Μάρκο Νε: "Ο...τρελάρας Γιάγια με "έψησε"

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού, παραχώρησε ο Μάρκο Νε σε αθλητική εφημερίδα. Ο 23χρονος μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για την έως τώρα πορεία του στο ποδόσφαιρο, τη συμβολή του Γιάγια Τουρέ στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια και φιλοδοξίες με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μάρκο Νε: "Ο...τρελάρας Γιάγια με "έψησε"

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού, παραχώρησε ο Μάρκο Νε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής". Ο 23χρονος μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για την έως τώρα πορεία του στο ποδόσφαιρο, τη συμβολή του Γιάγια Τουρέ στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια και φιλοδοξίες με την ερυθρόλευκη φανέλα:

Ο Μάρκο Νε αυτοσυστήνεται:

"Γεννήθηκα στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού πριν από 22,5 χρόνια Ημουν από τους πρώτους παίκτες που εισχώρησαν στην ακαδημία ποδοσφαίρου, τη γνωστή σε όλους μας, πλέον, ASEC. Αυτή η ακαδημία δημιουργήθηκε το 1994 από τον Ζαν Μαρκ Γκιγιού. Ο Γάλλος διοργάνωνε πολλά τουρνουά σε συνοικίες του Αμπιτζάν, τα οποία παρακολουθούσε με τους συνεργάτες του και στο τέλος διάλεγε τους καλύτερους παίκτες τους οποίους έπαιρνε μαζί του στην ακαδημία για να συνεχίσουν την εκμάθηση του ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια υπογράψαμε όλοι συμβόλαιο στην ομάδα πρώτης κατηγορίας, την ASEC Μιμόζας".

Η Μπέβερεν και η Αρσεναλ:

"Αυτοί που έπαιξαν καλά στην Ακτή Ελεφαντοστού, έφυγαν αμέσως. Εγώ ήρθα στη Μπέβερεν τον Σεπτέμβριο του 2002. Εκείνη τη σεζόν δεν έπαιξα, αλλά έπαιξα την επόμενη. Είχαμε μία πολύ καλή σεζόν. Παίξαμε και στον τελικό κυπέλλου με τη Μπριζ. Λίγες εβδομάδες μετά τον τελικό, Ιούνιος 2004, η Μπέβερεν μου ανακοίνωσε ότι έπρεπε να πάω στην Αγγλία για να πάρω μέρος στην προετοιμασία της Αρσεναλ. Συνολικά με τους Αγγλους έκανα τρεις εβδομάδες προετοιμασία. Ο Αρσέν Βενγκέρ μου έλεγε τότε ότι ενδιαφέρεται πολύ για μένα".

Κεφάλαιο Ολυμπιακός:

"Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού το πληροφορήθηκα τον Νοέμβριο. Μου είπαν ότι ο Τροντ Σόλιντ με ξέρει και ενδιαφέρεται για μένα. Αρχικά του απάντησα αρνητικά γιατί όνειρό μου ήταν να παίξω στην Αρσεναλ. Βέβαια, για να φτάσω σε αυτή την απόφαση μίλησα πολλές φορές με τον Γιάγια και κατάλαβα ότι ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη περίπτωση για μένα. Τι μου είπε όταν του είπα ότι με θέλει επίσημα ο Ολυμπιακός; "Είσαι τρελός; Ελα υπέγραψε αμέσως Είναι όλα πολύ καλά εδώ. Νιώθω περίφημα, η πόλη είναι πανέμορφη και ο Ολυμπιακός δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την Αρσεναλ". Σκέφτηκα την καριέρα μου και είμαι βέβαιος ότι πήρα τη σωστή απόφασηερχόμενος στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας και μία από τις καλύτερες της Ευρώπης".

Η αγωνιστική φιλοσοφία του Μάρκο Νε:

"Είμαι πιο πολύ πασαδόρος. Παίζω ως αμυντικό χαφ κυρίως, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις αγωνίζομαι και πιο προωθημένος. Μου αρέσει να δίνω ασίστ. Κοντινές, μακρινές πάσες, στην πλάτη της άμυνας. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Ρουί Κόστα. Είναι φοβερός πασαδόρος και χαίρεται το ποδόσφαιρο. Τρελαίνεται να δημιουργεί, κάτι που τρελαίνει κι εμένα. Μου αρέσει το αυτόματο ποδόσφαιρο. Να ξέρεις τι θα κάνεις πριν έρθει η μπάλα στα πόδια σου".

Η ελληνική πραγματικότητα

"Θα νικάμε συνέχεια τον Παναθηναϊκό! Ξέρω καλά για την έχθρα που υπάρχει. Είναι απίστευτη η επίδραση του ποδοσφαίρου στην καθημερινότητα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνδυάσουμε τα αποτελέσματα με το όμορφο ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί εκτιμού το καλό ποδόσφαιρο και είμαι βέβαιος ότι θα χειροκροτήσουν ακόμη κι αν αυτό δεν συνδθαστεί από το ανάλογο αποτέλεσμα. Ξέρω που έρχομαι. Ξέρω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και θέλω να ζήσω την εμπειρί να παίξω γι'αυτούς".

News 24/7

24MEDIA NETWORK