Μανωλάς: "Διέξοδος για τον κόσμο που υποφέρει το ποδόσφαιρο"

Ο Κώστας Μανωλάς μίλησε στην ισπανική αθλητική εφημερίδα "Marca" πριν από την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα και διεμήνυσε ότι οι διεθνείς θα δώσουν την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για την πρόκριση.

Μανωλάς: "Διέξοδος για τον κόσμο που υποφέρει το ποδόσφαιρο"
INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις Μανωλά στη " Marca "

Στο Μουντιάλ των αποτυχιών των ευρωπαϊκών ομάδων, στο τουρνουά από το οποίο αποκλείστηκαν νωρίς οι Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία και Ρωσία, η Ελλάδα παραμένει ζωντανή.

"Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε την ποιότητα των άλλων ομάδων, αλλά η ψυχή μας είναι τεράστια. Δεν υπάρχει μυστικό ούτε ελληνικό θαύμα, μόνο δουλειά, γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να αφήσουμε και την τελευταία… ρανίδα του αίματός μας, να κυνηγήσουμε κάθε μπαλιά σαν να είναι η τελευταία. Δεν έχουμε άλλο τρόπο. Είτε κερδίσουμε, είτε όχι, θα έχουμε παλέψει".

Έχοντας αυτό στο νου, οι Έλληνες παίκτες γνωρίσουν ότι στη χώρα τους υπάρχει πολύς κόσμος που περνά δύσκολα.

"Παίζουμε γι’ αυτούς. Η κρίση έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα, υπάρχει πολύς κόσμος που υποφέρει και ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά και όλα τα σπορ εν γένει είναι μία διέξοδος που τους κάνει να ονειρεύονται, να ξεχνιούνται, να είναι χαρούμενοι. Αυτό είναι το Μουντιάλ, το όνειρο μιας ολόκληρης χώρας".

Κανείς δεν σκέφτεται ότι μπορεί να επαναληφθεί το κατόρθωμα του 2004, όταν η Ελλάδα έλαμψε με την ανάδειξή της σε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

"Κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς, όχι παραπέρα. Πρόκειται για ποδόσφαιρο και το κάθε ματς είναι ο κόσμος όλος. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι κάτι δεν μπορεί να συμβεί".

Επόμενη στάση είναι η φάση των 16 με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα.

"Η χαρά μας είναι απίστευτη. Είναι μόλις το τρίτο Μουντιάλ της Ελλάδας και η πρώτη φορά που περνάμε στους 16. Ξέρουμε ότι μας περιμένει μία σπουδαία ομάδα, που κατάφερε να προκριθεί μπροστά από τρεις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες. Παίζουν καλά, είναι επιθετικοί κι έχουν έναν σπουδαίο τερματοφύλακα. Εμείς θα μείνουμε πιστοί στον χαρακτήρα της ομάδας μας".

24MEDIA NETWORK