Μαρέσκα: “Ηρθα για νίκες και τίτλους”
Mε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» ο Εντσο Μαρέσκα μίλησε για το κίνητρό που τον έφερε στον Ολυμπιακό καθώς και για τις συνθήκες που συνάντησε στους ερυθρόλευκους.
Τα κυριότερα μέρη της συνέντευξης του Ιταλού άσου:
«Πέρασα 2,5 χρόνια στη Γιουβέντους, 1,5 χρόνο στη Γουέστ Μπρομ και από εκεί και έπειτα έναν χρόνο στις άλλες ομάδες. Αυτή την εποχή είναι δύσκολο να βρεις πολλούς παίκτες που μένουν για αρκετά χρόνια σε μια ομάδα».
«Είναι σημαντικό για μένα να μου δείξει ο άλλος ότι με θέλει πολύ. Να μου δείξει επίσης ότι με ξέρει ως παίκτη, τα χαρακτηριστικά μου και γνωρίζει τι να περιμένει. Όταν ήμουν στη Γιουβέντους σε μια προετοιμασία της ομάδας, ήρθε ο αθλητικός διευθυντής της Σεβίλλης για να συζητήσει την απόκτησή μου. Μου έδωσε να καταλάβω ότι με ήθελε πολύ και γνώριζε πολύ καλά τι παίκτης είμαι. Αυτό ήταν που έκανε και ο Ολυμπιακός. Ήρθε να μιλήσει μαζί μου στην Ισπανία και μου έδωσε να καταλάβω ότι με θέλει. Αυτό είναι σημαντικό για μένα».
«Ο πρώτος μου στόχος εδώ είναι να κερδίζω. Θέλω να κερδίσω πρωτάθλημα και κύπελλο και να κάνουμε κάτι σημαντικό στην Ευρώπη. Το να κάνεις κάτι σημαντικό στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν κορυφαίες ομάδες που ξοδεύουν κάθε χρόνο απίστευτα ποσά και είναι δύσκολο να τις κοντράρεις».
«Για να είμαι ειλικρινής με εξέπληξε η οργάνωση του Ολυμπιακού, την έχω γνωρίσει μόνο στη Γιουβέντους, πουθενά αλλού. Ο σύλλογος είναι οργανωμένος κι αυτό είναι σημαντικό για τους παίκτες».
«Είναι πολύ καλή η πρώτη εντύπωση για τον Ζίκο. Δουλεύοντας μαζί του καταλαβαίνεις και πόσο σημαντικός ήταν και ως παίκτης. Είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνει την ψυχολογία του παίκτη. Έχω καλή πρώτη γνώμη ως προπονητή και πολύ καλή ως προσωπικότητα, ως άνθρωπο».
«Για να πάει καλά μία ομάδα στην Ευρώπη πρέπει να είναι δυνατή. Είναι σημαντικό. Πρέπει να είσαι δυνατός και στο σώμα και στο μυαλό. Να σκέφτεσαι πάντα όταν παίζεις ότι είσαι 11 εναντίον 11. Ξέρω ότι είναι κάτι που το έχουμε πει και το έχουμε ακούσει πολλές φορές, αλλά είναι αλήθεια. Αυτή τη λογική πρέπει να την έχει κάθε παίκτης όταν χτίζεται κάτι σημαντικό, μια σημαντική ομάδα. Το είχαμε στη Σεβίλλη και βελτιωνόμασταν κάθε χρόνο».