Μαρινάκης: "Να ξαναζήσω τον Πειραιά των παιδικών μου χρόνων"

Με αφορμή τη συμμετοχή του στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης με τον... ολυμπιακό συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε μήνυμα αλλαγής στον Πειραιά. "Δεν είμαι άνθρωπος της παλαιοκοματικής κουλτούρας", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μαρινάκης: "Να ξαναζήσω τον Πειραιά των παιδικών μου χρόνων"

Στο κείμενό του ο πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ ανέφερε:

" Φίλες και φίλοι,

πριν από λίγο καιρό, μια ομάδα νέων ανθρώπων πήραμε την απόφαση να βγούμε μπροστά για να κάνουμε την αλλαγή στην πόλη του Πειραιά. Σε μια πόλη πανέμορφη, αλλά εγκαταλελειμμένη στην τύχη της εδώ και πολλά χρόνια.

Το μεγαλύτερο κίνητρο της δικής μου ανάμειξης σε αυτήν την προσπάθεια είναι η διάθεση μου και το όραμα μου να ξαναζήσω τον Πειραιά των παιδικών μου χρόνων. Έναν Πειραιά με χαμογελαστούς ανθρώπους που κερδίζουν με περηφάνια τους αγώνες της καθημερινότητας, που είναι ΝΙΚΗΤΕΣ!

Έναν Πειραιά φωτεινό, που να μπορεί να χαρίσει απλόχερα στους Πειραιώτες ποιότητα ζωής, εργασία, χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Έναν Πειραιά, που όπως και το καμάρι του, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας θα είναι φάρος και θα φωτίζει στα πέρατα του κόσμου. Για να δείχνει ότι οι Έλληνες μπορούν ακόμα να κάνουν θαύματα.

Οι άνθρωποι που μπορούμε, πρέπει να βγαίνουμε μπροστά για να πηγαίνει ψηλότερα αυτός ο τόπος. Δεν είμαι άνθρωπος της παλαιοκοματικής κουλτούρας για να γεμίσω τα αυτιά των ανθρώπων με "θα" και με έργα που υπάρχουν μόνο σε προγράμματα και μακέτες. Εμείς δεν υποσχόμαστε εκατό έργα. Αλλά τα δέκα έργα που υποσχόμαστε έχουν δρομολογηθεί να γίνουν και δεσμευόμαστε γι αυτό.

O Γιάννης Μώραλης, ένας άνθρωπος πετυχημένος στη δουλειά του, τεχνοκράτης, που αντιμετωπίζει τη Δημαρχία σαν δημιουργία και όχι σαν μηχανισμό ρουσφετιών και στο πλευρό του, όλοι εμείς, θα δίνουμε αγώνα ώστε ο Πειραιάς να είναι νικητής.

Ο Πειραιάς δεν μπορεί να είναι πόλη που οι τουρίστες ακουμπούν απλά τις βαλίτσες και φεύγουν αμέσως για αλλού. Οι μελέτες που ήδη έχουμε κάνει, δείχνουν ότι αρκούν δυο ώρες παραμονής των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών για να αλλάξει η τοπική οικονομία. Πρέπει λοιπόν να πούμε στους τουρίστες τι είναι ο Πειραιάς, να τους υποδεχτούμε θερμά και να τους κρατήσουμε στη γεμάτη ομορφιές πόλη μας.

Και φυσικά το Λιμάνι να κρατήσει το Δημόσιο χαρακτήρα του και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Αυτό είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτο και ζήτημα εθνικής σημασίας. Και θα είναι και η αρχή για νέες θέσεις εργασίας.

Ο τουρισμός και η ανάπτυξη του Λιμανιού θα λύσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πειραιά. Την ανεργία. Και θα δώσουν ξανά το χαμόγελο και την ελπίδα στους Πειραιώτες.

Οι οικογένειες πρέπει και πάλι να έχουν χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης. Σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά του Πειραιά και όχι μόνο στο κέντρο. Θα πρέπει να ζωντανέψουν οι χώροι άθλησης και να πολλαπλασιαστούν.

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά η οικογένεια του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και πολλά ερασιτεχνικά σωματεία αντιμετωπίστηκαν από τη Δημοτική Αρχή με αδιαφορία και εχθρότητα. Και δεν ζήτησαν κάποια βοήθεια. Ζήτησαν απλά να πάρουν χώρους-κουφάρια και να τους μετατρέψουν σε ζωντανά κύτταρα αθλητισμού. Εισέπραξαν όμως μόνον "όχι" από τον απερχόμενο Δήμαρχο.

Κάνουμε την ανατροπή και δεν επιτρέπουμε να χαρεί κανένας εχθρός της ομάδας μας, κανένας εχθρός του αθλητισμού στον Πειραιά.

Δεν στέκει σε καμιά λογική να μην υπάρχει στον Πειραιά ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να μπορούν τα ερασιτεχνικά σωματεία να αγωνίζονται με ασφάλεια. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο όταν ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός είναι ουσιαστικά η ιστορία του Υγρού Στίβου στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να κοιτάζουμε το Θεμιστόκλειο να ερημώνει και να γίνεται παγίδα για τους αθλητές. Δεν ανεχόμαστε ως νέοι άνθρωποι και Πειραιώτες να μην υπάρχουν ασφαλείς χώροι άθλησης για να καλλιεργήσουν τα σωματεία όλα τα αθλήματα.

Αυτά αλλάζουν άμεσα. Ώστε να μπορούν οι νέοι άνθρωποι στον Πειραιά να αθληθούν και τα σωματεία να μπορούν να καλλιεργούν τα αθλήματα δίνοντας στην κοινωνία μας καλύτερους αθλητές και καλύτερους ανθρώπους.

Ξεκινάμε άμεσα. Αλλάζουμε την πόλη μας.

Εμείς, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τον ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK