"Μάρκο, δες τον Τσόρι"!

Ο Μάριν και ο Ντομίνγκες είναι δύο ποδοσφαιριστές που δεν είναι στις βασικές επιλογές του Μπέντο για διαφορετικούς λόγους. Πώς συνδέονται οι δύο παίκτες και ποιο το σκεπτικό του Πορτογάλου ενόψει της συνέχειας.

"Μάρκο, δες τον Τσόρι"!

Αν είναι καλός ή κακός προπονητής ο Μπέντο, θα το δείξει η ιστορία. Αν βοήθησε τον Ολυμπιακό ή όχι, θα φανεί στην πορεία της σεζόν. Μέχρι πρότινος υπήρχε έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπό του. Παρόλα αυτά οι νίκες με ΑΕΚ, Πανιώνιο, Αστάνα και ΠΑΟΚ τού επέτρεψαν να δουλέψει με ηρεμία τις επόμενες μέρες στο Ρέντη για την τριάδα αγώνων - φωτιά που ακολουθεί με Ατρόμητο στο Περιστέρι, Αστάνα στο Καζακστάν και Παναθηναϊκό στο Φάληρο.

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΜΠΕΝΤΟ

Σε γενικές γραμμές δεν μπορεί ακόμα να κριθεί για την προπονητική επάρκειά του. Μπορεί ωστόσο να κριθεί για τις επιλογές προσώπων και για το άρωμα "δικαιοσύνης" που βγάζουν οι αποφάσεις του.

Μότο του Πορτογάλου είναι ότι "όποιος δουλεύει στο Ρέντη, θα παίζει". Ο Φορτούνης πήρε την πρώτη… γλύκα τον Σεπτέμβριο. Ο Πάρντο επίσης. Τώρα έφτασε η στιγμή να το νιώσει στο... πετσί του ο Μάρκο Μάριν, ο οποίος βέβαια δεν έμεινε έξω από την Αστάνα και τον ΠΑΟΚ επειδή κοροϊδεύει στην προπόνηση.

Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Λίγο η κατώτερη των προσδοκιών παρουσία του με τον Πανιώνιο, λίγο η γκρίνια που βγάζει όταν αντικαθίσταται είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει στην εξέδρα.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ

Το θέμα είναι ότι ο Μπέντο γουστάρει τον Μάριν. Τον θεωρεί μία πολύτιμη μονάδα. Αλλά προς παραδειγματισμό για τους υπόλοιπους, όπως "τιμώρησε" το πιο βαρύ όνομα της ομάδας (Φορτούνη), έτσι "τιμωρεί" κατά κάποιο τρόπο άλλο ένα βαρύ όνομα.

Ο Μάρκο Μάριν που έβγαλε το φίδι από την τρύπα όσο ήταν στον... πάγο ο Φορτούνης, έχει "σκυλιάσει" στις προπονήσεις για να ξανακερδίσει θέση στην ενδεκάδα.

ΑΛΛΟ Ο ΤΣΟΡΙ

Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν αρκετοί "παλιοί" μέσα στην ομάδα που του λένε ένα πράγμα: "Δες τον Τσόρι"! Ο Ντομίνγκες είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι στα βασικά πλάνα του Μπέντο. Εδώ έχει φτάσει στο σημείο να μην τον σηκώνει ούτε για ζέσταμα ο Μπέντο.

Όποιος ξέρει τον Τσόρι, αναγνωρίζει ότι τον "πληγώνει" που δεν παίζει και βλέπει τα περισσότερα παιχνίδια από τον πάγκο. Από την άλλη όμως, έχει φροντίσει να μην δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Δεν έχει γκρινιάξει ποτέ, δεν έχει παραπονεθεί, δεν έχει ζητήσει το λόγο από τον προπονητή του για τον παρατεταμένο παραγκωνισμό του.

Αντιθέτως, πηγαίνει καθημερινά στο Ρέντη και προσπαθεί με τη δουλειά που ρίχνει στο χορτάρι, να αλλάξει άποψη στον προπονητή του. Ο Μάριν είναι λίγο πιο… αλέγκρος. Δείχνει φανερά την "ενόχλησή" του όταν δεν παίζει. Και την έδειξε δύο φορές πού έγινε αλλαγή.

Ο Μπέντο έχει, αν μη τι άλλο, αποδείξει ότι είναι δίκαιος. Μπορεί στο μυαλό του ο Φορτούνης να είναι ο βασικός επιτελικός, ο Μάριν η εναλλακτική επιλογή και ο Τσόρι η τρίτη λύση, αλλά ανέβασε στα τελευταία δύο ματς ένα "level" τον Αργεντινό και άφησε "στην απ' έξω" τον Μάριν.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝ

Ο Μάριν αναμένεται να δει το όνομά του στη 18άδα για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Δεν αποκλείεται να βρεθεί και στην ενδεκάδα. Ο Γερμανός έχει "τσιτώσει" τόσο πολύ που θέλει να αποδείξει στον προπονητή του ότι έκανε λάθος που τον είχε εκτός 18άδας με Αστάνα και ΠΑΟΚ. Οπότε, θα αποδειχθεί στο… χειροκρότημα αν όντως έχει πεισμώσει τόσο πολύ ο Μάριν όσο ακούγεται.

Ο δε Τσόρι δεν θα αλλάξει και πολλά πράγματα. Τον ξέρουμε τόσα χρόνια. Από το καλοκαίρι του 2013 δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Ειδικά φέτος το ήξερε ότι δεν θα ήταν το "πρώτο βιολί". Από την άλλη, πράγματι δεν περίμενε ότι δεν θα έπαιζε σχεδόν καθόλου. Όμως ο Μπέντο τον γουστάρει και αυτός αποδεικνύει ως αρχηγός που είναι κιόλας ότι πάνω απ’ όλα βάζει την ομάδα.

Κι όταν κάποιος βάζει πάνω απ’ όλα την ομάδα, στο τέλος ανταμείβεται...

News 24/7

24MEDIA NETWORK