με τον κόσμο. Πιστεύω ότι είναι ωραίο να γίνεται κάθε 2-3 εβδομάδες".

Για το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λάρισα, ο Σέρβος είπε: " Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς είμαστε η ΑΕΚ και θα πάμε εκεί για να πάρουμε τη νίκη. Ελπίζω να παίξουμε καλύτερα από τα προηγούμενα τρία παιχνίδια. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε τώρα και κάπως είναι φυσιολογικό η ομάδα να είναι σφιγμένη ακόμα. Επίσης, έχουμε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές που είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ καλοί παίκτες και ότι στη συνέχεια θα παίξουμε πολύ καλύτερα προκειμένου να ικανοποιήσουμε και τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο".

"Οι οπαδοί πρέπει να γνωρίζουν ότι ξέρουμε πολύ καλά σε ποια ομάδα είμαστε και να είναι σίγουροι πως σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας, έτσι ώστε να φτάνουμε στη νίκη. Μερικές φορές μπορεί να μην τα καταφέρνουμε και να ερχόμαστε ισόπαλοι, όπως την περασμένη Κυριακή με το Αιγάλεω, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, ενώ το Αιγάλεω έκανε δύο φάσεις και πέτυχε ένα γκολ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο".

Εκτός από τη Λάρισα υπάρχουν και τα παιχνίδια με τη Ζενίτ και τον Ολυμπιακό. Ο Ιβιτς τονίζει: " Το πρώτο ματς είναι αυτό κόντρα στη Λάρισα και το μυαλό μας είναι μόνο εκεί. Από εκεί και πέρα θα σκεφτούμε τη Ζενίτ και στη συνέχεια τον Ολυμπιακό. Η ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Κάθε φορά σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και είμαι σίγουρος ότι όσο περνάει ο καιρός θα παίζουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο".

Από τη πλευρά του, ο Ζούλιο Σέζαρ δήλωσε: "Από τη στιγμή που τελείωσε το προηγούμενο παιχνίδι ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το επόμενο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Λάρισα. Δεν είμαστε ανήσυχοι. Το τεχνικό επιτελείο κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά και πιστεύω ότι θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Πρέπει να δείξουμε επιτέλους ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά, με ένα συνεχή καλό ρυθμό και ότι μπορούμε να επιδιώξουμε τη νίκη.

Πάντα ο στόχος μας είναι η πρώτη θέση. Από εδώ και στο εξής πρέπει να δουλεύουμε πολύ συστηματικά για να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικά και να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, έτσι ώστε να μπορούμε να μιλάμε για την πρώτη θέση. Θέλουμε να βοηθάμε την ομάδα μας και είναι καλό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις κάπου, κάπου. Η υπόσχεση στον κόσμο είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά. Εχουμε μεγάλη θέληση για επιτυχίες και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

*** Στις Εθνικές ομάδες των χωρών τους κλήθηκαν οι Βιενγλίνσκι και Κρασσάς. Ο Ουκρανός για το ματς με την Αλβανία και ο Κύπριος για τους αγώνες με Εϊρε και Γαλλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK