Μαρινάκης: "Υπάρχουν 10εκ Ολυμπιακοί σ' όλον τον κόσμο"

Ο Ολυμπιακός και η δυναμική του κατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου Ελληνικών και Κινεζικών Δήμων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Μαρινάκης: "Υπάρχουν 10εκ Ολυμπιακοί σ' όλον τον κόσμο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μιλώντας υπό την τριπλή του ιδιότητα (εφοπλιστής, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακού) ο Ελληνας επιχειρηματίας τόνισε:

Ο Πειραιάς είναι επίσης η γενέτειρα του Ολυμπιακού. Ο Πειραιάς είναι το σπίτι του Ολυμπιακού. Ιδρύθηκε το 1925. Είναι ο πιο επιτυχημένος ελληνικός αθλητικός σύλλογος. Και ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά club στον κόσμο. Και εκπροσωπεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις αξίες του Ολυμπισμού.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλώς ένας αθλητικός σύλλογος, είναι κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, κάτι περισσότερο από τον ενθουσιασμό, κάτι περισσότερο από τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι η Ελλάδα, ο Πειραιάς. Είναι ιδανικό. Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής. Ένας ζωντανός θρύλος.

Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, να μεταδώσουμε το Πνεύμα του Ολυμπισμού. Σύμβολό μας είναι ο έφηβος Ολυμπιονίκης. Έμβλημα της νίκης. Δείγμα των χαρισματικών ανθρώπων. Αποστολή μας είναι να επιδιώκουμε τη νίκη, μέσω της αριστείας.

Για να είναι κάποιος πρωταθλητής, δεν αρκεί μόνο το ταλέντο και τα επιτεύγματα στο γήπεδο. Οι πρωταθλητές στην εποχή μας, χρειάζονται το όραμα και την επαγγελματική οργάνωση της αθλητικής προσπάθειας. Οι πρωταθλητές επενδύουν στα νέα ταλέντα, στη νέα γενιά παιδιών, στους αυριανούς πρωταγωνιστές των γηπέδων.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια μοναδική αξία, κουβαλώντας περήφανα στην πλούσια ιστορία του, τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της αθλητικής προσπάθειας. Μια κληρονομιά που συνδέεται άμεσα με τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της ηθικής της νίκης. 43 Εθνικά Πρωταθλήματα από τα 80. 18 συμμετοχές στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League τα τελευταία 20 χρόνια. Στις 20 κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη - UEFA Ranking. Στις 15 πιο δημοφιλείς ποδοσφαιρικές ομάδες – Μια μοναδική ιστορία επιτυχίας.

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι ένας πολυαθλητικός σύλλογος (multi-sport club), με 15 Ολυμπιακά αθλήματα, μια αθλητική κοινότητα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Μια ομάδα με Ολυμπιονίκες. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι ο Ολυμπιακός ως αξία, ταυτίζεται με την Ελλάδα, με τις προσδοκίες της κοινωνίας μας.

Πράγμα φυσικό, δεδομένου ότι το 40% του πληθυσμού της Ελλάδας και 10 εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο είναι Ολυμπιακοί. Απόψε, είμαστε στην καρδιά του Πειραιά. Συγκεντρωμένοι σε αυτό το ιστορικό στάδιο, όπου έχουμε γιορτάσει τις μεγαλυτερες ευρωπαϊκές επιτυχιες, μαζί με εξαιρετικούς ανθρώπους που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, μας κάνει να αισθανόμαστε δυνατοί, δραστήριοι, δημιουργικοί, ΝΙΚΗΤΕΣ.

24MEDIA NETWORK