Μάκος: "Η ΑΕΚ παίζει σύγχρονα και... με τη μία"!

Ο Γρηγόρης Μάκος αντιμετώπισε την ΑΕΚ την Παρασκευή στο Αγρίνιο και μίλησε για το πώς έζησε την «Ένωση» και τους νέους παίκτες της ως αντίπαλος αλλά και τον σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού της που είναι θέμα… Δέλλα!

Μάκος: "Η ΑΕΚ παίζει σύγχρονα και... με τη μία"!
INTIME SPORTS

Το φιλικό της Παρασκευής στο Αγρίνιο ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναιτωλικό περιλάμβανε μία… τζούρα από τα -πολύ- παλιά, αφού εικόνα για το ματς είχαν μόνο όσοι ήταν στο γήπεδο. Ένας από παρευρισκομένους… (πολύ) μέσα στο γήπεδο, για την ακρίβεια εντός αγωνιστικού χώρου, ο Γρηγόρης Μάκος, (όχι και τόσο) παλιός γνώριμος της «Ένωσης» από το πέρασμά του από αυτή, μίλησε στην εφημερίδα «Ώρα για σπορ» και στον Άκη Γεωργίου για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος είδε την πρώην ομάδα του ως αντίπαλος την Παρασκευή.

Αρχικά στην κουβέντα που είχαμε με τον Μάκο, ο Έλληνας μέσος του Παναιτωλικού -πια- στάθηκε στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ: «Και στον αγώνα της Παρασκευής η ΑΕΚ έδειξε για μία ακόμα φορά τη δουλειά που κάνει με τον Δέλλα. Παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλάζει τη μπάλα με τη μία και είναι πολύ γρήγορη στην ανάπτυξη. Βέβαια εμείς δεν ήμασταν σε καλή μέρα, η ομάδα ήταν πολύ κουρασμένη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν έβγαλε κάποια πολύ καλά στοιχεία που της έδωσε ο προπονητής της τα οποία ανταποκρίνονται στο ποδόσφαιρο που παίζεται στις μέρες μας».

Ο Μάκος έχει εικόνα και για τον Μπουονανότε με τον οποίο αγωνίστηκαν σε… κοντινή απόσταση την Παρασκευή: «Με το που βλέπεις τον Μπουονανότε βγαίνει μια… περιέργεια λόγω του γεγονότος ότι είναι μικροκαμωμένος. Αλλά όταν πάρει τη μπάλα στα πόδια είναι εξαιρετικός. Πολύ επικίνδυνος ποδοσφαιριστής με πολύ καλές μεταβιβάσεις και χαμηλό κέντρο βάρους. Ειδικά όταν φέρνει τη μπάλα στο αριστερό φαίνεται ότι διαθέτει τεράστια ποιότητα».

Θετική εντύπωση έκαναν στον 28χρονο άσο του Παναιτωλικού και άλλα στοιχεία που έβγαλε η ΑΕΚ στο φιλικό του Αγρινίου: «Ο Κρισάντους έκανε πολύ καλό ματς, κέρδισε πέναλτι, έβαλε γκολ και πίεζε ψηλά. Πολύ καλά πήγε και η αμυντική τετράδα. Ειδικά τα ακραία μπακ Γκάλο και Ντίντακ. Πιο πολύ όμως νομίζω ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τραϊανό Δέλλα ο Μάκος αναφέρθηκε και στην αρχή της συζήτησης όταν στάθηκε στην αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στο ματς της Παρασκευής στο Αγρίνιο. Ωστόσο η περίσταση της συνάντησης με έναν μεγάλο πρώην συμπαίκτη του ως προπονητή της ομάδας στην οποία συνυπήρξαν, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια να μείνει ως εκεί.

«Ο Δέλλας, όπως είχε πει και ο Χιμένεθ, είχε από τότε που αγωνιζόταν έναν ρόλο κοντινό με αυτό του προπονητή. Με την καλή έννοια. Ήταν κοντά σε όλα τα παιδιά, καμιά φορά μας συμβούλευε κιόλας ως εμπειρότερος. Οπότε δε νομίζω ότι ήταν δύσκολη για αυτόν η μετάβαση στο νέο του ρόλο. Βέβαια ο Δέλλας μετέδωσε ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στη δουλειά του: Την ηρεμία που πάντα τον χαρακτήριζε και του έδινε τη δυνατότητα να κάνει focus μόνο στη δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ που έχει τον Δέλλα στον πάγκο της κατά τη γνώμη μου» είπε ο Μάκος για τον άλλοτε συμπαίκτη του και νυν προπονητή της «Ένωσης».

Στην ερώτηση αν υστερεί η ΑΕΚ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, ο πρώην «κιτρινόμαυρος» και νυν… Αγρινιώτης Μάκος θεωρεί ότι είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο δεν έκρυψε την πεποίθησή του ότι η «Ένωση» θα είναι ανταγωνιστική: «Νομίζω ότι μεγέθη όπως η ΑΕΚ, όταν είναι υγιή εταιρικά και αθλητικά, έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν. Δε γίνεται αλλιώς. Είναι, όμως, νωρίς ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα, έχουμε παίξει μόλις δύο αγωνιστικές ενώ οι ομάδες ενισχύονταν μέχρι και την εβδομάδα που διανύουμε. Παρόλα αυτά νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και καλό προπονητή, άρα έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δική του παρουσία στην ΑΕΚ, ο Έλληνας μέσος της ομάδας του Αγρινίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει το Κύπελλο που κατέκτησε με την «Ένωση»: «Ήμουν στην ΑΕΚ σε μια δύσκολη περίοδο της ιστορίας της αλλά σημασία έχει να προχωράμε όλοι. Εγώ παίζω πλέον ξανά στη Σούπερ Λιγκ και η ΑΕΚ επέστρεψε πιο ήρεμη από ποτέ. Θα θυμάμαι πάντα το Κύπελλο που κατακτήσαμε με στον Τελικό με τον Ατρόμητο και όλη την πορεία».

News 24/7

24MEDIA NETWORK