Μάντσεστερ Γ.: Αμφιταλαντεύεται ο Σμιθ

Μάντσεστερ Γ.: Αμφιταλαντεύεται ο Σμιθ

Δίλημμα παρουσιάζεται στην καριέρα του μέσου, πλέον, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άλαν Σμιθ. Οι επιταγές της συμμετοχής του στους "κόκκινους διαβόλους" και την εθνική Αγγλίας, προστάζουν την ανταπόκριση του σε διαφορετικούς ρόλους εντός γηπέδου.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον, προορίζει το ξανθομάλλη "άσο" στη θέση του επιτελικού χαφ, για τις υποχρεώσεις των "λιονταριών" στα προκριματικά του Μουντιάλ, ενώ ο καθοδηγητής του στη Γιουνάιτεντ, εερ Άλεξ Φέργκιουσον, για αντικαταστάτη του Ρόι Κιν στη θέση του ανασταλτικού μέσου.

Η επικείμενη αποχώρηση του διεθνή Ιρλανδού από το "Όλντ Τράφορντ", επιτάσσει την κάλυψη του δυσαναπλήρωτου κενού του, με τον Φέργκιουσον να εκτιμάει ότι ο Σμιθ είναι έτοιμος για το μεγάλο "άλμα". Φυσικά, η διαφαινόμενη μετάθεση του μπροστά από τους αμυντικούς, προοιωνίζει επισφαλή τη θέση του στην εθνική Αγγλίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο πολυσύνθετος πρώην παίκτης της Λίντς, δεν αρνείται την πρόκληση: " Αγαπάω να παίζω για την Αγγλία, για την πατρίδα μου. Δεν είμαι αντίθετος στην Αγγλία, αλλά δεν με ενοχλεί να παίζω στο κέντρο, ακόμη κι αν είναι δυσκολότερο να μπω στην αποστολή της. Υπάρχει η πρόκληση να αντικαταστήσω το Ρόι Κιν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είμαι θετικός σ’ αυτή. Όσο συνεχίζει στην ομάδα, η υπόθεση είναι μεταξύ μας. Ο προπονητής μου είπε ότι δεν πρόκειται πια για πείραμα, να παίζω στο κέντρο. Δεν υπάρχει πλέον ο επιθετικός Άλαν Σμίθ. Αισθάνομαι ότι τα πάω καλά. Ακόμηβέβαιαμαθαίνω ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK