Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπενφίκα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπενφίκα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπενφίκα. Με άλλα λόγια, δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει το "Ιερό Δισκοπότηρο" ισάριθμες φορές η κάθε μία και έχουν κοινό και την ασταθή εγχώρια παρουσία τους, διασταυρώνουν τα ξίφη τους τη Τρίτη στο "Ολντ Τράφορντ", για τον τέταρτο όμιλο. Αμφότερες, αποχώρησαν αήττητες από τους αγώνες της πρεμιέρας, με τους Άγγλους να παίρνουν λευκή ισοπαλία στο Λεβάντε απέναντι στη Βιγιαρεάλ και τους Ίβηρες να επικρατούν δύσκολα με 1-0 της Λιλ. Μεταξύ τους έχουν συναντηθεί τρεις φορές, εκ των οποίων η μία στο σημαντικότερο δυνατό παιχνίδι: Στον τελικό του Πρωταθλητριών του 1968 στο Γουέμπλεϊ, όπου το συγκρότημα του Ματ Μπάσμπι, με τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά στη παράταση, είχε φτάσει στο θριαμβευτικό 4-1.

Κατά τα άλλα, στα προημιτελικά της σεζόν 1965-66, το 3-2 της Αγγλίας άφηνε τους λογαριασμούς ανοικτούς. Η πρόκριση όμως παρέμεινε όνειρο απατηλό για τους Λουζιτανούς, καθώς στη ρεβάνς, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπου, ο Τζορτζ Μπεστ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του με την κόκκινη φανέλα και το τελικό 1-5 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα προβλήματα κάθε άλλο παρά λείπουν από το στρατόπεδο των γηπεδούχων. Ο Σκωτσέζος τεχνικός, δε μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του βασικότατου επιθετικού Γουέιν Ρούνι, ο οποίος θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές τιμωρίας του για την αποβολή με τη Βιγιαρεάλ. Οι δύο βασικοί ακραίοι μπακ, ο αριστερός, Γκάμπριελ Χάιντσε, και ο δεξιός, Γκάρι Νέβιλ, είναι τραυματίες, όπως και ο βασικός μέσος και αρχηγός Ρόι Κιν, ο αναπληρωματικός μέσος Κουίντον Φόρτσουν και ο αναπληρωματικός στόπερ Γουές Μπράουν.

Από την εντός έδρας ήττα – σοκ με αντίπαλο τη Μπλάκμπερν προέκυψε και νέο... θύμα, καθώς ο βασικός στόπερ και ενίοτε πλάγιος μπακ, Τζον Ο Σι αποχώρησε με πρόβλημα και δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος. Αν δεν τα καταφέρει, τότε ένας εκ των Φιλ Μπάρντσλεϊ ή Χεράρντ Πικέ αναμένεται να πέσει στα βαθιά. Όσο για τη θέση του Ρούνι, αναμένεται να καταλήξει στον Κορεάτη Παρκ ή τον Ράιαν Γκιγκς, με συνέπεια ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Να σημειωθεί πως η Γιουνάιτεντ δεν έχει σκοράρει στα τελευταία τέσσερα ματς Τσάμπιονς Λιγκ, το χειρότερο σερί της ιστορίας για αγγλική ομάδα. Το χειρότερο όλων των εποχών "τρέχει" ακόμη και αφορά στη Λα Κορούνια (οκτώ παιχνίδια).

Στον αντίποδα, ο Ρόναλντ Κούμαν είδε την ομάδα του να πετυχαίνει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και ως εκ τούτου τα σενάρια διαδοχής κόπασαν, έστω και προσωρινά. Σοβαρά προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν, καθώς ο ακραίος μπακ Ντος Σάντος και ο αμυντικός Αλσίδες έχουν παίξει ελάχιστο ρόλο στα εφετινά δρώμενα. Γρίφο αποτελεί η σύνθεση της μεσαίας γραμμής, με τους Μανουέλ Φερνάντεζ, Μπέτο και Γιώργο Καραγκούνη να ερίζουν για δύο θέσεις. Ο Πέτιτ σε ανασταλτικό ρόλο και ο Σιμάο σε επιτελικό είναι δεδομένες παρουσίες, όπως και αυτές των ποιοτικών Νούνο Γκόμεζ και Φαμπρίτσιο Μίκολι στη γραμμή κρούσης.

Πιθανές συνθέσεις
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σαρ, Ο Σι, Φέρντιναντ, Σιλβέστρ, Ρίτσαρντσον, Σμιθ, Γκιγκς, Φλέτσερ, Σκόουλς, Ρονάλντο, Φαν Νίστελροϊ.
Μπενφίκα: Μορέιρα, Νέλσον, Λουιζάο, Άντερσον, Λέο, Πέτιτ, Φερνάντεζ, Μπέτο, Σιμάο, Μίκολι, Γκόμεζ.

Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία).

News 24/7

24MEDIA NETWORK