Σέρτζιο Μαρκαριάν, ο βασικός υποψήφιος για την Εθνική Ελλάδας

Ούτε Δώνης ούτε Λεμονής ούτε Αναστασιάδης. Ξένος αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας και παράλληλα ιδιαίτερα γνώριμος στο ελληνικό κενό.

Σέρτζιο Μαρκαριάν, ο βασικός υποψήφιος για την Εθνική Ελλάδας

Ο εκλεκτός του Γιώργου Καραγκούνη είναι ο Σέρτζιο Μαρκαριάν ο οποίος κατά το παρελθόν δούλεψε με επιτυχία στον Ιωνικό και τον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος που προτιμάται ο 71χρονος Ουρουγουανός είναι προφανής. Γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα και εκτός των άλλων μιλάει και καλά ελληνικά.

Με το δε Καραγκούνη, ο Μαρκαριάν είχε μεγάλο... έρωτα όταν δούλεψαν μαζί στον Παναθηναϊκό (τις σεζόν 2001-2002 και 2002-2003).

Ο Μαρκαριάν έχει την εμπειρία δουλειάς και στις εθνικές ομάδες. Δούλεψε στην Εθνική ομάδα της Παραγουάης το 1992-1993 αλλά και την τριετία 1999-2002 με επιτυχία.

Από το 2010 έως και το 2013 εργάστηκε στην Εθνική ομάδα του Περού και η δουλειά αναγνωρίστηκε σχεδόν από το σύνολο των φιλάθλων της χώρας. Προφανώς το γεγονός ότι διαθέτει το know how της δουλειάς του ομοσπονδιακού μέτρησε στην επιλογή.

O Mαρκαριάν στην Ελλάδα

Ο Μαρκαριάν, που έχει αρμένικες ρίζες, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1998 για να εργαστεί στον Ιωνικό. Εμαθε Ελληνικά στο άψε-σβήσε και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τη δουλειά του.

Ο Παναθηναϊκός τον κάλεσε για πρώτη φορά μετά την παραίτηση του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα τον Δεκέμβριο του 2001. Οι πράσινοι επί της πρώτης θητείας του μείωσαν κατά πολύ τη διαφορά που τους χώριζαν από τον Ολυμπιακό και έφτασαν στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα.

Την επόμενη σεζόν ήρθε πιο νωρίς (όταν έφυγε ο Σάντος) και ο Παναθηναϊκός κάλυψε τη διαφορά από την κορυφή και πέρασε και μπροστά. Εχασε όμως τον τίτλο στο περίφημο ματς της Ριζούπολης και την ευρωπαϊκή υπέρβαση από την Πόρτο του Μουρίνιο στα προημιτελικά του UEFA.

Τη σεζόν 2004-2005 τέλος εργάστηκε στον Ηρακλή και ο κύκλος της εν Ελλάδι καριέρας του ολοκληρώθηκε.

Θυμίζουμε το πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2016

29 Μαρτίου

Ουγγαρία-Ελλάδα

13 Ιουνίου

Νησιά Φερόε-Ελλάδα

3 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα-Φινλανδία

6 Σεπτεμβρίου

Ρουμανία-Ελλάδα

8 Οκτωβρίου

Βόρειος Ιρλανδία-Ελλάδα

11 Οκτωβρίου

Ελλάδα-Ουγγαρία

News 24/7

24MEDIA NETWORK