Μαλεζάνι: "Η νίκη ο μόνος στόχος"

Μαλεζάνι: "Η νίκη ο μόνος στόχος"

Ανταπόκριση από το Ούντινε: Δημήτρης Κριτής
Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, βρήκε τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι σε θέση ετοιμότητας, δεδομένου ότι γνωρίζει πολλά πράγματα για την Ουντινέζε. Ο Ιταλός, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα αλλά ξεκαθάρισε πως στόχος τόσο του ίδιου, όσο και των παικτών του, είναι η νίκη και τίποτα λιγότερο. Αναλυτικά...

" Είναι σημαντικό ραντεβού για εμάς και δεν το θεωρώ σωστό να φορτίζω περισσότερο την ομάδα μου δίνοντας υποσχέσεις. Είναι μία ομάδα που όπως έχω ξαναπεί βρίσκεται στη διαδικασία δόμησης και προς το παρόν αυτό γίνεται με πολλά προβλήματα ".

Όσο για το αν το αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό από το θέαμα... " Με ρωτάτε αν παίζουμε για το θέαμα ή το αποτέλεσμα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζεις και για τα δύο. Είναι ελάχιστα τα βαρετά παιχνίδια στον θεσμό και αυτό επειδή δεν είναι όπως στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη μία ομάδα να αμύνεται διαρκώς και την άλλη να προσπαθεί να τη νικήσει. Εδώ παίζουν όλες οι ομάδες ανοιχτά και το θέαμα έρχεται δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια ".

Ο 51χρονος, κλήθηκε να καταθέσει τη γνώμη του για την Ουντινέζε... " Επειδή γνωρίζω την Ουντινέζε, σας λέω ότι δεν είναι κάποια τυχαία ομάδα ούτε βρίσκεται από τύχη σε αυτό το σημείο. Προσωπικά, την κατατάσσω αμέσως μετά τις πολύ μεγάλες ομάδες του Καμπιονάτο ".

Δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία πολυιδιοκτησίας Παναθηναϊκού και ΟΦΗ, όπως αποφάνθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά από έλεγχο που διενέργησε

Τι είναι αυτό που μετράει πιο πολύ στο Τσάμπιονς Λιγκ... " Σημασία στον συγκεκριμένο θεσμό έχει να μελετάς καλά τον όμιλο. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος και χαλαρός και να γνωρίζεις πως πάντα μπορείς να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Ακόμη και ένας πόντος μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμος όταν στο τέλος κάνεις το ταμείο. Εμείς ήρθαμε για να νικήσουμε, είμαστε καταδικασμένοι να κερδίζουμε, δε μπορεί ο στόχος να είναι άλλος από τη νίκη και γι’ αυτή παίζουμε. Αν πάρουμε το τρίποντο, τότε το καλό θα είναι διπλό. Δεν είναι μόνο ότι ξεκινάς με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις στην Ευρώπη αλλά και ότι βελτιώνεις σημαντικά την ψυχολογία και για τα παιχνίδια στην Ελλάδα ".

Ο Ιταλός τεχνικός ρωτήθηκε τον τρόπο με τον οποίο θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός και ήταν σαφέστατος... " Αυτό είναι κάτι που θέλω να κρατήσω για μένα. Δεν έχει νόημα να το συζητάμε δημοσίως, τουλάχιστον πριν μιλήσω με τα παιδιά ".

Από την πλευρά των παικτών, μίλησε ο Άντονι Σέριτς. Ο Κροάτης με την μακρά θητεία στο Καμπιονάτο, είπε: " Η Ουντινέζε είναι πολύ καλή ομάδα με καλό ρυθμό. Ίσως πολλοί πίστεψαν πως με την πώληση του Πιζάρο θα άλλαζαν κάποια πράγματα, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Η Ουντινέζε παραμένει δυνατή. Μπορεί να δημιουργήσει πονοκεφάλους στον καθένα".

Ο διεθνής μεσοαμυντικός κλήθηκε να σχολιάσει τις μέχρι στιγμής κακές εμφανίσεις... " Δε νομίζω ότι το πρόβλημα της ομάδας είναι η σύνθεση που αλλάζει. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω των πολλών διεθνών ποδοσφαιριστών, τραυματισμών και τιμωριών δεν έχουμε πολύ χρόνο για να είμαστε μαζί. Δεν πρέπει πάντως να αποτελεί δικαιολογία γιατί συμβαίνει σε όλες τις ομάδες ".

Τέλος, ο Σέριτς ρωτήθηκε για το αν έχει αποδείξει κάτι αλλά και για την ατμόσφαιρα στο Τσάμπιονς Λιγκ... " Δεν έχω να αποδείξω κάτι. Πέρασα όμορφα χρόνια εδώ, ευχαριστώ τις ομάδες που με είχαν στο ρόστερ και τους προπονητές με τους οποίους δούλεψα. Ίσως κάποια στιγμή επιστρέψω. Το σίγουρο είναι πως τώρα θέλω να νικήσω για την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι. Όλες οι ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζουν για τη νίκη. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση αλλά η όλη ατμόσφαιρα αυτής της γιορτής σε αποφορτίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι ο ανταγωνισμός σε ένα εθνικό πρωτάθλημα ".

Με 5-4-1

Στη προπόνηση του "Φρίουλι", δεν σημειώθηκε κάποιο απρόοπτο. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι αναμένεται να παρατάξει το "τριφύλλι" με 5-4-1. Γκαλίνοβιτς στο τέρμα, Μόρις, Γκούμας και Κώτσιος στο κέντρο της άμυνας, Σέριτς και Νίλσον στα πλάγια. Ο Ιγκόρ Μπίσκαν θα έχει πιο μπροστά του τον Εζέκιελ Γκονζάλες στον κεντρικό άξονα, με τους Νόρντιν Βόουτερ και Κώστα Χαραλαμπίδη να παίρνουν θέσεις στις πτέρυγες. Μοναδικός προωθημένος ο Σάντορ Τόργκελε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK