"Μαραθωνοδρόμος" ο Καραγκούνης (PHOTOS)

Κατάθεση ψυχής από τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη. Τι και αν είναι 37 χρονών, όχι μόνο άντεξε όλο το 90λεπτο και το έξτρα 30λεπτο της παράτασης αλλά έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα παίκτη. Αυτό δε μειώνει βέβαια την προσπάθεια όσων έπαιξαν, αντίθετα εξυμνεί την προσφορά και το μεγαλείο του αρχηγού της Εθνικής.

"Μαραθωνοδρόμος" ο Καραγκούνης (PHOTOS)

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ την εκπομπή Super BALL την Δευτέρα στις 21:00, με πλούσιο ρεπορτάζ από την Βραζιλία και συνέντευξη του προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, που σχολιάζει το Μουντιάλ.

Ήταν η τελευταία παράσταση της καριέρας του, σε εθνικό επίπεδο. Και έδωσε την ψυχή του, ολοκληρωτικά. Ο Καραγκούνης, μπορεί να είναι 37 χρονών αλλά όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο και το περιβραχιόνιο, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Πραγματικός μαραθωνοδρόμος, άντεξε 120 λεπτά τρέχοντας ακατάπαυστα, κάνοντας τα περισσότερα χιλιόμετρα από όλους τους διεθνείς.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν έτρεξαν, δε μάτωσαν, δεν τα έδωσαν όλα. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Κοσταρικανοί διεθνείς έκαναν μεγάλη προσπάθεια, ειδικά οι δεύτεροι όταν έμειναν και με 10 παίκτες. Θα μπορούσαμε να πούμε πάντως, ότι MVP της ελληνικής ομάδας ήταν ο Χοσέ Χολέμπας που και έτρεξε πολύ και σπριντ έκανε και συμμετείχε στο παιχνίδι και στις φάσεις. Τα στατιστικά του αγώνα είναι ενδιαφέροντα.

"Μαραθωνοδρόμος" ο Καραγκούνης (PHOTOS)

Τα τρεξίματα του αγώνα:

Όλοι οι Έλληνες διεθνείς έκαναν υπέρβαση. Μπορεί να ξεχωρίζει ο Καραγκούνης αλλά Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Χριστοδουλόπουλος και Χολέμπας έκαναν τρομερό παιχνίδι εξίσου.

Κυρίως το παιχνίδι έγινε από αριστερά, αφού η διαφορά στα σπριντ μεταξύ Χολέμπας (53) και Τοροσίδη (34) είναι εμφανής. Αυτό φαίνεται και από τη διαφορά Χριστοδουλόπουλου - Σαλπιγγίδη, όπου ο Λάζαρος από αριστερά είχε περισσότερες πρωτοβουλίες μέχρι να γίνουν οι αλλαγές και να περάσει στα δεξιά.

Δεν έγινε πολύ παιχνίδι στον άξονα από την Εθνική αν και οι διεθνείς έτρεχαν ακατάπαυστα στο σημείο εκείνο.

"Μαραθωνοδρόμος" ο Καραγκούνης (PHOTOS)

Από την άλλη και οι Κοσταρικανοί έτρεξαν πολύ. Λογικό είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι όλοι έτρεχαν για έναν παραπάνω από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Ντουάρτε και έπαιζαν με 10. Το κυριότερο παιχνίδι τους έγινε από δεξιά και από τον Γκαμπόα, μέχρι να βγει αλλαγή για να ενισχυθεί το κέντρο της άμυνας αλλά και ο άξονας, στο σφιχτό παιχνίδι των Κοσταρικανών με σκοπό να πάνε στα πέναλτι.

Τα περισσότερα τρεξίματα έκανε ο Μπόρχες και έπειτα ο σκόρερ Ρουίζ, με τον Κάμπελ να αναλώνεται στο να σπάει μπάλες στους εξτρέμ, να κρατάει όσο μπορεί τη μπάλα και να τρέχει στις σέντρες μήπως βγει κάτι καλό από το πουθενά. Πολλά σπριντ από τον νεαρό ακόμα και στην παράταση. Γενικότερα η Κόστα Ρίκα προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις και κόντρες, κάτι που γνωρίζει καλά να κάνει.

"Μαραθωνοδρόμος" ο Καραγκούνης (PHOTOS)

Ο χώρος κίνησης των παικτών:

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι Κοσταρικανοί έσφιξαν πολύ την άμυνά τους και το κέντρο τους και προσπάθησαν να "ανεβάσουν" τη γραμμή της άμυνας ψηλά. Σε όλο το παιχνίδι κρατούσαν τις θέσεις τους και λογικό ήταν κάποια στιγμή να οπισθοχωρήσουν λίγο.

Οι Έλληνες διεθνείς που από την αρχή είχαν τον έλεγχο και πίεζαν, σιγά - σιγά όσο περνούσε η ώρα, ενέτειναν όλο και πιο πολύ την προσπάθειά τους και γίνονταν όλο και πιο επιθετικοί. Βλέπουμε ότι τα μπακ έχουν γίνει πολύ επιθετικά σε σημείο να παίζουν και χαφ, από τη στιγμή που η Κόστα Ρίκα απειλούσε ελάχιστα έως καθόλου. Γενικότερα οι θέσεις κρατήθηκαν προσπαθώντας σιγά - σιγά όλοι να ανέβουν για να καθαρίσουν το ματς.

Στο τέλος του αγώνα η Ελλάδα έπαιζε με 4 επιθετικούς οι οποίοι πίεζαν αρκετά επίσης ενώ οι κεντρικοί λόγω και της κούρασης είχαν ελαφρώς οπισθοχωρήσει σε σχέση με τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Βλέπουμε πάντως μια επιθετική τάση από την Εθνική σε σχέση με το πλάνο καθαρής άμυνας της Κόστα Ρίκα.

"Μαραθωνοδρόμος" ο Καραγκούνης (PHOTOS)
"Μαραθωνοδρόμος" ο Καραγκούνης (PHOTOS)

Η συνεργασία στις πάσες:

Οι συνεργασίες των παικτών της Ελλάδας ήταν αρκετές με κορυφαία αυτή του Παπασταθόπουλου με τον Χολέμπας, στις 15. Οι περισσότεροι πάντως έψαχναν είτε τον Χολέμπας είτε τον Καραγκούνη για να φτιαχτεί παιχνίδι γι αυτό και είναι οι κορυφαίοι αποδέκτες. Και σε αυτό το στατιστικό ο Χολέμπας, όπως και ο Καραγκούνης, ήταν οι κορυφαίοι αφού όχι μόνο πήραν αλλά έδωσαν κιόλας τις περισσότερες πάσες.

Η κορυφαία συνεργασία των Κοσταρικανών ήταν του Ρουίζ με τον Κάμπελ, στην προσπάθεια τους να βγουν αντεπιθέσεις, να εκμεταλλευτεί ο Κάμπελ κάποιον χώρο ή κάποια χαμένη μπαλιά. Φτωχές όλες οι υπόλοιπες συνεργασίες τους αφού δεν είχαν και πολλή ώρα τη μπάλα στα πόδια τους.

"Μαραθωνοδρόμος" ο Καραγκούνης (PHOTOS)

Δέχτηκε ο καθένας λίγες (πρώτος ο Κάμπελ με 43 τη στιγμή που ο πρώτος της Εθνικής είναι με 71 ο Καραγκούνης) ενώ δεν είναι τυχαίο ότι τις περισσότερες πάσες (50) τις έκανε ο Κέιλορ Νάβας, ο τερματοφύλακας, σε αντίθεση με την Εθνική που τις έκανε ο Καραγκούνης (83), όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Γενικότερα, από όλες τις φωτογραφίες, φαίνεται η ανωτερότητα της Ελλάδας σε αυτό το παιχνίδι, κάτι που παρ' όλα αυτά δεν απέτρεψε τον αποκλεισμό.

Τα είδη μεταβιβάσεων

"Μαραθωνοδρόμος" ο Καραγκούνης (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK