Μανουσάκης: "Οι επενδυτές δεν έχουν ταβάνι"

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την κατάληξη του ενδιαφέροντος των Ιταλών επενδυτών φάνηκε ο Ανδρέας Μπουσινάκης.

Μανουσάκης: "Οι επενδυτές δεν έχουν ταβάνι"

Μιλώντας στον atlhetic radio ο πρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Όπως είπα και στην Γ.Σ., όλη αυτή η παραφιλολογία πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος και από εκεί και πέρα, θα προχωρήσουν τα γεγονότα ώστε να προχωρήσει η πλευρά των επενδυτών. Νομίζω ότι την Παρασκευή, το αργότερο την Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις. Θεωρώ ότι το πραγματικό χρέος της ομάδας θα βγει περίπου εκεί που το έχουμε υπολογίσει. Πιστεύω ότι θα έρθουν οι επενδυτές και θα λειτουργήσει το πλάνο που έχουμε εκπονήσει ώστε η ομάδα να γυρίσει σελίδα. Εγώ το θεωρώ δεδομένο. Επειδή όλα τα πράγματα κάνουν ένα κύκλο, πιστεύω ότι έφτασε η στιγμή ώστε η ομάδα να ξεκινήσει την ανοδική της πορεία και να φτάσει εκεί που αξίζει. Από την συμμετοχή μου σε όλη την διαδικασία, είναι αυτό που είπα από την αρχή. Πρόκειται για μια επένδυση που δεν έχει ταβάνι. Από την άλλη όμως, πρέπει να γίνουν πρώτα κάποια πράγματα. Αυτό που θέλουν οι επενδυτές είναι να δουν αν μπορεί να αλλάξει την δομή της και να προχωρήσει προς τα μπροστά. Το βασικό κομμάτι που μας ενδιαφέρει είναι αυτό που αφορά το χρέος και πως θα το κάνει βιώσιμο. Εκεί εστιάζεται η ανησυχία των επενδυτών και όχι το πόσα χρήματα θα χρειαστούν».

Για το βαθμό επένδυσης στον ΟΦΗ: «Να σας πω την αλήθεια, εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θέλουν να κάνουν εκτός ΟΦΗ. Μπορεί κάποιοι να θεώρησαν υπερβολική την σύγκριση που έκανα με τον Αμπράμοβιτς, ο κόσμος δεν γνωρίζει το επιχειρηματικό μέγεθος των Ιταλών. Το οικονομικό μέγεθος είναι τεράστιο όμως από την άλλη κάθε κράτος και κάθε ομάδα έχουν τη δική τους ιδιοτροπία. Εμείς σαν χώρα δεν φημιζόμαστε στον τομέα του ποδοσφαίρου για την οργάνωση μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα για μια μεγάλη εταιρεία ώστε να προχωρήσει σε σοβαρές επενδύσεις. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά θα αλλάξουν. Πιστέψτε με, για τους συγκεκριμένους ανθρώπους, δεν υπάρχει ταβάνι στα 5, 10 και 20 εκ. ευρώ. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Το άλλο κομμάτι αφορά την λειτουργία της εταιρείας. Για αυτόν τον λόγο, έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας».

Για την εμπλοκή του Φανούρη Βατσινά: «Πράγματι, έγινε τηλεφωνική συζήτηση με τον Φανούρη Βατσινά. Έχει μια μετοχική σχέση με την ΠΑΕ, υπήρξε πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ. Άσχετα με τις προσωπικές μου υποθέσεις, από την στιγμή που βρίσκομαι σε αυτήν την θέση είμαι υποχρεωμένος να συζητήσω μαζί του. Όπως θα έχω μια συζήτηση και με τον Γιάννη Κουράκη. Θεωρώ ότι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα. Όλοι είμαστε στα όρια μας».

Για την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99: «Θεωρώ ότι εφόσον προχωρήσουμε την επόμενη εβδομάδα τότε θα αποσυρθούμε από το άρθρο 99. Από την άλλη όταν μπήκαμε στο άρθρο 99, για κάποιους ήταν μονόδρομος. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε προς τα πίσω αλλά μπροστά. Ξεμπερδεύουμε με το άρθρο 99 και μπαίνουμε σε μια διαδικασία για το πώς λειτουργεί η ομάδα. Αυτό που είναι ουσιαστικό και δεν μπορώ να το πω με σιγουριά είναι αν μπορούμε να πετύχουμε την ανάκληση της άδειας και να γίνουν μεταγραφές κανονικά».

Για την λύση συμβολαίου με τον Απόνιο: «Ο Απόνιο είναι ένας παίκτης που έχει πολύ καλό βιογραφικό και για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στον ΟΦΗ. Βρίσκεται σε μια οικογενειακή κατάσταση που ήθελε να πάει στην Ισπανία, δεν θα κάνει προσφυγή και συμφωνήσαμε να λυθεί το συμβόλαιο του και με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή».

24MEDIA NETWORK