Μάντσεστερ Σίτι: Το ρόστερ του 1,3 δισ. ευρώ που ξέμεινε από στόπερ

Η Σίτι ξόδεψε συνολικά 246 εκατ. ευρώ για αγορές παικτών τις τελευταίες τρεις μεταγραφικές περιόδους, για να μείνει τελικά με δύο κανονικούς στόπερ σε ένα ρόστερ που κοστολογείται στα 1,3 δισ. ευρώ!

Manchester City's Nicolas Otamendi reacts during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Aug. 17, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
H αντίδραση του Νίκολας Οταμέντι σε μια φάση από την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ στο 'Etihad' (2-2), στις 17 Αυγούστου 2019 (AP PHOTO/RUI VIEIRA)

Διά στόματος Πεπ Γκουαρδιόλα επιβεβαιώθηκε η πολύμηνη απουσία του Εϊμερίκ Λαπόρτ από την αγωνιστική δράση, με τον Βάσκο στόπερ να τίθεται ξανά στην διάθεση του προπονητή του κάπου μέσα στον Φλεβάρη του 2020. Μια εξέλιξη που δημιουργεί αναπόφευκτα ένα σοβαρό πρόβλημα στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι 'πολίτες' θα πορευθούν στην φάση των ομίλων του Champions League, στο πρωτάθλημα και τα Κύπελλα με δύο μόλις ετοιμοπόλεμους στόπερ για το πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ένα πρόβλημα ωστόσο το οποίο ουσιαστικά προκάλεσε η αγγλική ομάδα στον εαυτό της, αν σκεφτεί κανείς πως ο τελευταίος στόπερ που αγόρασε ήταν ο Εϊμερίκ Λαπόρτ τον Ιανουάριο του 2018. Έκτοτε και σε συνολικά τρεις μεταγραφικές περιόδους, η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπήκε στον κόπο να προχωρήσει στην ενίσχυση του ρόστερ της με έναν κεντρικό αμυντικό. Ένα ρόστερ που αξιολογείται στο 1,3 δισ. ευρώ σύμφωνα με το 'transfermarkt', αλλά ξέμεινε από στόπερ!

Η θερινή μεταγραφική περίοδος στην Αγγλία ολοκληρώθηκε μια μέρα πριν ξεκινήσει η Premier League, με τους 'πολίτες' να ξοδεύουν 70 εκατ. ευρώ για τον Ρόντρι (Ατλέτικο Μαδρίτης, αμυντικός μέσος), 65 εκατ. ευρώ για τον Κανσέλο (δεξί μπακ, Γιουβέντους), 12 εκατ. ευρώ για τον Ανχελίνο (αριστερός μπακ, Αϊντχόφεν), 8 εκατ. ευρώ για τον Ζακ Στέφεν (Κολόμπους Κρου, γκολκίπερ) και 1 εκατ. ευρώ για τον Ριοτάρο Μεσίνο (Γκάμπα Οσάκα, επιθετικός μέσος), ενώ παραχώρησαν ως δανεικούς τους στόπερ Ανταραμπιόγο (21 ετών, παίκτης της Ακαδημίας, πήγε στην Μπλάκμπερν), Σάντλερ (απόκτημα του 2018 από την Τσβόλε αντί 2,5 εκατ. ευρώ - πήγε στην Άντερλεχτ), πούλησαν τον Πάμπλο Μαρί (Φλαμένγκο) και άφησαν ελεύθερο τον Μανγκαλά (πήγε στη Βαλένθια), την στιγμή που γνώριζαν πως ο Βενσάν Κομπανί θα επέστρεφε στην Άντερλεχτ!

Έτσι έμειναν στο ρόστερ οι Λαπόρτ, Στόουνς και Οταμέντι. Με τον πρώτο να χάνει πλέον κάτι παραπάνω από την μισή σεζόν, η Σίτι θα πορευθεί με τους Στόουνς και Οταμέντι, με τον Αργεντίνο να έχει πάψει εδώ και καιρό να θεωρείται αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν... Δεδομένα πλέον ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα κληθεί να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, ψάχνοντας λύσεις μέσα από τους παίκτες του που μπορεί να υπολογίζει μέχρι τον Γενάρη, όταν θα ανοίξει το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο. Σε ποια απόφαση μπορεί να καταλήξει ο Καταλανός τεχνικός; Να χρησιμοποιήσει ως στόπερ τον Φερναντίνιο (από την στιγμή που υπάρχει η λύση του Ρόντρι για τα χαφ) ή τον Κάιλ Γουόκερ (με τον Κανσέλο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας), με παρτενέρ πότε τον Στόουνς και πότε τον Οταμέντι ανάλογα με τις ανάγκες ή την κρισιμότητα ενός αγώνα.

Η Σίτι ξόδεψε 71 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018, 7 εκατ. ευρώ τον Γενάρη του 2019 και 168 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, συνολικά 246 εκατ. ευρώ για αγορές παικτών τις τελευταίες τρεις μεταγραφικές περιόδους, αλλά δεν διέθεσε ούτε σεντ από αυτά για να προσθέσει έναν στόπερ στο έμψυχο δυναμικό της. Έτσι, μετά τον τραυματισμό του Λαπόρτ θα αναγκαστεί να πορευτεί με 'αλχημείες' για τους επόμενους μήνες. Και επειδή πολλές φορές γίνεται λόγος για τον 'ερασιτεχνισμό' με τον οποίο κινούνται μεταγραφικά οι ελληνικές ομάδες, φανταστείτε να είχε συμβεί κάτι ανάλογο σε σύλλογο της Super League. Και η διοίκηση με τον προπονητή να έμεναν με δύο ετοιμοπόλεμους στόπερ σε ένα ρόστερ που κοστολογείται στα 1,3 δισ. ευρώ...

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League, ενώ ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK