Μαραντόνα: “Θα πέθαινα να αναλάβω τη Μπόκα”
Φαίνεται πώς ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, να επιστρέψει στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού και για αυτό έχει στρέψει την προσοχή του στον πάγκο της αγαπημένης του, Μπόκα Τζούνιορς ο οποίος έχει υπηρεσιακό κάτοχο.
Η θέση του τεχνικού της Μπόκα έγινε διαθέσιμη μετά την παραίτηση του Κλαούντιο Μπόργκι τον περασμένο μήνα. Χρέη υπηρεσιακού προπονητή έχει αναλάβει ο Ρομπέρτο Πομπέι και σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής βασικός υποψήφιος να αναλάβει τα ηνία είναι ο νυν τεχνικός της Μπάνφιλντ Χούλιο Σέζαρ Φαλκιόνι.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μαραντόνα φανέρωσε την επιθυμία του να αναλάβει εκείνος την αγαπημένη του ομάδα φροντίζοντας, παράλληλα, να μειώσει την αξία του έτερου υποψηφίου.
“Εάν είναι να προσλάβουμε έναν τερματοφύλακα για προπονητή σημαίνει ότι δεν έχουμε μάθει τίποτα από όλα τα άσχημα που συνέβησαν από τότε που έφυγε ο Μαουρίτσιο Μάκρι από την προεδρία”, δήλωσε ο Μαραντόνα ρίχνοντας τη σπόντα του στον Φαλκιόνι και στη συνέχεια έδωσε με γλαφυρό τρόπο το πόσο θα ήθελε να βρεθεί στον πάγκο της Μπόκα : “Θα πέθαινε για να γίνω προπονητής της Μπόκα. Πρώτα απ’όλα όμως, θα πρέπει να συζητήσω πολλά πράγματα με πολλούς ανθρώπους”.
Ενα από τα θέματα που θα κληθεί να χειριστεί εάν γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του είναι η παρουσία του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε ο οποίος είχε ανακοινώσει την απόφαση να εγκαταλείψει την Εθνική Αργεντινή αμέσως μετά την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας από τον Μαραντόνα: “Δεν θέλω να πιέσω τον Ρικέλμε και να τον αναγκάσω να φύγει από την Μπόκα εξαιτίας μου. Δεν πρόκειται να τον πιέσω, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθούμε πριν από οτιδήποτε συμβεί και να κάνουμε μία μεγάλη και ειλικρινή συζήτηση”.
Οι δηλώσεις αυτές έφτασαν στα αυτιά του Ρικέλμε ο οποίος έδωσε αμέσως την απάντησή του η οποία θα ικανοποίησε τους φίλους της Μπόκα αλλά και τον Μαραντόνα: “Να έχω πρόβλημα με ποιον, με τον Μαραντόνα; Είμαι 32 ετών και ξέρω να διαχωρίζω τα πράγματα στη ζωή μου. Ο πρόεδρος είναι εκείνος που θα πάρει την απόφαση. Εάν αποφασίσει να δώσει τη θέση στον Μαραντόνα, εκείνος θα κάνει τη δουλειά του ως προπονητής κι εγώ τη δική μου ως παίκτης. Θα είμαστε στο ίδιο πλοίο και πρέπει όλα να κυλήσουν ιδανικά. Κάθε φορά που μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο φροντίζω να είμαι όσο καλύτερος μπορώ χωρίς να σκέφτομαι ποιος είναι προπονητής. Οπότε, δεν έχω κανένα πρόβλημα να δουλέψω μαζί του”.