Μαραντόνα: Όλες οι άλλες γυναίκες του Θεού εκτός από την μπάλα

Η πολυτάραχη ζωή του Ντιέγκο Μαραντόνα είχε πολλή μπάλα, περισσότερες καταχρήσεις και μεγάλα πάθη. Είχε επίσης πολλές γυναίκες και συνολικά 8 παιδιά, άσχετα αν παντρεύτηκε μόνο μια φορά (τον έρωτα της ζωής του, Κλαούντια Βιγιαφάνε).

Με την Κλαούντια Βιγιαφάνε, από αγώνα στο Μπουένος Άιρες τον Σεπτέμβρη του 2000
Με την Κλαούντια Βιγιαφάνε, από αγώνα στο Μπουένος Άιρες τον Σεπτέμβρη του 2000 AP PHOTO/DANIEL LUNA

Η ζωή του Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν συναρπαστική όσο και οι ντρίμπλες του μέσα στο γήπεδο. Όχι τόσο θριαμβευτική όσο τα γκολ ή οι πάσες που έκανε ως ποδοσφαιριστής, όμως σίγουρα γεμάτη από ένταση, από δράμα κι από μια αέναη μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό. Σάμπως αυτό δεν ήταν ο Ντιέγκο; Θεός και διάβολος μαζί. Τη μια "έκλεβε" μπροστά στα μάτια δισεκατομμυρίων θεατών βάζοντας γκολ με το χέρι και αμέσως μετά περνούσε ολόκληρη την ενδεκάδα της Αγγλίας πετυχαίνοντας το γκολ του αιώνα.

Το 1987 έβγαζε τη Νάπολι στους δρόμους, σε ένα πρωτάθλημα ισοδύναμο με το Παγκόσμιο Κύπελλο κι ο "άλλος Μαραντόνα" έμπλεκε με την Καμόρα και τα ναρκωτικά. Την ώρα που η γυναίκα του, Κλαούντια Βιγιαφάνιε, ήταν έγκυος δύο μηνών στην πρώτη κόρη τους, η Κριστιάνα Σινάγκρα γεννούσε τον γιο του, που τον αναγνώρισε χρόνια αργότερα.

Ένας Θεός ξέρει τι είχε μέσα στο μυαλό του. Το φτωχόπαιδο που μεγάλωσε σε μια 8μελή οικογένεια, το πρώτο αγόρι έπειτα από 5 κορίτσια, που έκαναν ο Ντον Ντιέγκο και η Ντόνα Ντάλμα, είχε όλο τον κόσμο στα πόδια του. Στα χέρια του κρατούσε ένα περίστροφο και σημάδευε συνέχεια τον εαυτό του. Ο αυτοκαταστροφικός βίος και τα θαύματα που έκανε στο γήπεδο δημιούργησαν την πλήρη αντίθεση. Αυτός ο αντιφατικός τύπος, που χαράμισε τη ζωή του παραδομένος στα πάθη και τις αδυναμίες του, ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Ο Μαραντόνα αγαπούσε με πάθος, ίσως αυτό να είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του.

  • Την μπάλα την λάτρεψε, ήταν ο μεγαλύτερος έρωτάς του. Με την πρώτη που του έκανε δώρο ένας θείος του σε ηλικία 6 ετών, κοιμόταν μαζί για 6 μήνες, μη βρεθεί κανείς και του την κλέψει! Τη χάιδεψε με τα πόδια του, την έστειλε στα δίχτυα με το... χέρι του, έκανε μαγικά μαζί της, ήταν μια αιώνια ερωμένη που δεν πρόδωσε ποτέ.
  • Είχε τεράστια αδυναμία στη μητέρα του, Ντάλμα. Την Ντόνα Τίτα, που τον συνόδευε πάντα και όπου πήγαινε και τη φιλούσε στο στόμα.
  • Ήταν παραδομένος στη θηλυκή γοητεία. Η γυναίκα της ζωής του ήταν σίγουρα η Βιγιαφάνε, όμως τα συνολικά 8 (!) παιδιά που έχει κάνει, δείχνουν ότι κάθε λίγο και λιγάκι υπέκυπτε σε εφήμερες (ή και όχι) περιπέτειες. Είχε μεγάλη αδυναμία στις γυναίκες. Όσο και στην κοκαΐνη...

Από μικρός άλλωστε μεγάλωσε γύρω από γυναίκες. Ο πατέρας Ντιέγκο (τον οποίο σεβόταν απεριόριστα, για τις θυσίες που έκανε να τον μεγαλώσει και κυρίως να στηρίξει το πάθος του για το ποδόσφαιρο) δούλευε όλη τη μέρα, είτε ως οικοδόμος είτε ως βιομηχανικός εργάτης. Στο σπίτι της φτωχικής οικογένειας που έδινε τη καθημερινή μάχη της επιβίωσης, κουμάντο έκανε η μητέρα Ντάλμα και ζούσαν επίσης 5 κορίτσια: Η Άνα Μαρία, η Μαρία Ρόζα, η Ρίτα, η Ελσα και η Κλαούντια.

Όταν στις 30 Οκτωβρίου 1960 γεννήθηκε ο Ντιέγκο Αρμάντο, όπως καταλαβαίνει κανείς, έγινε ο αγαπημένος όλων. Μάλιστα, όταν από παιδάκι φάνηκε ότι είχε ένα σπάνιο ταλέντο να παίζει μπάλα όπως κανείς, ο μπαμπάς, η μαμά κι οι αδερφές βρέθηκαν σύσσωμες στο πλευρό του. Στα 16 πήρε μεταγραφή για την Αρχεντίνος Τζούνιορς και το πρώτο πριμ του ήταν ένα διαμέρισμα.

Η οικογένεια Μαραντόνα στη διάρκεια της προβολής της ταινίας "Μαραντόνα", σε σκηνοθεσία Εμίρ Κουστουρίτσα, το 2008 στις Κάννες. Οι κόρες του Χιανίνα και Ντάλμα, μαζί με την πρώην σύζυγο Κλαούντια Βιγιαφάνιε
Η οικογένεια Μαραντόνα στη διάρκεια της προβολής της ταινίας "Μαραντόνα", σε σκηνοθεσία Εμίρ Κουστουρίτσα, το 2008 στις Κάννες. Οι κόρες του Χιανίνα και Ντάλμα, μαζί με την πρώην σύζυγο Κλαούντια Βιγιαφάνιε AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Ήταν κι η εποχή που γνώρισε τη Βιγιαφάνε. Είχαν δυο χρόνια διαφορά. "Δεν ήμουν Άγιος, αλλά την Κλαούντια την αγάπησα πολύ", έχει παραδεχθεί. Έμεινε μαζί της (ως σύζυγοι) 15 χρόνια και πήραν διαζύγιο το 2004. Αλλά και μετά τον χωρισμό τους, ήταν η Κλαούντια εκείνη που τον νοιαζόταν περισσότερο και διατηρούσε μαζί του καλές σχέσεις. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το νόθο γιο του (από τη Σινάγκρα), η Βιγιαφάνιε ήταν 2 μηνών έγκυος. Η πρώτη κόρη (Ντάλμα) γεννήθηκε το 1987. Δυο χρόνια αργότερα, έβλεπε το φως και η Χιανίνα, που όταν μεγάλωσε παντρεύτηκε τον Κουν Αγουέρο.

Η Σινάγκρα είχε εμφανιστεί στη RAI και δήλωνε ότι το μωρό που είχε στην αγκαλιά της θα ονομαζόταν Ντιέγκο Αρμάντο. "Όλοι ξέρετε για ποιον λόγο. Είναι ο πατέρας του κι ας μη το παραδέχεται. Δεν είναι ώριμος να το κάνει, ακόμα". Οι εφημερίδες ξεσάλωσαν. Ο Μαραντόνα δήλωνε ότι "ξέρω πολύ κόσμο στη Νάπολη, άρα ενδέχεται να γνωρίζω και την Κριστιάνα, όμως όχι και να έχω παιδί μαζί της".

Η Βιγιαφάνιε ήξερε ότι ο άντρας της δεν ήταν το καλύτερο παιδί του κόσμου. Του συγχωρούσε τις όποιες μικροπεριπέτειες ενδεχομένως, όμως όταν είδε τις εφημερίδες να γράφουν ότι είναι πατέρας ενός αγοριού, θορυβήθηκε. Στο ντοκιμαντέρ "Ντιέγκο Μαραντόνα" αποκαλύπτεται κι ο διάλογός της με τον Μαραντόνα, εκείνες τις μέρες. Η πρώην σύζυγος του μεγάλου άσου τον ρωτάει αν είναι αλήθεια όσα γράφονται. "Πες μου την αλήθεια και δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω γι' αυτό", του είπε. Ο Μαραντόνα ορκίστηκε ότι όλα ήταν ψέματα. Δεν ήταν...

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Σινάγκρα, που έπαιξε ποδόσφαιρο επαγγελματικά, ήταν γιος του. Το παραδέχθηκε πολύ αργότερα, όταν το 2004 πήρε το διαζύγιο με τη Βιγιαφάνιε. Από το 1993, πάντως, υπάρχει δικαστική απόφαση με την οποία θεωρείται επισήμως πατέρας του μικρού αγοριού, καρπός της σχέσης του με τη Σινάγκρα, που μεγάλωσε τον μικρό και του έδωσε το επίθετό της. Όταν ο πατέρας του πήρε την απόφαση να τον συναντήσει, μπορούσε να αποκαλείται, πλέον, Ντιέγκο Μαραντόνα τζούνιορ και με τη βούλα.

Δεν ήταν όμως... ένα

Ακόμη κι έτσι, ένας ποδοσφαιριστής παγκοσμίου φήμης όπως ο Μαραντόνα δεν θα 'ταν... σοκαριστικό να έχει ένα παιδί εκτός γάμου. Όμως, ο Ντιεγκίτο δεν έχει ένα, αλλά 6 παιδιά με άλλες γυναίκες. Στη Νάπολη, άλλωστε, όταν ξενυχτούσε σε άγριες νύχτες με πολλές καταχρήσεις, ούτε που θυμόταν τι έκανε. Οι σχέσεις του με την οικογένεια αρχιμαφιόζου Καρμίνε Τζιουλιάνο έγιναν τόσο στενές, ο Μαραντόνα ήταν ένας επίγειος Θεός.

Με την Βερόνικα Οχέδα, το 2008 στο Μεξικό
Με την Βερόνικα Οχέδα, το 2008 στο Μεξικό AP PHOTO/GUILLERMO ARIAS

Με τη Χέδερ Παρίζι έκανε φλερτ ζωντανά στην τηλεόραση. "Δεν σε έχω γνωρίσει", είπε στην ξανθιά παρουσιάστρια και λίγες μέρες αργότερα έκανε παρέα μαζί της. Και πιο μετά εμφανίστηκε και μια άλλη κόρη. Η Ζάνα Μαραντόνα, που ακολουθεί καριέρα μοντέλου, γεννήθηκε το 1996. Η μητέρα της είναι η Βαλέρια Σαμπαλέιν, σερβιτόρα σε μια διάσημη ντισκοτέκ του Μπουένος Άιρες.

Μετά τον χωρισμό με τη Βιγιαφάνιε, ο Μαραντόνα βρήκε καταφύγιο στον έρωτα της Βερόνικα Οχέδα. Είχαν δεσμό για περίπου μια 10ετία και ο Ντιέγκο Φερνάντο είναι ο δεύτερος γιος του, τον οποίο αναγνώρισε αμέσως. Είναι άγνωστο αν έχει αναγνωρίσει τα 3 παιδιά που λέγεται ότι έχει στην Κούβα (Τζοάνα, Λου και Γιαβελίνο, τα ονόματα τους). Πήγαινε συχνά στην Αβάνα όμως (όπου γνώρισε προσωπικά και τον Φιντέλ Κάστρο), για να τα δει.

Στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, τον Ντιέγκο Μαραντόνα συνοδεύει η Ρόσιο Ολίβα
Στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, τον Ντιέγκο Μαραντόνα συνοδεύει η Ρόσιο Ολίβα AP PHOTO/DMITRI LOVETSKY

Η τελευταία γυναίκα της ζωής του ήταν η πολύ νεότερη του και άλλοτε ποδοσφαιρίστρια Ρόσιο Ολίβα (γεννημένη το 1990, όταν ο Μαραντόνα... χώριζε την Ιταλία στα δυο στο περίφημο Παγκόσμιο Κύπελλο). Από το 2012 μέχρι το 2018, η σχέση τους ήταν θυελλώδης, με τον Μαραντόνα να χειροδικεί εναντίον της και την Ολίβα να τον πετάει έξω από το σπίτι που της είχε αγοράσει. Η οικογένεια του Μαραντόνα την απέκλεισε από το στενό περιβάλλον που θα παρακολουθήσει την κηδεία.

Η κόρη του Χιανίνα έλεγε συχνά ότι ο πατέρας της λίγο έλειψε να κάνει μια... ενδεκάδα από παιδιά. Ο Μαραντόνα σκεφτόταν να κάνει μια συνάντηση με όλα μαζί. Δεν το 'χε κάνει ποτέ και δυστυχώς δεν πρόλαβε να το πραγματοποιήσει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK