Μαρσέιγ-Ολυμπιακός: Χέρια πόδια στην αυλή και το Europa στο σκαμνί

VARβάτος αυτόχειρας ο Ολυμπιακός στη Μασσαλία. Οι 'ερυθρόλευκοι' προηγήθηκαν στο ημίχρονο με γκολάρα του Καμαρά, αλλά ο... νευροδιαβιβαστής του Σισέ και το ερασιτεχνικό λάθος του Ραφίνια έφεραν την ανατροπή για το 2-1 υπέρ της Μαρσέιγ, με δύο εκτελέσεις πέναλτι. Champions League τέλος για τους Πειραιώτες, τα σενάρια της 3ης θέσης.

Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά και Σεμέδο δεν πιστεύουν την υπόδειξη του VAR στο πέναλτι του Βραζιλιάνου, που έφερε το δεύτερο γκολ του Παγέτ στο ματς για το τελικό Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 2-1, στην 5η αγ. των ομίλων του Champions League | 01/12/2020 (EUROKINISSI)
Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά και Σεμέδο δεν πιστεύουν την υπόδειξη του VAR στο πέναλτι του Βραζιλιάνου, που έφερε το δεύτερο γκολ του Παγέτ στο ματς για το τελικό Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 2-1, στην 5η αγ. των ομίλων του Champions League | 01/12/2020 EUROKINISSI SPORTS

Ο Παπ Αμπού Σισέ είχε ολοκληρώσει ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο 'Velodrome' απέναντι στη Μαρσέιγ. Καθάρισε τις φάσεις σε χόρτο και αέρα, είχε ψύχραιμες μεταβιβάσεις στη μεσαία γραμμή, απέφυγε τα περιττά ρίσκα. Συνήθως ωστόσο είναι οι λεπτομέρειες που βοηθούν έναν παίκτη να κάνει το step up στην καριέρα του, να περάσει στο επόμενο επίπεδο, που θα τον καθιστούν αναντικατάστατο στα πλάνα του προπονητή του. Και είναι αυτές οι λεπτομέρειες που δεν επιτρέπουν στον Σενεγαλέζο του Ολυμπιακού να θεωρηθεί ως τέτοιος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε προαναγγείλει την παρουσία του Μάριου Βρουσάι στο βασικό σχήμα, στη συνέντευξη τύπου πριν την αναμέτρηση. Το τόλμησε και δικαιώθηκε. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα στο σκορ. Σε ένα ισορροπημένο 45λεπτο, οι 'ερυθρόλευκοι' ήταν καλύτεροι στα σημεία και το εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά. Με ένα τρικ που έφερνε τους Φορτούνη, Καμαρά και Βρουσάι αριστερά στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός απειλούσε και εντέλει κατάφερε να σκοράρει. Ο Βρουσάι διατήρησε την ψυχραιμία του με τη μπάλα τα πόδια, σήκωσε το κεφάλι και έσπασε στον Καμαρά, ο οποίος με το αριστερό κεραυνοβόλησε τον Μανταντά από το ύψος της περιοχής για το 0-1 στο 33'.

Αυτό που ακολούθησε κανείς προπονητής δεν θα μπορούσε να το προβλέψει. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, σε μια φαινομενικά 'σκοτωμένη' προσπάθεια του Τοβέν, ο νευροδιαβιβαστής του Σισέ επέλεξε την πιο λάθος στιγμή για να κάνει... reset. Ο Σενεγαλέζος με χρονοκαθυστέρηση άπλωσε το αριστερό του πόδι χωρίς κανέναν λόγο, βρήκε τον αντίπαλο του και μέσω VAR ο Μανθάνο καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Στο σημείο που βρισκόταν η μπάλα και με τον Τοβέν να την έχει καλύψει με το σώμα του, αρχίζοντας ήδη να χάνει την ισορροπία του, ήταν αδύνατον να καταφέρει ο Σισέ μια καθαρή αμυντική επέμβαση. Λες και η εντολή από το μυαλό του... χάθηκε στη διαδρομή και όταν έφτασε στο πόδι του ήταν αργά.

Ο Παγέτ σκόραρε από τα 11 βήματα για το 1-1 στο 55' και η Μαρσέιγ πήρε ψυχολογία, πετυχαίνοντας το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση με ένα καλοδεχούμενο δώρο. Ο Ολυμπιακός έχασε το μομέντουμ και την αυτοκυριαρχία του, δεν απειλούσε αλλά και δεν ένιωθε απειλή. Πού να φανταστεί κανείς ότι ένα ακόμη δώρο ήταν καθ'οδόν για τους Φωκαείς, αυτή τη φορά από τον πλέον έμπειρο παίκτη των Πειραιωτών.

Σε ένα σουτ του Ρονζιέ εκτός περιοχής και την μπάλα να κατευθύνεται κάπου στο... λιμάνι της Μασσαλίας, ο Ραφίνια άπλωσε το χέρι του και ο Μανθάνο υπέδειξε την παράβαση, ως φάουλ εκτός περιοχής. Όμως το VAR είχε διαφορετική άποψη θεωρώντας πως ο Βραζιλιάνος ήταν στο όριο της περιοχής και η μπάλα έπρεπε να στηθεί στην άσπρη βούλα. Μπορεί στο ριπλέι κάτι τέτοιο να μην γίνεται επουδενί ξεκάθαρο, μπορεί ο Σα να μάντεψε σωστά και να βρήκε τη μπάλα, όμως τίποτε από αυτά δεν απέτρεψαν τον Παγέτ από το να ευστοχήσει για δεύτερη φορά, για το 2-1 στο 75'...

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σισέ είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί εκτελώντας από το point black τον Μανταντά, όμβως ο Αλβάρο έβαλε σωτήρια κόντρα και το πουλάκι πέταξε. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε και μαθηματικά από τους '16' του Champions League, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το Europa League και πλέον όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Οι Πειραιώτες έχουν το προβάδισμα στην ισοβαθμία καθώς υπερτερούν σε ένα κριτήριο που αφορά τα δύο ματς με τους Μασσαλούς.

Οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους, συντελεστή τερμάτων στο 2-2, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει 'κάβα' το εκτός έδρας γκολ που του δίνει πρόκριση στην ισοβαθμία. Οι 'ερυθρόλευκοι' θέλουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη γαλλική ομάδα την τελευταία αγωνιστική και η 3η θέση θα κριθεί από τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός - Πόρτο και Μάντσεστερ Σίτι - Μαρσέιγ.

Οι αψυχολόγητες αντιδράσεις των Σισέ και Ραφίνια βάζουν ένα ερωτηματικό δίπλα από τη συνέχεια των Πειραιωτών στην Ευρώπη για τη φετινή σεζόν. Χέρια πόδια στην αυλή και το Europa, πλέον, στο σκαμνί...


News 24/7

24MEDIA NETWORK