ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 1-4

Μετά από 16 αγώνες στο πρωτάθλημα, μετά από 11 σερί νίκες, μετά από 16 αγώνες σε κάθε διοργάνωση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε την ήττα και όχι μία απλή ήττα, αλλά τη συντριβή, ίσως από τον χειρότερο αντίπαλο, τη Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" υπερίσχυσαν των πρωταθλητών και χωρίς να τους αφήσουν περιθώρια πέρασαν με το επιβλητικό 4-1 από το "Ολντ Τράφορντ", αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, μιας και η διαφορά των δύο ομάδων μειώθηκε στους τέσσερις βαθμούς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 1-4
Η ταχύτητα του
Κάρλος Τέβες υπερκέρασε την ποιότητα του
Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και τα πνευμόνια των
Γι Σουνγκ Παρκ και
Αντερσον στη θέση των
Πολ Σκόουλς και
Ράιαν
Γκιγκς στη βασική σύνθεση σε σχέση με το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην
Ιντερ. Στον αντίποδα, ο τραυματίας
Τσάμπι Αλόνσο έδωσε τη θέση του στον
Λούκας Λέιβα και ο
Αλβάρο Αρμπελόα που χτύπησε στο ζέσταμα έδωσε τη θέση του στον
Σάμι Χίπια (δεξί μπακ πέρασε ο Τζέιμι Κάραχερ).

Οι “κόκκινοι διάβολοι” μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έλεγχαν τον ρυθμό, με το 4-5-1 του Ράφα Μπενίτεθ να μην έχει αποτέλεσμα. Ο Λέιβα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και αδυνατούσε να συγκρατήσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Μέχρι ο Στίβεν Τζέραρντ να ανέβει ψηλότερα ώστε να βοηθά τον αποκομμένο Φερνάντο Τόρες που είχε κλειστεί καλά από τους Ρίο Φέρντιναντ και Νεμάνια Βίντιτς, η πλάστιγγα είχε γείρει εμφανώς υπέρ της ομάδας του σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Φάσεις και γκολ

23ο λεπτό: Γκολ για τη Μάντσεστερ Γ.! Ο Τέβεζ κάνει έξυπνη μπαλιά στον Παρκ, ο οποίος ανατρέπεται από τον Ρέινα. Ο Ρονάλντο εκτελεί το πέναλτι και κάνει το 1-0 για τη Γιουνάιτεντ

28ο λεπτό: Γκολ για τη Λίβερπουλ! Λάθος του Βίντιτς, ο Τόρες κλέβει την μπάλα, πλασάρει εύστοχα και ισοφαρίζει

42ο λεπτό: Επικίνδυνο σουτ του Κάρικ, η μπάλα άουτ

44ο λεπτό: Γκολ για τη Λίβερπουλ! Ο Τζέραρντ κερδίζει πέναλτι από τον Εβρά. Την εσχάτη των ποινών αναλαμβάνει ο ίδιος για να κάνει το 1-2

76ο λεπτό: Κόκκινη κάρτα στον Βίντιτς για μαρκάρισμα στον Τζέραρντ

77ο λεπτό: Γκολ για τη Λίβερπουλ! Εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο, η μπάλα στη γωνιά του ακίνητου φαν ντερ Σαρ

91ο λεπτό: Γκολ για τη Λίβερπουλ! Ο Ρέινα κάνει το βολέ, ο Ντοσένα νικά τον Ο’ Σέι και με εκπληκτικό ψιλοκρεμαστό σουτ κάνει το 4-1.

Στο
23ο λεπτό μία λάθος εκτίμηση του
Πέπε Ρέινα επέφερε την ανατροπή του
Παρκ και ο
Κριστιάνο
Ρονάλντο από τα έντεκα μέτρα άνοιξε το σκορ. Η χαρά στο “Ολντ Τράφορντ” δεν κράτησε πολύ, με τον κορυφαίο αμυντικό της Premiership τον τελευταίο 1,5 χρόνο, τον Βίντιτς, να κάνει ένα τραγικό λάθος και να δίνει τη δυνατότητα στον
Τόρες να ξεπεταχθεί στην αντεπίθεση και να ισοφαρίσει. Ο Ισπανός είχε νικήσει κατά κράτος τον Σέρβο στις προσωπικές τους “μονομαχίες” και εάν είχε καλύτερη τροφοδότηση θα μπορούσε να φτάσει σε περισσότερα γκολ.

Η απάντηση των “κόκκινων διαβόλων” ήταν άμεση, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν είχαν αντίσταση στο κέντρο (Τζέραρντ και Λέιβα δεν ανταποκρίνονταν στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και μόνο ο Χαβιέρ Ματσεράνο… πάλευε), αλλά ευκαιρίες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 44ο λεπτό της συνάντησης ο Τόρες έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Τζέραρντ, αυτός νίκησε στο σπιρντ τον Πατρίς Εβρά και ο Γάλλος ανέτρεψε στην περιοχή τον αρχηγό των “κόκκινων”, που ευστόχησε στο πέναλτι κι έκανε το 2-1.

Ο Φέργκιουσον δεν έκανε κάποια αλλαγή στο ημίχρονο και έδωσε μία ευκαιρία στη βασική του σύνθεση, μιας και η Λίβερπουλ ήταν αποτελεσματική μεν, αλλά διόλου δημιουργική και εκεί ακριβώς πόνταρε. Ο Ρονάλντο και ο Παρκ, όμως, δεν εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που βρήκαν και έτσι ο κινητικός Τέβεζ δεν πήρε πάσες και ο Γουέιν Ρούνεϊ “χάθηκε” στα πλάγια.

Η είσοδος του Αντρέα Ντοσένα στη θέση του Αλμπερτ Ριέρα έδειξε τα αμυντικά πλάνα του Μπενίτεθ για το υπόλοιπο του αγώνα και η απάντηση του Φέργκιουσον ήρθε πολύ καθυστερημένα και με τους “κόκκινους διαβόλους” να έχουν λιγοστές καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος. Η τριπλέτα των Γκιγκς, Σκόουλς και Μπερμπάτοφ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ένα φάουλ του Βίντιτς στον Τζέραρντ στο 76ο λεπτόουσιαστικά έκρινε το ματς. Ο Σέρβος αποβλήθηκε, ο Φάμπιο Αουρέλιο εκτέλεσε απευθείας, ευστόχησε και το 3-1 ουσιαστικά… επανεκκίνησε το πρωτάθλημα. Με παίκτη λιγότερο η Γιουνάιτεντ βγήκε μπροστά, αλλά δεν κατάφερε τίποτα ουσιαστικό και στο 91’ η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της, όταν ο νεοεισελθών Ντοσένα εκμεταλλεύτηκε την… πελαγωμένη άμυνα των γηπεδούχων και με λόμπαδιαμόρφωσε το τελικότο 4-1.


Οι συνθέσεις

Μάντσεντερ Γ.: φαν ντερ Σαρ, Ο’ Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Ρονάλντο, Κάρικ (74′ Γκιγκς), Αντερσον (74′ Σκόουλς), Ρούνεϊ, Τέβεζ, Παρκ (74′ Μπερμπάτοφ)

Λίβερπουλ: Ρέινα, Κάραχερ, Σκρτελ, Χίπια, Αουρέλιο, Λούκας, Ματσεράνο, Κάουτ, Τζέραρντ (91′ ελ Ζαρ), Ριέρα (67′ Ντοσένα), Τόρες (81′ Μπάμπελ)


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 1-4


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK