Μάντσεστερ Γιουν. - Μπενφίκα 2-1

Μάντσεστερ Γιουν. - Μπενφίκα 2-1
Ο Ρούντ Φαν Νίστελροϊ γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τις 50 συμμετοχές σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τέρμα του Ολλανδού στο 85’ οι «κόκκινοι διάβολοι» έφθασαν στο πρώτο τους τρίποντο στην διοργάνωση επικρατώντας με 2-1 της Μπενφίκα. Από ένα γκολ φάουλ είχαν οι δύο ομάδες, σε έναν αγώνα που ο Γιώργος Καραγκούνης έμεινε εκτός αποστολής.

Οι δύο ομάδες μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά αμφότερες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν και να πάρουν το προβάδισμα. Εν τούτοις, αυτές που ξεχώρισαν ήταν προσπάθειες των Πορτογάλων, με προσπάθειες των Ρικάρντο Ρόστα, Μίκολι και Σιμάο να μην καταλήγουν στην αντίπαλη εστία.

Με την συμπλήρωση 14’ αγώνα ο Φαν Νίστελροϊ δεν μπόρεσε να συνδυάσει με γκολ την 50ή του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η προσπάθεια του κατέληξε στο δοκάρι. Τελικά οι «μπέμπηδες» πήραν το προβάδισμα στο 39’ με τον Γκιγκς να εκτελεί φάουλ, την μπάλα να εξοστρακίζεται στο τείχος και να καταλήγει στην δεξιά γωνία του Μορέιρα για να γίνει το 1-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Φέργκιουσον ξεκίνησαν πιο δυνατά, αλλά δύο προσπάθειες του Φαν Νίστελροϊ δεν κατέληξαν σε γκολ και αυτό το τιμώρησαν οι παίκτες του Κούμαν. Στο 60’ ο Σιμάο μιμήθηκε τον Γκιγκς και με φάουλ έφερε τον αγώνα στα ίσια, σε μία φάση που άργησε να αντιδράσει ο Φαν Ντερ Σάαρ.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε στην συνέχεια, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτεί και να ψάχνουν το γκολ. Πρώτα στο 64’ ο Ρονάλντο είχε βολέ μέσα από την περιοχή, το οποίο πήγε στο δοκάρι του Μορέιρα, ενώ λίγο αργότερα ο Μίκολι προσπάθησε να νικήσει τον Φαν Ντερ Σάαρ από δύσκολη θέση.

Ο «Γόρδιος Δεσμός» για τους «μπέμπηδες» βρήκε και πάλι τη λύση του. Σε έναν κόρνερ του Γκιγκς ο Φέρντιναρντ πήρε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα έφθασε στον Φαν Νίστελροϊ με τον Ολλανδό να την σπρώχνει απλά στα δίχτυα και τελικά να γιορτάζει την 50ή του εμφάνιση στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό με γκολ.

Οι τελευταίες αλλαγές του Κούμαν, με την είσοδο των Τζεοβάνι και Μαντόρας δεν είχαν αποτέλεσμα και έτσι οι «μπέπηδες» έφθασαν στην πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν Ντερ Σάαρ, Μπάρντσλεϊ, Ρίτσαρτσον, Φέρντιναρντ, Ο’ Σι, Φλέτσερ, Σμιθ, Σκόουλς, Ρονάλντο, Γκιγκς, Φαν Νίστελροϊ
Μπενφίκα: Μορέιρα, Νίλσον, Λουϊζάο, Ρικάρντο Ρότσα, Λέο, Πετίτ, Μανουέλ Φερνάντεζ (87' Τζεοβάνι), Μπέτο (87' Μαντόρας), Σιμάο, Μίκολι (80' Γιόγιο Περέιρα), Νούνο Γκόμεζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK